Most egy másik ügyben kérem a tanácsotokat, véleményeteket.
Csütörtök este a párom miután kiürítette a postaládánkat (szakszerűen levélszekrény :D) azzal fogadott, hogy a kezembe nyomott egy MOKK FMH-t. A dolog előzménye, hogy átszervezés miatt 28 év után új postás van a körzetben. Nos ezt a fontos iratot csak behajította… Az FMH-t még nem akartam volna átvenni, mindig a második kézbesítésnél szoktam. Reggel azonnal hívtam a posta telefonos ügyfélszolgálatát és tettem egy panaszt s megkérdeztem, hogy egyébként a tértin ki szerepel..? Én, mint címzett. :D Hívtam a közjegyzőt, de pénteken nincs telefonon, majd hétfőn.
A posta 30 napon belüli választ ígért, de az ellentmondásra nyitva álló határidő már pereg.
Mi ilyenkor a teendő? Ha a jóképességű postás azt mondja, hogy márpedig nekem adta oda (ugye aláírni már nem kell), akkor neki lesz igaza? Ez egy rendkívül szabálytalan kézbesítés.
Közben kiderült, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek tértis leveleket csak bedobott: ezek közt van végrehajtótól érkezett vh-jog törlés tartalmú levél, MKK-s és rendőrségi levél is. Megkértem ezek címzettjeit is, hogy tegyenek panaszt…
Köszi a válaszokat, ilyenre még nem volt példa és tanácstalan vagyok.
U.i.: eddig adósi “védekezésnek” gondoltam, ha valaki azt állította, hogy nem kapott levelet bla bla. Lehet, hogy nem minden esetben ferdítenek az adósok.