ki a hibás?


ObudaFan # 2006.01.02. 15:21

A jelenlegi szöveget gépeld be, de szabályosan csak akkor ellenjegyezheti az újat, ha a változást már ő csinálta meg. Ha nem ezt kéri, akkor az Ütv-t nem tartja be. Viszont olvasd végig, amit csinált.

hally # 2006.01.02. 15:18

Sajnos lett volna lehetőségünk elolvasni, de nem éltünk vele. Mivel ő is azt mondta, hogy a régi adatok, plusz az új belépő adatai vannak benne, csak írjuk alá.
Ugy néz ki a tanulópénzt megkell fizetnünk, sajnos. És legközelebb jobban járok, ha én begépelem az egész társasági szerződést, és azt viszem az ügyvédhez.
Hát azért köszönöm

ObudaFan # 2006.01.02. 15:13

Az általam legjobbnak tartott megoldás az, ha az ügyvéd az ügyfélnek minden iratot bemutat (hogy az ügyfél elolvassa-e, az az ő dolga), és az egységes szerkezetűt - bár ez nem kötelező - alá is iratja (persze, ha nem kell a változáshoz minden tag hozzájárulása, és nem minden tag járult hozzá, akkor csak a hozzájáruló tagokhoz). Éppen ezért viszont személyes adat elírása esetén legfeljebb arról lehetne szó, hogy az újabb munkáért az ügyvéd nem kér pénzt, vagy csökkentett összeget, de az illetéket, közzétételi díjat az ügyfél állja, hiszen ellenőrizhette az adatokat, és neki azokat jobban is kell tudnia, mint az ügyvédnek.

Nem tudom, a te esetedben hogy történt a dolog, ellenőrizhetted-e az adatokat, vagy sem, de nem hiszem, hogy ne lett volna erre lehetőséged.

hally # 2006.01.02. 15:07

Köszönöm a válaszokat.
A változásbejelentőn nem szerepelt ez az elirt adat, mivel nem ezt a tagot jelentettük be. Csak az egységes szerkezetbe foglaltba volt elirva. Ezt nem olvastuk el, mivel az ügyvéd azt mondta, hogy kibővítette ezekkel az új adatokkal, amik az új tag adatai voltak. Így nem is vehettük észre a hibát. Ezért nem értem, hogy a cégbíróság miért írta át, ha a változásbejelntőn nem szerepel.
Így ismét nekem kell fizetnem az ügyvédi díjat, azért hogy kijavítsa a saját hibáját?
Köszönöm a segítséget

ObudaFan # 2006.01.02. 14:58

Ha az egységes szerkezetű szerződést aláírtátok ti is, akkor szerintem nem, mert ti sem vettétek észre. Egyébként a ha változás-b. kérelmen jók voltak az adatok, akkor valószínűleg a cégnyilvántartásban is helyesen szerepelnek, ami azt jelenti, hogy nem jár költséggel a hiba bejelentése, hiszen nem kell változást bejelenteni. Ebben az esetben bőven elég egy helyes egységes szerkezetű szerződést benyújtani.

hally # 2006.01.02. 14:47

Társasági szerződés módosítással, 2 évvel ezelőtt a BT 3 főre bővült. A változásbejelentőn a belépő tag adatai helyesek voltak. Viszont az egységes szerkezetbe foglalt társasági szerződésben az egyik régi kültag lakcimén a házszámot az ügyvéd elírta, és ez csak most derült ki. Mi ilyenkor a teendő? Köteles az ügyvéd kijavítani a hibáját? Ügyvédi etika?