szerintem is titoktartási nyilatkozat a legtöbb, amit itt alá lehet írattatni... és esetleg egy versenymegállapodást. de önmagában az ötlet nem esik semilyen védelem alá (szerintem szerzői jogi alkotásnak sem minősül az üzleti terv). Ha egy működő vállalkozásról lenne, kipróbált ismeretekről, tapasztalaoktról, aminek üzleti értéke van - akkor know-how-ként védett lenne, de mint ötlet szerintem nem esik semilyen védelem alá.
ha nagyon biztos vagy a sikerben, csak a pénz hiányzik hozzá - célszerű kölcsönt kérni, és egyedül belevágni. Akkor csak a kölcsönt kell visszaadni a kamataival. Ha viszont partnereket akarsz, befektető társakat, akikkel együtt sírtok/nevettek - akkor jó, ha van bizalom, amibe bele tartozik az is, hogy beavatod a részletekbe, és ha együtt vágtok bele a dologba, akkor ők tartózkodnak hasonló vállakozás indításától...
Egyébként ahhoz, hogy egy vállalkozás jól menjen kevés a jó ötlet. Egy jó ötletetből is sokféleképp lehet jó/rossz vállalkozást csinálni, és ott a bizonytalanság, hogy a számítások bejönnek -e. Az ötlet szubjektív dolog, más is gondolhatott már rá - szaval ez az oka, hogy önmagában az ötlet nem védett