Ne köpjetek le - tudom, hogy ezt egy másik topikban már 50-szer átrágtuk, de már megint ezzel van problémám.
A barátom (ő a leendő exférj a történetben) egyezséget kötött a leendő exnejével a gyerektartás vagyonjuttatással történő megfizetéséről. Ezt az egyezséget a leendő exnej egyik ismerőse, aki ügyvéd, megszövegezte. Nekem mégis szükségem lenne minimum a bólintásotokra, hogy ez így jó, már ha...
Mert nekem bűzlik. Beidézem az ominózus 2 részt, ami erről szól:
"Szerződő felek megállapodnak abban, hogy a férj a gyermektartásdíj fizetési kötlezettségének az alábbiak szerint tesz eleget. Szerződő felek kijelentik, hogy 1/2-1/2 arányban közös tulajdonukban van a ....lakóingatlan, melynek forgalmi értéke 26 millió forint. Férj kötelezettséget vállal arra, hogy 2007 szeptember 1-től a gyermekek nagykorúságának eléréséig havi 46 ezer Ft/gyermek/hó tartásdíjat fizet. Tekintettel arra, hogy a férjet terhelő tartásdíj összege megegyezik az ingatlan 1/2 tulajdoni hányadának forgalmi értékével - 13 millió forint - ezért szerződő felek megállapodnak abban, hogy a férj a fenti tartásdíjat vagyonjuttatással fizeti meg. ENNEK MEGFELELÕEN A FÉRJ A LAKÓINGATLAN TULAJDONÁBAN LÉVÕ 1/2 TULAJDONI HÁNYADÁT JELEN MEGÁLLAPODÁS SZERINT A FELESÉGÉRE RUHÁZZA."
(A nagybetűs részt csak én emeltem ki.)
"Férj jelen megállapodásban meghatározott, őt terhelő tartásdíj fizetési kötelezettségére tekintettel FELESÉGÉRE RUHÁZZA a lakóingatlan 1/2 tulajdoni hányadát. Férj jelen megállapodással hozzájárulását adjha ahhoz, hogy a .........földhivatalban a ....... ingatlan 1/2 tulajdoni hányadára A FELESÉG TULAJDONJOGÁT VÉTEL JOGCÍMÉN az ingatlannyilvántartásba bejegyezze."
Tehát 2 kérdésem van:
- Nem hülyeség ez a szöveg így ahogy van?
- Ha hülyeség - ahogyan gyanítom - akkor ezt a részt hogyan lehet épeszűen megfogalmazni?
Sürgős lenne!!! Előre is köszönöm!