„Azt mondta nekem a vásárló, hogy 6 hónap van törvénybe rögzítve magánszemély esetében. Ez igaz? ”
Igaz, de ettől még nem biztos, hogy a hiba alapján jogos és alapos az igénye feléd. Ennek a megállapítása szakértői kérdés lehet.
„Azt mondta nekem a vásárló, hogy 6 hónap van törvénybe rögzítve magánszemély esetében. Ez igaz? ”
Igaz, de ettől még nem biztos, hogy a hiba alapján jogos és alapos az igénye feléd. Ennek a megállapítása szakértői kérdés lehet.
Szép napot.Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne 2hete vettem egy Opel A Corsat. A napokban kiderült hogy a lengőkar szétvan rohadva és 4 hónapja volt műszakin.Vagyis feketén lett műszakiztatva.
Mit tehetek ilyenkor ki téríti meg a javítást? A kereskedő vagy az előző tulaj?
Vagy netán "jótállást" kellene vállalni ezen esetben? Van erre hatályos jogszabály, törvény ami az eladót is védi nem csak a vásárlót?
Már csak egy kérdésem lenne. Van-e valamilyen szavatosságról szóló határozat arra nézve, hogy nekem eladónak kellene "szavatosságot" vállalni az autó állapotára az eladás után. Azt mondta nekem a vásárló, hogy 6 hónap van törvénybe rögzítve magánszemély esetében. Ez igaz? És érvényesíthető ezen helyzetben?
Batu, ne bánd, ha nem szól róla a szerződés, akkor nem kell felelned a régi autód meghibásodádáért.
peti1
Ha nem adott semmit ami a vissza vételről szól, illetve hiba esetén őt terheli akkor nem hiszem hogy tudsz bármit is tenni. Ha csak simán nem tetszik a motor és megvetted, kifizetted akkor az már a tiéd, add el...
Legközelebb legyél körül tekintőbb.
Üdv
Vásároltam egy segédmotor kerékpárt tegnap (vasárnap)!
Ma megtettem vele egy hosszabb utat (kb 30 km) és az út során kiderült, hogy mégsem tetszik annyira a motor, mint vételkor!
Volt próbaút is helyszínen, de egy 200m es útszakaszon nem igazán jön elő ami hosszabb távon előjönne!
Normál 4 példányos adásvételit írtunk, az nem tér ki külön, hogy az eladónak van e visszavásárlási kötelezettsége x napon belül, kérdés az hogy van e vagy sem?
A szerződésbe nem tértünk ki ilyen esetre, mert nem gondoltam hogy szükségem lesz rá (már bánom, de akkor meg az lenne gyanús). Normál internetről letöltött szerződést kötöttünk. Természetesen kipróbálta az autót, és nem volt semmi gondja. Megtartottam az autó összes javítási lapját, melyekből kitűnik, hogy nem lett a motorhoz nyúlva. Eladáskor elmondtam minden tudomásomban lévő infót az autóról, melyet ő elismert nekem később. Megadtam neki az általam látogatott szervizek elérhetőségét is. Talán ennél többet már nem tehetek érte...
Szerődésbe írtatok valamit ilyen esetről?
Az gondolom benne van, megtekintette, kipróbálta, te ismertetted az általad ismert hibákat stb.
Szerintem neki kellene bizonyítani, hogy beleláttál a motorba, és valamit eltitkoltál. Ezek szerint a saját szerelője sem látott bele.
Tisztelt Ügyvéd úr!
3 hónapja adtam el használt autómat. Vásárlás előtt a vevő az általa kiválasztott autószerelővel átnézette az autót, majd megvásárolta. 80 napos használat után jelentkezett, motorhibás az autó, és csináltassam meg az autót. A hibás motort szétszereltette, és azt a hibát állapítottá meg, hogy "valószínűleg belső anyagelfáradás okozhatta a motor belső sérülését". Az autónak az eladáskor semmi baja nem volt! Mik a lehetőségeim és kötelezettségeim az esetleges kárigényléssel szemben.
Köszönettel
TTGabor!
Annyi eladó járgány van, én a helyedben jobban körbenéznék, ha ennyire bizonytalan a motor.
Még ha alá is írja, akkor is rizikós. Meghibásodik, szerelő monja, 120.000 Ft, és az eladónak nincs egy kanyi vasa sem. Vagy olyan hibát találnak, hogy drágább lenne a javítás, mint a motor ára. Te visszaköveteled a motorod árát, de az eladó nem tudja visszaadni, évekig pereskedhetsz, se motorod, se pénzed.
A fenti is előfordulhat. De az is, x hónapig semmi baja, x + 1 hónap után hibásodik meg.
TTGabor, jó az mintaszerződés.
" Jelen szerződés aláírásától számított X hónapig eladó jótállást vállal a mkp minden később jelentkező hibájáért. A felek tisztában vannak a "jótállás" jogi fogalmának jelentésével."
Vandor12, a te kérdésedre nem lehet a tényállás pontosabb ismerete nélkül tanácsot adni. Ismerni kellene a hiba pontos okát és mibenlétét. Minden esetre szavatossági igényként első körben kijavítást, vagy árcsökkentést kérhetne.
köszönöm a válaszokat!
ez a problémám , hogy nem szakszervizbe hanem egy az ő szavait idézve " gyerek kora óta szerel motorokat" srác csinálta, meg mindig ő csinálta, ezért is akarok íratni vele. tehát szervizkönyv nincs, ha lenne akkor én sem vonnám kétségbe a szavait. Tudom , hogy benne van a rizikó , nem akarok tanuló pénzt fizetni.
Még annyi , hogy akkor az adásvételi az megfelelő amit linkeltem ?? hogy fogalmazzam bele, ezt a jótállást féleséget , addig tisztában vagyok , hogy a 9. egyéb pont. De a szöveg ?? Kérem Ügyvéd Úr segítsen .
Tisztel Fórumozók!
Problémám a következő, amelyben szeretnék gyors útmutatás kérni, hogy mi lenne az optimális lépés:
Pontosan 1 hete autókereskedővel elcseréltünk egy BMW-t + készpénzt, egy Mazdára.(A teljes készpénz átadásról nem készült papír.) A kereskedő kipróbálta az autót, mi is, átíratás megtörtént. A kereskedő tegnap perrel fenyegetett mert, hogy a BMW motorja nem megfelelő, így az autót szeretné visszacserélni. Arról a bizonyos problémáról nem tudtunk semmit, viszont állítása szerint van annyira súlyos az ügy, hogy perre viszi, ha nem cseréljük vissza.
A kérdés: milyen lépést javasol a szakember? Visszalépjünk a cserétől, vagy belemenjünk egy perbe.
Tisztelettel: V
„alahogy belefoglalhatom , hogy X ideig az eladó garanciát vállal”
„Adásvételkor egy szakembert viszek magammal , de ő sem lát "belsejébe".”
A Te szemszögedből igazad van, de nézd onnan, hogy az eladó sem lát bele. Használt járműt venni mindig rizikó, beleírni lehet a szerződésbe, kérdés, az eladó aláírja-e.
Kérd el a szervízkönyvét, és menj be a szervízbe, esetleg az eladóval együtt, ahol csináltatta, szerintem attól okosabb leszel.
Igen, szerződésben lehet jótállást vállalni.
Üdvözlöm a fórumozókat !!
Motort szeretnék vásárolni, ez lesz az első "ügyletem", tehát tanácsot szeretnék kérni. Magánszemélytől vásárolnék.
Először is adásvételi, ez meg felelő lenne??? www.proviti.hu/…des_2011.rtf
Ha nem, megkérem linkeljenek egyet!!!
Másodszor beszéltem személyesen az eladóval , sok mindent elmondott őszintén, elmondta hogy ütközött vele de csak a váz sérült motorikusan semmi probléma nincs , és teljes vázcsere volt, a külsőjét látom tényleg nincs vele probléma, de a motorikusan nem bízom a szavában és itt kérnék ismét segítséget az adásvételi szerződésben valahogy belefoglalhatom , hogy X ideig az eladó garanciát vállal , hogy nem lesz semmi probléma vele ? Vagy , hogy írhatnám bele ? Eltitkolt dolgokat ilyesmi ? Adásvételkor egy szakembert viszek magammal , de ő sem lát "belsejébe".
Köszönöm a válaszokat
A vevőnek kell bizonyítania a hiba tényét, mibenlétét, és azt, hogy a hiba oka már az adásvétel idején fennállt. Ezek után lehet latolgatni egy esetleges perbeli esélyeket.
Tisztelt Szakértők,T.Fórumozók!
A köv.problémához kérnék segítséget,tanácsot.
Novemberben eladtuk Audi A4-es gépkocsinkat,közvetítőn keresztül.Kb.2héttel később jelezte az új tulajdonos (autókereskedő),h.lehet,h.a váltóval gond van(egy adategyeztetés miatt kerestük meg őt mi telefonon).
Azóta nem jelentkezett,ma felhívott,hogy a váltó cserére szorul,szakértővel megvizsgáltatta,és ha nem fizetünk,kárigényét peres útra tereli.
Amit az autóról tudni érdemes:10éves,hibátlan bőr karosszériával,150e km volt benne eladáskor,végig szakszervízben javított,ellenőrzőtt.
Mi a garancia arra,hogy valóban rejtett hibás volt,miért csak most jelentkezett a vevő,mennyit vagyunk kötelesek átvállalni a váltócseréből,egyáltalán,ennyi idő és ilyen körülmények között kötelesek vagyunk-e..?
Mindenki hozzászólását,segítségét előre is köszönöm!
A műszaki vizsgán való megfelelés felelősségét nem a tulajdonos, hanem a vizsgabiztos viseli. Ha tehát mindenképpen azt a felelőst keresed, akkor ott kell. Azért nincsen értelme, mert nem lesz ettől jobb a te helyzeted, és anélkül, hogy láttam volna az autódat merem állítani, hogy a sikere is eléggé kétséges. Ha az eladó nem hajlandó elismerni a hibát, akkor szavatossági igényt támaszthatsz vele szemben. Először egy műszaki szakértővel vizsgáltasd meg, ő majd megmondja, hogy mennyire alapos a kifogásod.
Miért nem tehetek feljelentést a tulajdonosokra,ha bizonyíték lehet rá,hogy feketén vizsgáztattak autókat.Ezzel veszélyeztették az enyém és más életét.Mint írtam vettem egy autót,és kiderült hogy rejtett hibája van,a motortartó bölcső kontár javítása,és hibája miatt.A motort csak a lélek tartja a helyén.A tulaj nem hajlandó elismerni a hibát,és nem hajlandó a pénzt sem visszaadni.Akkor miért nem jelenthetem fel,gondatlan emberélet veszélyeztetése miatt.Akkor mit tegyek?
Feljelentést nem érdemes tenni, polgári jogi igényed lehet, de hogy alapos-e, az a leírásodból nem derül ki.
Sziasztok!Vettem egy autót,de kiderült hogy rejtett hibája van.Friss műszakival rendelkezik,ami azt jelenti hogy a szerelők szerint feketén lett vizsgáztatva.Tudok-e feljelentést tenni a tulaj,vagy az az előtti tulaj ellen.Előre is köszönöm!
ÜDV!
Az lenne a kérdésem hogy most készülek egy használt motorkerékpért venni egy magánszemélytől amely elvileg kitűnő állapotban van, megnéztem kipróbáltam. Van e esetleg valami formanyomtatvány vagy elég ha az adásvételin beirjuk a megjegyzéshez hogy ha mondjuk 15 napon belül előjön valami rejtett hiba pl motor, váltó, zerkezeti hiba stb akkor nekem visszatéritse a pénzt vagy ez hogy működk? köszönöm előre is
A mobile.de oldalon például, de sok hasonló oldal létezik. Nem valószínű, hogy jó áron megvegyék külföldre, szerintem, de hirdetni nem kerül semmibe.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |