Pláne az a borzasztó, ha ezen idő alatt egy fedél alatt kell élniük...és még gyerek is van... És mindez a bíróság 30 meg kitudja hány napos "halasztgatása" miatt! Pedig "állítólag" a gyerek érdekeit nézik... Biztos "örül" a gyerek, ha a veszekedő szülőket látja... Akár mennyire is -jó esetben- próbálják ezt nem a gyerek előtt tenni...
Válás a lehető leggyorsabban
- 1
- 2
pont hogy több egy jogi aktusnál, sőt. Két ember legmélyebb magánügyének tartom mind a házasság megkötését, mind a felbontását. Nem tudom elfogadni, hogy egy hosszas, közös megegyezés hiányában az okok(!) feltárásával történő bírósági eljárás után mondják ki a válást. Mondom, a járulékos kérdésekről itt nem beszélve
De kinek jó, ha hónapokon urambocsá' éveken keresztül marakodnak... Pláne, ha az egyik fél mindenről lemondana már, csak hogy szabaduljon egy olyan kötelékből, ami csak tönkreteszi...
Akinek a házasság nem több egy jogi aktusnál, az persze, nem érti. És ezzel senkit nem akarok megbántani.
K_B_S!
Ezt én nem így látom... Pontosan, hogy csak ront a helyzeten, ha sokáig elhúzódik! Mind egészségi, mind anyagi szempontból.
Nem is értem a törvényt sem... Minek kell ennyi "gondokodási" időt hagyni! Eltelik 30-60 nap és ismét boldog pár lesz?! Az esetek többségében aki beadja a válókeresetet az el is válik! Aki meg visszavonja az elválik majd fél év után. (Rosszmájú voltam most..tudom...)
kell is alakítani valamit, mert röhejes hogy bíróság választja el az embert. Valami egyszerű közig. eljárásban ki kell mondani a válást, aztán mehet a huzavona a járulékos dolgokban.
A válás önmagában nem szívderítő... Nem sokat ront rajta, hogy nem megy egy nap alatt.
Hónapok... Nem éppen szívderítő... És ez a leggyorsabb... Viszont amennyiben a 'férj' ott tesz keresztbe ahol csak tud, még hosszadalmasabb lesz...
Pláne, hogy van egy 7 éves gyermek is...
A napokban olvastam: tervezik hogy a későbbiekben a válást közjegyző is felbonthassa, amennyiben a felek előzetesen mindenben megegyeztek.
az "attól függ hol laknak" a tárgyalás kitűzésére értem, nem a felbontás első tárgyaláson történő kimondására
ha közös megegyezéses bontás van, akkor az első tárgyaláson is kimondhatják. Attól függ hol laknak a felek.
A Pp ált szabályai szerint a kereset beérkezésétől számított 4 hónapon belüli időpontra kell kitűzni.
Papíron költözzenek vmi nagyon kis városba :-) Volt olyan eset, hogy a a beadástól számítva 1 hétre kitűzték..
Szerintem sok válófélben lévő ezt így szeretné,...persze mindig vannak "kerékkötők".
Mégis, ha sikerül a közös megegyezés mezsgyéjén haladni, mennyi időt vesz igénybe általában egy-egy válás?
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02