Válás a lehető leggyorsabban

Ster # 2007.11.14. 10:56

Pláne az a borzasztó, ha ezen idő alatt egy fedél alatt kell élniük...és még gyerek is van... És mindez a bíróság 30 meg kitudja hány napos "halasztgatása" miatt! Pedig "állítólag" a gyerek érdekeit nézik... Biztos "örül" a gyerek, ha a veszekedő szülőket látja... Akár mennyire is -jó esetben- próbálják ezt nem a gyerek előtt tenni...

woodslave (törölt felhasználó) # 2007.11.14. 10:44

pont hogy több egy jogi aktusnál, sőt. Két ember legmélyebb magánügyének tartom mind a házasság megkötését, mind a felbontását. Nem tudom elfogadni, hogy egy hosszas, közös megegyezés hiányában az okok(!) feltárásával történő bírósági eljárás után mondják ki a válást. Mondom, a járulékos kérdésekről itt nem beszélve

Ster # 2007.11.14. 10:38

De kinek jó, ha hónapokon urambocsá' éveken keresztül marakodnak... Pláne, ha az egyik fél mindenről lemondana már, csak hogy szabaduljon egy olyan kötelékből, ami csak tönkreteszi...

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.14. 10:34

Akinek a házasság nem több egy jogi aktusnál, az persze, nem érti. És ezzel senkit nem akarok megbántani.

Ster # 2007.11.14. 10:32

K_B_S!

Ezt én nem így látom... Pontosan, hogy csak ront a helyzeten, ha sokáig elhúzódik! Mind egészségi, mind anyagi szempontból.
Nem is értem a törvényt sem... Minek kell ennyi "gondokodási" időt hagyni! Eltelik 30-60 nap és ismét boldog pár lesz?! Az esetek többségében aki beadja a válókeresetet az el is válik! Aki meg visszavonja az elválik majd fél év után. (Rosszmájú voltam most..tudom...)

woodslave (törölt felhasználó) # 2007.11.14. 10:31

kell is alakítani valamit, mert röhejes hogy bíróság választja el az embert. Valami egyszerű közig. eljárásban ki kell mondani a válást, aztán mehet a huzavona a járulékos dolgokban.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.14. 10:06

A válás önmagában nem szívderítő... Nem sokat ront rajta, hogy nem megy egy nap alatt.

Ster # 2007.11.14. 09:52

Hónapok... Nem éppen szívderítő... És ez a leggyorsabb... Viszont amennyiben a 'férj' ott tesz keresztbe ahol csak tud, még hosszadalmasabb lesz...
Pláne, hogy van egy 7 éves gyermek is...

monalisa1 # 2007.11.14. 09:35

A napokban olvastam: tervezik hogy a későbbiekben a válást közjegyző is felbonthassa, amennyiben a felek előzetesen mindenben megegyeztek.

woodslave (törölt felhasználó) # 2007.11.14. 09:25

az "attól függ hol laknak" a tárgyalás kitűzésére értem, nem a felbontás első tárgyaláson történő kimondására

woodslave (törölt felhasználó) # 2007.11.14. 09:24

ha közös megegyezéses bontás van, akkor az első tárgyaláson is kimondhatják. Attól függ hol laknak a felek.
A Pp ált szabályai szerint a kereset beérkezésétől számított 4 hónapon belüli időpontra kell kitűzni.
Papíron költözzenek vmi nagyon kis városba :-) Volt olyan eset, hogy a a beadástól számítva 1 hétre kitűzték..

Ster # 2007.11.14. 08:13

Szerintem sok válófélben lévő ezt így szeretné,...persze mindig vannak "kerékkötők".
Mégis, ha sikerül a közös megegyezés mezsgyéjén haladni, mennyi időt vesz igénybe általában egy-egy válás?