Kedves Mindenki!
A helyzet megoldódni látszik. Miután vállalati jogászt kerestem, és fogadtam, ezután Ő foglalkozik a történésekkel. Köszönöm mindenkinek. Üdvözlettel.
Takács Tamás.
Kedves Mindenki!
A helyzet megoldódni látszik. Miután vállalati jogászt kerestem, és fogadtam, ezután Ő foglalkozik a történésekkel. Köszönöm mindenkinek. Üdvözlettel.
Takács Tamás.
Meg a szindikátusit is, mert ahogy elnézem, az is van.
Azt írod hogy a társasági szerződés alapján osztalékként veszi ki a neked fájdalmas összeget, akkor mégis hogy jönne ide egy munkaügyi per? Egyébként látni kellene a társasági szerződést.
Üdvözlöm!
Mielőtt jogi útra terelném a cég dolgait, informálódnék. Jelen állás szerint a cégemben "tanyázó" kültag, cégalapításkor, azaz tavaly októberben, a cég rendelkezésére bocsátott 2M forint induló tőkét, amelyből 400E a törzstőkét, 1,6m Ft. pedig az induló részt képezte. A megállapodás az volt, hogy amíg ez a tőke a cégben van, nyereségrészesedést kap. Idén márciusban egy nagyobb külföldi megrendelésnek köszönhetően teljes banki jogot kért, és kapott a nagyobb összegű beruházások végett, majd ez év áprilisáig önhatalmúlag kiutalt magának 2,8M forintot tagi kölcsön visszafizetése végett, mert az jár neki. Mint utóbb kiderült, a t.szerződés egy pontja úgy lett megírva, hogy a betett tőke arányában jár neki a részesedés, ami jelenleg 70% a javára. Ergo rabszolga vagyok a saját cégemben amit keservesen építek fel a dolgozómmal. Érdemi munkát soha nem végzett, és az ígéretével ellentétben miszerint elkívánja hagyni a céget, mégsem így tett, viszont most zárásnál ismét tartja a markát, és a képembe nevet, hogy majd akkor lép ki, amikor ő akar. Tudom, ha én nemet mondok, nincs osztalék kifizetés, viszont az alkalmas időpontot kivárva, most ki akar lépni. Tehetek ez ellen valamit? 2x sodorta csődközeli helyzetbe a vállalkozást és engem emészt a tehetetlen düh, mert kirakni nem tudom, őt pedig nem érdekli sem az alkalmazottak, sem az én sorsom. Van lehetőségem arra, hogy munkaügyi perben megszabaduljak tőle anélkül, hogy a jogtalanul kért osztalékot évről évre kifizessem a személyének?
Válaszát köszönöm.
Takács Tamás. ügyv. ig.
Kedves ObudaFan! Köszönöm!
Általában van lehetőség meghatalmazott útján aláírni:
Ptk. 3:95. § [A létesítő okirat alaki követelményei]
(1) A létesítő okiratot valamennyi alapító tagnak alá kell írnia. A tag helyett a társasági szerződést közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazással rendelkező képviselője is aláírhatja.
De azért jelen esetben ezt is figyelembe kell venni:
6:13. § [Érdekellentét]
(1) Ha a képviselő és a képviselt között érdekellentét van, a képviselő által tett jognyilatkozatot a képviselt megtámadhatja.
(2) Vélelmezett az érdekellentét, ha a képviselő az ellenérdekű fél vagy annak képviselője.
(3) A képviselt nem támadhatja meg a jognyilatkozatot, ha a képviseleti jog alapításakor az érdekellentétről tudott.
Tehát a meghatalmazásban célszerű lenne, ha a meghatalmazó nyilatkozna, hogy az érdekellentét ellenére is meghatalmazza a meghatalmazottat.
miért?
Az aláírásnak van.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Üdvözletem! Van valami akadálya annak a tisztelt ügyvéd urak szerint, hogy a bt beltagja a kültagot meghatalmazza arra, hogy a tagok gyűlésén őt teljes körűen képviselje és az egységes szerkezetű társasági szerződést helyette aláírja? (A társaságnak egy beltagja és két kültagja van.) Előre is köszönöm a választ.
