Köszönöm a választ és azzal azt hiszem, hogy tisztában vagyok én is, hogy ez nem számít semmit.
Szakértői vélemény formai követelményei
Szerintem éppen kellene, de hogy ezzel semmire nem fogsz menni, az is biztos.
Tisztelt Fórumozók!
Egy gyermekelhelyezési perben elkészült pszichológiai szakértői véleménnyel kapcsolatosan lenne kérdésem. Átolvasás után utána néztem a benne hivatkozott jogszabálynak és azt tapasztaltam, hogy a szakértői vélemény lehetséges, hogy nem felel meg az abban rögzített formai követelményeknek. A tartalma ebből a szempontból lényegtelen. A hivatkozott jogszabály a 2005. évi XLVII. törvény 27.§ (1), ami alapján a szakértői intézet igazgatója aláírta a szakvéleményt és az intézmény címeres bélyegzőjével ellátta. A dolog idáig rendben is lenne. A jogszabály további olvasása közben a 16. § (4) szerint
"Az igazságügyi szakértő az írásbeli szakvéleményt aláírásával köteles ellátni, és köteles azon feltüntetni a nyilvántartási számát. A szakvéleményt az igazságügyi szakértő ellátja bélyegzőjével is. A bélyegző feltünteti az igazságügyi szakértő nevét, az igazságügyi szakértői igazolványában meghatározott szakterületét és a nyilvántartási számát. A bélyegzőn az állami címer nem használható."
Mivel sem a nyilvántartási szám, sem a saját "címermentes bélyegzője" nincs a szakvéleményen, ezért az érdekelne, hogy ez így rendben van e. Van e különbség az önálló szakértő és a szakértői intézet nevében eljáró szakértő előterjesztett véleményének formai követelményei között? Magyarul kell e neki a szakértői számát és a saját bélyegzőjét jelen esetben feltüntetni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02