Munkavállaláshoz nem kell se kft., se bt.
Új vállalkozás alapítás - hogyan?
Üdvözlöm önöket
Azzal a kérdéssel fordulok ide hogy KFT,vag BT.-t hogyan tudok vele külföldön (Hollandiában) munkátvállalni?
Új cég lehet vagy akár megvenni egy céget úgy lehet?Milyen engedéjek kellenek hozzá? Épitőiparról lenne szó!
Köszönöm megtisztelő válaszukat!
Tisztelt forúmozok!
Azzal a kérdéssel-kéréssel fordulok hozzátok,hogy anyósomnak van egy kereskedelmi boltja,ő mint bt-ként üzemel.Nyitni akarunk egy autós boltot,és a férjem (Fia) lenne benne az eladó de neki csak géplakatos végzettsége van,hogy ez lehetséges-e?
És ha anyósom még bővitene egy gumis műhelyt akkor abba dolgozhat ő géplakatos végzettségel?
Köszönöm szépen segítségeteket!
Üdv:Kakszi
Elegendő. Az ügyvéd nem tudja?
Üdv Mindenkinek!
Segítséget kérek: A 2006. évi V. törvény 3. számú mellékletében („A szerződésmintával történő cégalapításhoz szükséges okiratok”) a II. alatt („Ha a bejegyzési kérelem tartalmára tekintettel szükséges, egyéb benyújtandó okiratok:” a 2. b) alatti („az a) pontban említettek megválasztásának időtartamát tartalmazó okirat;”) követelményeket hogyan teljesítem?
Nem elegendő, hogy a szerződésmintában a 12.1.a) alatt rögzítem a megbízás kezdő időpontját (a Társasági Szerződés aláírása dátumát)és lejártát? Esetleg szükséges csatolni a jegyzőkönyvet az alakuló taggyűlésről? (Abban van rögzítve – egyebek között - az ügyvezető megválasztása.)
A hasznos segítségért előre is köszönettel:
satya
Tisztelt Szakértők!
KATA egyéni vállalkozóként szeretnék ezüstözött, aranyozott, illetve divatékszereket, esetleg órákat értékesíteni, online.
Szükséges e szakirányú végzettség ehhez?
Köszönettel:
R. Hajnalka
Tisztelt Fórumozók!
Segítséget kérnék.
Egy informatikai szolgáltatással foglalkozó új céget szeretnénk létrehozni, mely többek között eszközök javításán túl szoftverek forgalmazásával és telepítésével is foglalkozna. Azt szeretném megtudni, hogy ezen tevékenység végzéséhez van-e előírt végzettség, ha van milyen? Köszönöm előre is, üdvözlök mindenkit!
Üdvözlök mindenkit!
Segítséget szeretnék kérni milyen engedélyeket kell beszereznem horgásztó nyitásához!
Tisztelt Szakértők!
Affelől érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeim vannak, egy új vállalkozás létrehozásához. Végzettségem: államvizsgáztam, diplomát azonban 1 nyelvvizsga hiánya miatt még nem kaptam (Közgazdász, Turizmus-Vendéglátás szakon, vendéglátó szakirányon).
A vállalkozási ötletem, hogy a nagyobb hozamokat ígérő, minimálisan magas tőkét igénylő befektetési lehetőségeket az alacsony keresetű emberek számára is elérhetővé tegyem. A leendő vállalkozásom például gyüjtőszámlákra gyűjtené az "aprópénzt", majd ezeket egy ősszegben kezelve például egy befektetési alapba helyezném. Mindenki a befizetett tőkével arányosan kapná a hozamot.
Kérdéseim:
Milyen cégformában végezhető ez a tevékenység?
Végzettséghez kötött-e az ilyen tevékenység?
Devizapiaci befektetést is lehet így végezni (szinkron kereskedési befektetés)?
Köszönöm válaszukat!
Az illetékes önkormányzatnál teljes felvilágosítást kapsz!
drhalasz.eoldal.hu
Érdeklődnék,hogy sörözőt szeretnék nyitni aminek nincs jelenleg érvényes működési engedélye. Milyen engedélyek kellenek hozzá,hogy megkaphassam a működési engedélyt. Kérem segítő tájékoztatásukat.köszönettel fredigabi
Tisztelt Címzett!
A kérdésem az volna, hogy napi 8 órában dolgozom főállásban egy cégnél.
Szeretnék egy kis vállalkozást alapítani.
Különböző termékek értékesítésével foglalkozna a cég (elsődlegesen csak 3-4 terméket árulna... sokkal kedvezőbb áron mint ha boltba venné meg az ember).
Mit javasolnának, milyen cég forma volna számomra a legkedvezőbb?
