Új vállalkozás alapítás - hogyan?

ObudaFan # 2011.08.29. 15:38

Az interneten magukat hirdető cégek is csak ügyvédi közreműködéssel tudnak eljárni, a cégbírósági eljárásban ugyanis kötelező a jogi képviselet, így a cégbíróság a bejegyzési kérelmet elutasítja, ha azt nem ügyvéd nyújtotta be, akkor is, ha minden egyéb feltétel rendben lenne. (Ami megint csak lehetetlen ebben az esetben, mert a társasági szerződésre meg ügyvédi ellenjegyzés szükséges.)

Noran # 2011.08.29. 15:22

Köszönöm a választ. Azért az furcsa, hogy tele van a világ olyan cégekkel, akik még hirdetik is magukat agyba-főbe a rádióban, és senkinek nem tűnik fel (pl. cégbíróság, apeh, stb.), hogy ezek törvénysértő módon működnek. Ha tényleg törvénysértő módon működnek.
Az az érvelés nem logikus számomra, hogy céget csak ügyvéd készíthet, ezért szélhámosság az, ha ingyen hirdetnek cégalapítást, és mégis rejtett költségek vannak. Ez max. tisztességtelen piaci magatartás, amit nagy cégek ugyanúgy követnek (ld. hipermarketek), de nem törvénysértés. A másik az, hogy nem arról van szó, hogy ingyen szeretnék céget alapítani. Van olyan opció is, hogy nem kérek se székhelyszolgálatot, se számlázóprogramot, se semmit, csak cégalapítást. Ennek költsége még mindig kb. a harmada egy átlag ügyvédi költségnek.
Az igazi kérdés az, hogy ezek a cégek (nagyon számosan) törvényesen működnek-e, lehet-e náluk céget alapítani. Ha nem, hogyhogy nem tűnik ez fel senkinek?

xdri # 2011.08.28. 08:43

Kedves Noran!
Az internet tele van szélhámosokkal. Céget csak ügyvéd készíthet neked.
Mondok egy példát: hirdetik az ingyen cégalapítást. Ha tovább érdeklődsz ez össze van kötve könyvelőbiztosítással székhelybiztosítással és lehet hogy a cégalapításért nem fizetsz,de havonta vagonnyi pénzt dobsz ki egyéb feladatokra./Egyébként ez esetben is ügyvéddel dolgoztat a cég és könyvelővel, de pluszba a cég hasznát is megfizeted/
Azt javasolom ne foglalkozz szélhámosokkal, üzletkötőkkel, járd az egyenes tiszta utat.
www.drhalasz.eoldal.hu

Noran # 2011.08.25. 13:59

Tisztelt Szakértők!

Kft alapítása előtt állok, és még a cégbíróságon sem tudtak arra választ adni, hogy ezt megtehetem-e a számos, vállalkozás alapításra szakosodott internetes cégnél. Az ügyvédek azt mondják, hogy gyakorlatilag minden ilyen cég jogszabálysértést követ el, konkrétan zugírászok, mert cég alapításában kizárólag ügyvéd közreműködhet, cég nem. Azt mondják, hogy ha már a cég adja a számlát, és én elfogadom, akkor a vállalkozásomat én is jogszabálysértéssel indítom.
Mi itt az igazság? Ha ez tényleg így van, miért található több tucat ilyen cég a neten?
(Kiegészítésül: mennék ügyvédhez, de a tarifájuk többszöröse az ilyen cégekének).
Előre is köszönöm a választ.
Üdv
Noran

Rexor # 2011.08.24. 07:33

Annyit tehetsz, hogy jobb szolgáltatást nyújtasz mint a szomszéd. Mivel te már ott vagy, ő pedig most nyit szerintem helyzetelőnyben vagy.

baboca3 # 2011.08.24. 05:31

Csak egy két soros levél jön a hivataltól hogy mellém költözik és én beleegyezem. Mint amikor egy szomszéd költözik melléd ugyan úgy kiértesítenek. De azt mondták ha ezt nem írom alá 30 nappal meghosszabbodik a működési kiadása neki. Semmi mást nem tehetek? Köszi a választ.

Rexor # 2011.08.23. 09:18

Milyen papírját kellene aláírnod?

baboca3 # 2011.08.23. 07:08

Jónapot!

Ha tud valaki tanácsot adni, kérem segítsen. Van egy kocsmánk ami mellett volt egy másik. Bezárt lassan 2 éve, és most újra kibérelnék. Mit lehetne ellene tenni és miben akadályozom ha nem írom alá a papírját mint szomszéd.
Köszönöm

ObudaFan # 2011.08.09. 10:07

Mivel ügyvédre mindenképpen szükség lesz a cégalapításhoz, az ugyanis a cégeljárásban kötelező, ezért érdemes lenne már most felkeresni egyet.

Pulykesz # 2011.08.09. 10:04

Tisztelt ObudaFan

Köszönöm gyors válaszát, még annyit szeretnék kérdezni, hogy pontosabban hol tudnák több információt szerezni a részvénytársaság alapításáról.

