Nincs díja annak, ha valaki visszautasítja az örökséget?
Svájcban másként van. Visszautasítottuk a gyermekemmel együtt, és több hónap múlva jött egy végzés arról, hogy fizessünk fele-fele arányban 281 svájci frankot, mert visszautasítottuk és ezzel dolguk van.
Holott a visszautasítás után nem sokkal előkerült egy végrendelet, melyben minket kizárt az örökhagyó. Tehát a visszautasítás már nem is téma.
Aki elment a megbízásunkból reklamálni, attól egyből beszedtek 10 svájci frankot a beszélgetésért.
És megfenyegettek, hogy az örökhagyóról, ha felszólításukra nem szolgáltatok adatokat és nem szerzem be a születési anyakönyvi kivonatát, akkor megbírságolnak. Ezzel miért nekem kellene foglalkoznom? És további költségeim lennének ezzel. Arra hivatkoznak, hogy én vagyok a legközelebbi hozzátartozó. Megjegyzem, már nyilatkoztam, hogy nem tartottuk a kapcsolatot és nem tudok róla semmit, egyébként is nem azonos országban éltünk, nem tudhatom a dolgait.
Megvert az isten ezzel az üggyel, az örökhagyó még életében is sokat ártott nekem, és még a halála után sem hagy nyugodtan élni.
Magyarországon a visszautasításért nem kell fizetni?