Milyen járulékokat illetve egyéb költségeket kellene fizetnem a különböző cégformáknál? (egyéni vállalkozás, esetlege egyszemélyes Kft?)
Válaszukat előre is nagyon köszönöm.
Köszönettel és tisztelettel.
Kedves Fórumozók!
Bocsánat, ha nem a megfelelő helyen teszem fel a kérdésemet, ami a következő lenne:
Meglévő vállalkozásomat (ruházati üzlet) egy új bérleményben folytatnám, milyen engedélyeket kell beszereznem, vizsgálatokat kell elvégeznem, illetve én vagy a bérbe adó köteles elvégeztetni? Pl. kéményseprői engedély, érintésvédelmi felülvizsgálat stb.
De vezető tisztségviselő nem lehet.
Gylgames!
Cégalapításban nincs összeférhetetlenség!
www.drhalasz.eoldal.hu
Kedves tfecus!
Egyéni vállalkozóként érettségivel és anélkül is nyithatsz kocsmát. Az ott foglalkoztatott alkalmazottadnak és a kocsmának kell legyen engedélye. A helyi önkormányzatnál felvilágosítanak!
www.drhalasz.eoldal.hu
Tisztelt jogértő!
Cégalapítás előtt állok. Előző vállalkozásban ugyan kültagként de vezető tisztségviselő voltam. A céget 2011-ben törölték (köztartozás). Összeférhetetlenség miatt van-e bármilyen lehetőségem bármilyen formában céget alapítani, működésében részt venni? Esetleg bt. beltagjaként ha a vezető tisztségviselő kültag?
Választ előre is köszönöm!
Tisztelt Szakértők!
Érdeklődnék, hogy érettségivel, egyénii vállalkozóként nyithatok-e kocsmát? Ha igen milyen tevékenységet lehet meghatározni a vállalkozói igazolványon? Ha engedélyekkel rendelkező kocsmát bérelnék, nekem újra kell- e engedélyeztetnem a szakhatóságoknál?
Tisztelt Asszonyom! (viareggio)!
Idehaza az ilyen tevékenység folytatásához semmilyen képesítés, semmilyen engedély nem szükséges.
Kedves Peter0001!
Diploma, szakosodás alapvetően nem befolyásolja azt, hogy mílyen vállalkozást indíthatsz.
www.drhalasz.eoldal.hu
Tisztelt szakèrtok,
Olaszorszàgbòl ìrok, magyar àllampolgàr vagyok.A fèrjem ès èn szeretnènk nyitni Budapesten egy hasznàltruha nagykereskedèst.Nekem van magàn uzletvezetoi diplomàm. Szeretnèm tudni,hogy Magyarorszàgon milyen engedèlyek kellenek. Itt Olaszorszàgban van egy ùgynevezett C.E.R. nevu engedèly, ez van Magyarorszàgon is? Elnèzèst az ètkezetek hiànya miatt, de egy nem magyar billentyus gèprol ìrok. Elore is koszonom a vàlaszukat, koszonom a megèrtèsuket,mivel semmit nemtudok errol a tèmàròl.
Tisztelt Segítők!
Műszaki menedzser diplomával milyen vállakozás nyitható?
Szakosodás befolyásolja?
Elsősorban a következő vállalkozásokra gondoltam: kereskedelemi tevékenységekre, kávézóra..
Cégjegyzés a cégbíróságon, ehhez ügyvédre lesz szükséged. Aztán kell keresned egy megfelelő üzlethelyiséget, ahol a sütést is elvégezheted, az ÁNTSZ-nél be kell jelentened, utána helyi hatóságon az önkormányzatnál kell működési engedélyt kérned.
Először is köszönöm a válaszokat!
Amúgy helyben sütős rétesboltra gondoltam.
Ha részletes tájékoztatást szeretnék,hogy mit,hogy merre alakítsak ki,akkor ha jól értem a helyi önkormányzathoz menjek?
Bocsánat, ha egy kicsit nehézkes vagyok,de sohasem volt még semmilyen boltom.
Azt,hogy milyen vállalkozásként csinálom teljesen mindegy? Gondolok itt egyéni vállalkozó vagy valamilyen cégformára pl. Kft. stb. Ezek szerint végzettséghez kötött egy ilyen bolt üzemeltetése? És milyen végzettség kell hozzá?Kereskedelmi?Ebben az esetben,akkor működik ugye az,hogy ha alkalmazottnak van szükséges végzettsége,akkor az elegendő?
Előre is köszi a segítséget!
Leginkább ÁNTSZ engedély kell hozzá, és nem mindegy, hogy helyben sütöd, vagy csak árulod.
Elegendő, ha az alkalmazottnak van megfelelő végzettsége.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02