Ez nem a kültagságtól függ.
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Egy dohányboltot üzemeltető Bt. kültagja vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy mik a pontos jogaim a boltban? A vevőket például kiszolgálhatom?
Köszönöm válaszát!
Ha az álképviselő eljárását az, akinek a képviseletében eljárt, utólag jóváhagyja, akkor a cselekménye ugyanazzal a joghatállyal bír, mint ha meghatalmazása lett volna. (Nem lehet ilyen mondvacsinált, formai okokkal a kölcsönszerződést érvényteleníteni; s ha lehetne, az az adós számára valószínűleg hátrányos következménnyel járna. Ezek a formális előírások nem az adós védelmére szolgálnak.)
Ha a társaságot csak a beltag képviselhette, és helyette a kültag írt alá, akkor annak az érvényességéhez még egy plusz meghatalmazás kellett. Ha az megvolt, érvényes, ha nem, akkor valószínűleg nem.
Olvastam több ítéletet ezzel kapcsolatban .
A bíróság azzal érvénytelenítette a szerződés ,hogy együttes aláírásra jogosult személyek nem adhat tágabb jogkört, mint amivel ők rendelkeznek Hpt. 47§ ,.Ctv8§ Ptk. 222 és 223 §-ra hivatkozva.
A cégkivonatban a beltag szerepel Önálló képviselettel.
Ebben a szerződésben a kültag írta alá, ö képviselte a bankot.
„Ugyan ez a szerződés Bt.nél íródik alá akkor a Bt. képviselője egy személyében vállalhat kötelezettséget ?
Ez így számomra azt jelenti,hogy a Bt-nek több jogot adnak mint a banknak? ez így rendbe lenne ?”
Attól függ, hogy a bt-nek a törvényes képviseletét egy képviselő látja el, vagy több, és ha több, akkor önállóan vagy együttesen. A bt. cégkivonatából mindez kiderül, azt kell megnézni.
ezzel azt akartam írni,hogy a bank két együttes aláírója magasabb joggal hatalmazza fel a Bt. egy személyét, mint amivel ők rendelkeznek, ebben az esetben a Bt. két személyét kellene meghatalmazniuk?
Van egy szerződés ami ha a bankban íródik alá akkor két aláírás van rajt(két kötelezett írja alá)
Ugyan ez a szerződés Bt.nél íródik alá akkor a Bt. képviselője egy személyében vállalhat kötelezettséget ?
Ez így számomra azt jelenti,hogy a Bt-nek több jogot adnak mint a banknak? ez így rendbe lenne ?
Ha a két együttes aláíró jogosult volt meghatalmazás adására, akkor nem érvénytelen a szerződés.
Igen amit Dr. Attika írt ez történt.
Mennyire szerződés érvénytelenítő eset az ,ha a bank két együttes aláírásra kötelezett cégképviselője egy a Bt. képviselő személyét hatalmaz meg ,hogy eljárjon a bank nevében?
Hpt 47§-ra gondolok.
A bank meghatalmazott egy betéti társaságot szerződés kötésére. Nyilván, valamilyen gépjármű adásvételére.
Polgári Törvénykönyv (1959. évi IV. törvény) 219-213.§.
Mivel bank betéti társasági formában nem működhet, így vagy közted és agy bt. között, vagy közted és egy bank között jöhetett létre szerződés, de a kettő egyszerre nem igaz.
Azt pedig a cégnyilvántartásban tudod ellenőrizni, hogy ki a cég képviselője.
Jó napot,Hello.
Lenne még egy kérdése.
Köztem és egy bank között létrejött egy szerződés ,amely szerződés egy Bt. képviseletében kötődött( bank részéről.)
Én ezt a Bt-ét. kötelezhetem arra ,hogy igazolják,hogy annak a személynek aki a Bt. részéről aláírta a szerződést volt e jogosultsága a Bt. képviseletére ?
Törvényi hivatkozás ,szám érdekelne ,ha van ilyen.
Köszönöm a választ
Üdv Péter
Meg.
még valami.
A kültagon és a beltagon kívül más személyt meglehet hatalmazni ,hogy a cég nevében aláírjon
?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |