Kft. - s kérdések


kérdezőné # 2012.10.02. 11:08

Köszönöm a gondolatokat, és sajnálom, hogy nem értem tisztán az efféle fogalmakat. Összefoglalva, tulajdonképpen a Kft. törzstőkéjét "lefoglalta" oly módon, hogy eladja legalább annyiért, mint amennyi a követelés..... de ahogy ObudaFan fogalmazta ritkán van vevő...- vagyis ez az eleve elrendelt kategóriája a sikertelen végrehajtásnak...Akkor mi is az értelme ennek az egésznek?

ObudaFan # 2012.10.01. 17:53

De a jó hír az, hogy ritkán van vevő.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.01. 15:17

Ahogyan már meg is tette: bejegyezteti a nyilvántartásba, hogy le van foglalva. Előbb-utóbb árverezi is. Ha lesz vevő, te már nem leszel tag. És akkor valószínűleg ügyvezető se sokáig.

kérdezőné # 2012.10.01. 14:34

ObudaFan: nagyon köszönöm gyors válaszod! egyet még kérdezhetek?: mit jelent az, hogy vagyoni részesedést lefoglalja? Hogyan?

ObudaFan # 2012.10.01. 14:31

kérdezőné

Működtethető, és az ügyvezető is a helyén marad, amíg valaki azt az üzletrészt meg nem veszi és vissza nem hívja.

ObudaFan # 2012.10.01. 14:30

ramirez1

Nem adhatta el jogszerűen.

kérdezőné # 2012.10.01. 14:27

Tisztelt Fórumozók!
Az alábbi ügyben kérem szépen a kedves segítségeteket: ha egy kft törzstőkéjére kerül végrehajtás, az mit jelent a kft részére? Vagy annak tulajdonosa részére - mert egy személyes kft-ről van szó. Működtethető e tovább a cég?
Alapvetően azt is furcsálom, hogy egy régmúlt időkről maradó, magánemberként összeszedett tartozás íly módon végrehajtható, de biztosan megtehető.
Viszont a fent említett kérdésekre kapott válaszokat előre is köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!

ramirez1 # 2012.09.30. 08:30

tisztelt szakerto

En egy kulfoldon elo magyar alampolgar vagyok es alapitottam egy Kft-t otthon egyeduli tagkent es egy ismerosomet biztam meg a ceg vezetesevel mint ugyvezeto aki onallo cegjegyzesre jogosult. Eladhatta-e a Kft-t az en tudtom es alairasom nelkul?

zoora # 2012.09.25. 11:28

Köszönöm a segítségét!

ObudaFan # 2012.09.25. 09:43

Igen. Sőt, ha polgári pert kell a cég nevében indítani, ez nagyban meg fogja könnyíteni a dolgot.

zoora # 2012.09.25. 07:13

Köszönöm a gyors választ.

Hogy a feljelentés és az ügy lezárásának ideje alatt több pénz már ne folyjon ki a tag kezéből, illetve a járulék se gyűljön még hónapokig miatta, megoldás lehet az, hogy a tulajdonrészét eladja - bár tekintve a hátralékokat inkább átadja - a másik tagnak/harmadik félnek? Felelősségre vonható a tulajdonrész átadása után is?

ObudaFan # 2012.09.24. 19:17

A legcélravezetőbb szerintem a feljelentés sikkasztás miatt.

zoora # 2012.09.24. 18:28

Kedves Fórumozók!

Az alábbi problémában szeretnék segítséget kérni:

Van egy 2 éves kft. 2 tulajdonossal. A tulajdoni hányad 50-50%. Mindketten ügyvezetők, külön aláírási joggal. A cégbe egyikük van bejelentve, mivel nincs más állása. A keletkező járulék a nav felé nem lett befizetve, mert elvileg nem termelte ki a vállalkozás a rávaló pénzt, ami miatt a felszámolás erősen ott lóg a levegőben.
A cégbe bejelnetett tulajdonos intézi a bevételeket és a kiadásokat, a technikai működéshez szükséges intéznivalókat a másik tulajdonos pedig minden egyéb nem a telephelyhez kötött dolgokat.
Pár hete kiderült, az utóbbi tulajdonos számára, hogy a bevételek már legalább másfél éve nagyságrendileg annyival haladják meg a kiadásokat, ami minimum a bejelentett társ járulékait fedezné.
A kérdőrevonásra először az volt a válasz, hogy az összeg egy része saját célra elköltésre került, egy másik része pedig azért folyt el, mert a céges kiadásokat nem a legésszerűbben oldotta meg, a fenmaradó összegről pedig fogalma sincs.
Második körben már az volt a válasz, hogy a cégből hiányzó pénz, a nettó fizetése, amit nem lehet rajta számonkérni.
Ezen kívül pedig a céget nem akarja tovább csinálni és nem kívánja kifizetni sem a járulék hátralékot, sem az időközben már rezsire is felgyült tartozásokat.

Milyen megoldást tudnának javasolni a másik üzlettársnak, aki nem szeretne veszni hagyni egy felszálló ágban lévő vállakozást, de azt sem szeretné, ha a "társa" következmények nélkül egy angolos távozással elintézhetné ezt a dolgot?

Nagyon köszönöm.
zora

Hédi 33 # 2012.09.23. 15:27

Üdvözletem Mindenkinek! Fordító irodát szeretnék alapítani, és valaki tudna nekem segíteni, hogy mi szükséges a megalapításához, főként a végzettséget illetően?
Előre is köszönöm a hasznos válaszokat!