Üdv: Tamás

ObudaFan # 2011.08.09. 07:05

Részvénytársaságot alapíthatsz, annak a tagjait lehet nyilvános felhívás útján is gyűjteni.

Pulykesz # 2011.08.08. 21:55

Tisztelt Szakértő !

Szeretnék beindítani egy nagy vállalkozást csak ehhez nagyon sok pénzre van szükségem.És ezt a problémát úgy szeretném megoldani, hogy akit érdekel a üzleti terv beleszállhat és akkor részesül a cég nyereségéből , csak sajnos nem tudom, hogy ez hogy is működik és hogy meg e valósittható.Érdekel minden fajta megoldás.
A választ előre is köszönöm

Üdv: Tamás

hege1000 # 2011.08.05. 11:47

Tisztelt Szakértő!

Konditermet szeretnék nyitni és a nyitáshoz szükséges feltételeket szeretném megtudni.(felszereltséggel való követelmények) Milyen egészségügyi szabályok vannak? Milyen szervezetekhez kell fordulnom? Milyen törvényi szabályozások vonatkoznak rá?Szakképzettség stb.

Előre is köszönöm!

ObudaFan # 2011.07.30. 12:10

Nincs mit.

Shamanic # 2011.07.30. 12:00

Kedves ObudaFan!

Köszönöm szépen.

ObudaFan # 2011.07.30. 10:41
Shamanic # 2011.07.30. 08:48

Kedves Fórumozók! Problémám a következő: fitnesz oktatóként fogok dolgozni a jövőben. (nem teljes munkaidőben, alkalmi munkavégzésről van szó) Ám ebből annyi bevételem nem lesz, hogy érdemes legyen ezt vállalkozásban végezni. Hallottam egy olyan lehetőségről, hogy tehetem mindezt "adószámos magánszemély"-ként. Erről szeretnék valami információt kérni. Mivel jár ez, hogy kell majd adóznom, jelent-e ez valamiféle plusz terhet a aktuális megbízóm, kifizetőm számára?

Köszönet a válaszokért...

xdri # 2011.07.02. 15:14

A könyvelőd az ügyfélkapun elintéz neked mindent.
www.drhalasz.eoldal.hu

rebal # 2011.06.29. 13:13

Üdvözlet.
A segítségét szeretném kérni.Mai napon 2011.06.29. okmányirodában megigényeltem az egyéni vállalkozóit. azonban mivel ebben a hónapban 4 órára vagyok bejelentve főállásként jelöltem meg a vállalkozást. 07.01-től viszont újra 8 órában leszek. az a kérdésem, hogyan lehet majd a leggyorsabban megváltoztatni, hogy valóban csak ezen a pár napon legyek főállású vállalkozó? Okmányirodán keresztül lehet,vagy könyvelővel,vagy ügyfélkapun keresztül? Meg lehet azt oldani hogy 07.01.-től mellékállású legyen a vállalkozói tevékenység?

Brigi03 # 2011.05.29. 16:35

Tisztelt Szakértő!

Könyvelő irodát szeretnék nyitni. Nemsokára megszerzem közgazdász diplomámat. Könyvelést tanultam a főiskolán, de könyvelői végzettségem nincs.
A nyitáshoz szükséges a köyvelői végzettség?
Válaszát előre is köszönöm!

ObudaFan # 2011.04.15. 09:53

Személyi jövedelemadót kell fizetni a bevételnek az üzletrész megszerzésére fordított értékkel csökkentett része után.

AKOS2000 # 2011.04.14. 18:41

Tisztelt fórumozók,

Az alábbiakban kérem szíves segítségüket, mert sok ellentmondó dolgot hallottam a témával kapcsolatban.
A lényeg: alapítottunk egy céget, amiben 20 %-s részesedésem van. 2.000.000,– forint törzstőkével hoztuk létre. Valószínű, h év végén eladjuk az egészet. Kérdésem: üzletrészem eladását milyen adó és milyen mértékben terheli? Illetve, ha az üzletrész eladásából származó bevételt teljes egészében átviszem egy másik cégbe, akkor ezután, h kell adóznom?

Válaszukat előre is köszönöm

Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/23/22489#…

gabcsi01 # 2011.04.14. 08:24

Nagyon köszönöm a gyors választ.
kereskedői végzettség sem?
Csak azért kérdeztem, mert a mai nap folyamán tárgyaltam egy varrónővel aki rákérdezett, hogy van e végzettségem, ha ezt szeretném csinálni és meglepődtem rajta.
köszönöm
Gabi

Rexor # 2011.04.14. 08:09

Szerintem nem.

gabcsi01 # 2011.04.14. 08:06

Jó napot!

egy-két dologgal kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
bébiruha mintázásával szeretnék foglalkozni, tehát a ruhákat varrónővel varratnám és én csak kizárólag a mintázásával foglalkoznék. majd kisebb nagyobb kerekbe szeretnék beszállítani.
az lenne a kérdésem, hogy ehhez kell e bármilyen végzettség?
előre is köszönöm

gabcsi01