gyermekelhelyezés 16 éves kor felett

nildiko # 2013.08.19. 13:22

Nem igazán ide való kérdés,bár benne vagyunk(Gyermekelhelyezés megváltoztatása).Szóval a bíróságra beadott kérelem után,mikorra tűzik ki a tárgyalást?Tudom,hogy most ítélkezési szünet van,de június 17 óta még válaszra se méltattak!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.19. 13:25

Az leghamarabb októberi vagy novemberi tárgyalás lesz, szóval van még idő postázni az idézést.
Miért nem kértél ideiglenes intézkedést? (Valószínűleg elutasították volna, de akkor már lenne ügyszámod, könnyebben be tudnál tekinteni az aktába. Mondjuk, így is be tudsz, ha már annyira türelmetlen vagy.)

nildiko # 2013.08.19. 14:57

Köszönöm a választ!Nem türelmetlen vagyok,csak járatlan a jogi ügyekben!Valószínűleg az ügyvéd Úr sem naprakész mindenben,ami nem a szakterületéhez tartozik!
De tényleg köszönöm!

nildiko # 2013.11.06. 18:37

Türelem rózsát terem!Megnyertem :)

Dodo56 # 2020.02.14. 12:37

Sziasztok!
Én azért irok most ide mivel segítséget szeretnék kérni! Én 17 éves vagyok nem otthon lakom de meg a szüleim a gyámjáim és én ezen változtatni szeretnék minél hamarabb! Idén töltöm a 18.élet évemet de én ezeket amit a szüleim csinálnak és leginkább apám nem bírom és nem akarom el viselni és én azt szeretném hogy a nagymamám legyen a gyámom! De ezt hogy tudnám meg oldani?? És nagyon nagy valószínűséggel hogy a szüleim nem egyeznek bele
Mit tehetek ilyenkor?
Nagyon nagyon fontos lenne

Burn Out # 2020.02.14. 14:13

Megvárod a 18. születésnapod és ennyi. 18 után miért kellene neked gyám?

drbjozsef # 2020.02.14. 17:58

Dodo56,

Még ha a nagymamád el is indítana ilyen eljárást, amit mint leendő gyámnak, neki kellene, nincs sok teteje, mert mire abból valami kézzelfogható dolog lesz, addigra tényleg bőven nagykorú leszel.

Ez nem úgy megy, hogy bekopogsz a gyámhivatalba, aztán másnap már van kijelölt gyámod.