Azt mondta, először én küldjek egy új számlát. De ezt nem merem megkockáztatni, ő esetleg elkönyveli mindkét számlát és nem fizet, nekem viszont itt lesz két kifizetetlen számlám.
Számla visszaküldése
mackolacko
2018.01.15. 16:12
ObudaFan
#
2018.01.15. 15:54
Miért nem akarja visszaküldeni a számlát, ha vitatja?
mackolacko
#
2018.01.15. 09:43
Kedves Fórumtársak!
Egy számlával kapcsolatban vitatkozom éppen egy megbízómmal.
A munka elvégzése után postáztam az illetőnek a számlát. Ő ezt emailben vitatta, mivel több mint tizenöt nap telt el a teljesítés dátuma és a számla kelte között (hetekig nem akarta megadni a számlázási címét). Arra kért, küldjek egy új számlát, és majd akkor fizet, és ezek után visszaküldi nekem is az első számlát.
A problémám:
- Korábban többször számláztam már így másoknak, volt, amikor a könyvelés (szakemberek!) külön úgy adta meg az adatokat, hogy a teljesítés dátuma és a számla kelte között több hónap is eltelt, mégsem volt semmilyen problémám emiatt. Akönyvelőm szerint hivatkozhatok arra, hogy "projektidőszak" végén fizetnek. Valóban visszaküldheti a számlát a megbízóm a fenti indokkal, vagy ez csak kifogás?
- Amennyiben vitatja a számlát, nem köteles a megbízóm először visszaküldeni az eredeti számlát? Nem várhatom el, hogy előbb visszakapjam a számlát, majd én írjak egy újat? Mi a garancia arra, hogy visszakapom az eredetit? Nekem ez nem játék, hogy csak úgy több számlát kiállítok ugyanarról a megbízásról.
Előre is köszönöm a válaszaitokat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog
bíróság
büntetés-végrehajtás