Hédi 33

ObudaFan # 2012.09.13. 19:29

A székhely vonatkozásában törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását lehet kérni a cégbíróságtól.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.13. 17:03

Keressen vevőt vagy legalább olyat, aki elfogadja az üzletrészt ajándékba.
De nem értem, miért olyan fontos ez. Az üzletrész vagyon és nem kér enni.

vörös # 2012.09.13. 16:02

Köszönöm ÓbudaFan
Másfél éve bejelentettem a Cégbíróságnak és mégsem történt semmi azóta sem.Elküldtem a másolatot a levélről, amit a Kft használójának küldtem, az ajánlott blankettával együtt. A mai napig az én címem szerepel mint székhely és ide jönnek a levelek,amiket nem veszek át.Lehet ebből nekem bajom?

Ami a fiamat illeti. akkor, mi a módja, hogy megszabadulhasson a Kft-től, amihez soha nem volt semmi köze, csak az alakuláskor fizetett és aláírt. Azóta a társ egyedül használja a Kft. Sem a számlázásba, se a tevékenykedésbe, se semmibe nem lát bele, közgyűlés nincs. Többször kérte a társat, hogy ingyen vegye át a részét, de még válasz sincs. Mi lehet megoldás? Nagyon jó lenne megszabadulni. Kérem, ha tud , adjon tanácsot, mit tegyünk? Köszönettel: Zsuzsi

ObudaFan # 2012.09.13. 14:45

vagy kérheti-e a fiam a felszámolást ezen indokokkal, vagy esetleg , mivel a törzstőkét sem kéri vissza, nem adhatja ajándékba?

Ez nem indok a felszámolásra.

ennek ellenére a mai napig az én ingatlanom szerepel székhelyül.

Azt bejelentheted a cégbíróság felé, hogy ehhez nem járulsz hozzá a továbbiakban.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.13. 11:59

munkanélküli járulékra nem jogosult, mert van a nevén cég.
Szerintem ez nem igaz. Akinek MOL-részvénye van, az se kap?

vörös # 2012.09.13. 09:27

Nagyon köszönöm válaszát ÓbudaFan.
Akkor míg él, a nevén lesz a Kft, vagy kérheti-e a fiam a felszámolást ezen indokokkal, vagy esetleg , mivel a törzstőkét sem kéri vissza, nem adhatja ajándékba? Minden áron ki szeretne lépni ebből a csapdából. Egyébként székhelyül az én tulajdonom volt és van bejegyezve. Csak levelezésre. Soha nem működött itt Kft. Másfél éve írásban tudattam a másik tulajdonostárssal, hogy megszüntetem a székhelyhasználatot és semmilyen Kft-s postát nem veszek át. A cégbíróságnak is elküldtem az egész történetet, ennek ellenére a mai napig az én ingatlanom szerepel székhelyül. Ezt sem lehet megszüntetni? Köteles vagyok míg élek?...
Köszönöm: Zsuzsi

ObudaFan # 2012.09.13. 08:37

Ha felszámolják a céget, akkor ott sok tennivalója nem lesz. Ha nem magasabb a részesedése 50%-nál és nem is ügyvezető, akkor nagy baja nem lesz belőle.
Kilépni viszont nem lehet kft-ből. Ha valaki meg akarja szerezni az üzletrészét, arra átruházhatja.

vörös # 2012.09.13. 08:22

Kedves Hozzáértők, segítséget szeretnék kérni ismét.
Fiam névlegesen 2 Kft fele-fele tulajdonosa. Az 1. számú Kft.-ben lévő társ a fiam tudta nélkül eladta a részét. A fiam soha nem láthatott bele az iratokba, soha nem volt hozzáférése semmihez és soha egyetlen fillért nem is kapott. Most láttuk, hogy a cég felszámolás alatt van, és az új fele tulajdonos nincs is az országba. Mit tehet? Soha semmit nem írt alá a cég alapításon kívül.
A 2. számú Kft.-nél is 50%-ban tulajdonos, de hozzáférése ehhez sincs, iratokat soha nem látott, és itt sem volt közgyűlés. Már többször kérte írásban a társat, hogy hadd lépjen ki, a törzstőkét sem kéri, de válaszra sem méltatta a társ.Itt sem kapott soha egyetlen fillért sem. Két balszerencsés eset, mindkét cég alapítása ugyan ahhoz az emberhez köthető.
Most, hogy munkanélküli lett a cégnél, annál a cégnél, ahol dolgozott , mint alkalmazott, a munkanélküli járulékra nem jogosult, mert van a nevén cég.
Nagyon kérem, aki tud , segítsen, hova mehetünk, mit tehetünk.
Köszönettel: Zsuzsi

Bukar.B # 2012.09.06. 14:16

Igen így értettem.
Köszönöm.

ObudaFan # 2012.09.06. 09:07

Gondolom, azt akartad írni, hogy az ügyvezetői tisztségről lemondtál, de tag maradtál. Arra nem tudod kényszeríteni a tagtársadat, hogy az üzletrészed megvegye. Ha az ügyvezető nem ad át információt, akkor a cégbírósághoz fordulhatsz, hogy kötelezze erre.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.06. 08:28

ezért kiléptem a cégből, lemondtam az ügyvezetői posztomról, de tulajdonos maradtam.
Ez kizárt.