Tisztelt Fórumozók,
Már régóta segítek magánszemélyként, ahol tudok. Néha kutyamentésben (táppal, szállításban, néha élelemmel rászorulóknak, más alapítványok, menhelyek támogatásával, stb.)
Jelenleg is segítek a menekülteken, adománnyal, szállítással, amire épp szükség van, eseti jelleggel.
Általában saját pénzből finanszírozom ezeket, azonban most egy nagyobb mértékű támogatást kaptam (500.000 Ft.), aminek felhasználását szeretném hivatalos alapokra helyezni, és a jövőben is lehetővé tenni, hogy egyre többen tudják támogatni a céljaimat. Kizárólag közcélról van szó tehát, és non profit szervezetről, munkadíjat sem szeretnék felvenni, a székhely a lakásom lenne, ha az lehet.
Általában a párom segít ebben, de nem vagyunk házasok.
- Alapítvány megfelelő lenne ennek a célnak az elérésére vagy más forma is szóba jöhet?
- Lehet Ő (vagy az édesapja) az alapító, és én a kurátor? Vagy esetleg egy nem non-profit Bt., aminek én tagja vagyok?
- Gazdasági tevékenységet nem kívánok végezni, kizárólag adományokból (természetesen saját forrásból is) szeretnénk segíteni.
- Milyen költségei lennének hosszútávon egy ilyen alapítvány fenntartásának? (adózás, könyvelés, maga a működéssel kapcsolatos költségek érdekelnek)
- Mennyi időn belül lehet kb. egy alapítványt létrehozni?
Válaszukat előre is köszönöm.