Vagyonmegosztás megtámadása

marfan # 2004.09.20. 11:14

Kedves Hozzáértők!

Az alábbi problémámban szeretnék segítséget kérni.

1996 decemberében elváltunk közös megegyezéssel.

A EGYEZSÉG az ítéletben az alábbiak szerint szól a vagyoni részről.

"Peres felek kijelentik, hogy közös ingó vagyonukat megosztották, természetben teljesedésben is ment, egymással szemben ingó vagyon megosztás címén követelésük nincs."

"Peres felek megállapodnak abban, hogy a közös tulajdonukat képező ingatlant, közös lakás kizárólagos használatára felperes és közös kk. gyermekek jogosultak. Az alperes kijelenti, hogy lakáshasználati jog ellenértéket nem kér, arra igényt nem tart."

Ezt az ítéletet tavaly megtámadta a volt feleségem egy 1996. szeptemberben általam aláírt papírral, amelyben azt írtam le egy veszekedés alkalmával, hogy a lakás az övé.

Tulajdonjog megszüntetést kért, de ezt a bíróság elutasította, mivel ez a papír nem felel meg semmiféle ajándékozási vagy egyéb okirat szabályának. Ezért megváltoztatták a beadványt és a teljes ingó és ingatlan vagyon újraelosztását kérik.

Az a kérdésem, hogy ebben az esetben most újra tételesen el kell osztanunk az 1996-ban tulajdonunkban lévő összes ingó és ingatlan tulajdont tételesen? Ha igen akkor mit mikori értéken kell figyelembe venni? stb..
Nem tudom milyen egyéb problémák lehetnek még.

Minden segítséget, hozzászólást előre is köszönök.

Üdvözlettel: Marfan

derill # 2004.09.22. 06:03

Szerintem ezt is el fogják utasitani, ugyanis az egyezséget saját elhatározásából kötötte. Egyetlen esetben tárgyalja ujra a biróság, ha novumot tud felmutatni, tehát valami olyan ujdonságot, amiről az egyezség megkötésekor nem tudott, és nem is tudhatott. Pl. ha utóbb kiderül, hogy Te a közös vagyonból eldugdostál betétkönyvet, vagy volt egy másik ingatlan is a Te neveden, amit a házasság alatt vettél, csak vele nem közölted, és csak a saját nevedre lett bejegyezve a földhivatalban. Minden más esetben el kell, hogy utasitsák. Javaslom, hogy keress ügyvédet ez ügyben. Az ügyvéd feladata azt elérni, hogy utasitsák el a kérelmét, mint alaptalant azzal, hogy ő kötötte az egyezséget, és nincs novum.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

szajbertattila # 2004.09.22. 07:02

Egyetértve derille, ha a körölményekben nem következett be utóbb olyan lényeges változás, amely miatt az eredeti elosztás valamelyik félre méltánytalan - akkor nincs alapja a megtámadásnak, és csak erőlködésről van szó. Szakember igénybevételét én is javaslom