Szép napot mindenkinek.
A feleségem édesanyjához a minap hozott a postás egy levelet ajánlottan, amit át is vett annak ellenére, hogy a cím helytelenül lett kitöltve valamint soha nem laktam a címen de a postás tudta a nevemet és , hogy valamikor családi kötelék fűzött a helyhez bár a lakcímem sosem volt ott mivel 1991 óta külföldön élek.
Egy pár évvel ezelőtt segítettem, azaz gondoltam, hogy segítek egy ismerősömnek munkát találni egy adott országban aki magával vitt egy számomra ismeretlen embert. Kölcsönkért (az ismerősöm) tőlem egy autót amit elvileg átnézetett az útra, de ennek ellenére félúton az autóval gondok akadtak. Vásároltak hozzá egy új akkumulátort és további kb 600km után az autó teljesen megadta magát. Az autót ott is hagyták egy parkolóban. Sajnos egy hónap után szokás szerint elkezdett akadozni a munkabérük kifizetése és ezt azonnal jeleztem is a kollégának, hogy ne maradjanak ott mert ebből probléma lesz. Ennek ellenére tvább maradtak majd egyszer csak jött a telefon, hogy jönnének haza de ott állnak 1700km re se pénz se semmi.....mert az addig keresett összegeket felélték...
Egy közeli városig eljuttattam őket, majd onnan egy trélerrel amit sikerült oda szerveznem és az autóval haza tudtak érni magyarországra . Mindezt pár óra leforgása alatt (szószerint!) Az autó kuka, alkatrésznek el is adtam....
Nos az imént a köszönöm szépen, hogy segítettél helyett egy FMH-t levelett vettek át a fent említett módon,amelyben a kolléga számomra ismeretlen kollégája az elmaradt fizetését, élelmezési kiadásokat és új akkumulátor vásárlásának ellenértékét szeretné rajtam végrehajtatni.
Valaki értelmezné nekem az ebben rejlő lehetőségeket?
- semmiféle viszonyban az illetővel nem állok vagy álltam
- az akkut még talán anno ki is fizettem úgy emlékszem, talán a számla meg is van
- nem lakom és nem is laktam a címen, onnan jöhetett az "ötlete", hogy úgy emlékszem onnan vitéék el a kölcsönautót 2020 ban.
- a levélcím sem volt helyesen megadva (a házszám hibás rajta)
Mi a teendő ha van egyáltalán? Igazából innen kb a világ másik feléről nem is tudom, hogyan tudok ezzel foglalkozni érdemben.
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokoat.