Vásárlás esetén az autó új tulajdonosa/üzembentartója lesz.
A járművel kapcsolatosa összes új adót és biztosítást az új ( aktuális ) tulajdonosnak kell megfizetni, megkötnie, gondoskodnia mindenről. Amennyiben egyet is elmulaszt, az egyéb költségeket és kellemetlenségeket von maga után. ( egy adó vagy biztosítás elmaradás esetén már kivonhatja a hatóság a járművet )
Az előző tulaj, eladó által kötött biztosítás nem érvényes és az általa befizetett adók sem amennyiben változik a tulajdonjog. Az új tulajnak kell mindent megkötnie is fizetnie az adásvétel napjától.
Autó vásárlás - kötelező biztosítás és súlyadó
Véleményem
2016.05.14. 20:24
zszucs
#
2016.05.14. 16:17
Tisztelt Jógi fórum!
Sajnos nem értek szinte semmit a gépjármű adás-vétel jogi részéhez, első autóm tervezem vásárolni, eddig csak robogóim voltak.
Kérem szíveskedjenek tájékoztatni az alábbi (lehet, hogy együgyű)kérdésben, ha van rá mód:
Kollégám járművet vásárolnám meg, aki egész évre befizette a jármű után a súlyadót és a kötelező biztosítást + baleseti adót.
Kérdésem az lenne, hogy vásárlás után ha az én lakcímem másik településen van a súlyadót nekem is be kell-e fizetnem, ill. az általa megfizetett kötelező biztosítás és bal-i adó beszámítódik-e az én általam fizetendő adó erre az évre vonatkozó összegébe?
Válaszukat előre is köszönöm: Zoltán.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog
bíróság
büntetés-végrehajtás