Meg akarja jérdezni tőle: ő hogy csinálta?
Gépjármű tulajdonjog lekérdezése!
Lali 53,
Elvégzed a rendőrtiszti főiskolát, 40 évet gürizel, te leszel a rendőrkapitány vagy a belügyminiszter, és akkor belekukkanthatsz.
A tulajdonos adatai nem nyilvánosak, mezei állampolgárnak főszabály szerint nem megismerhető.
Mi az igazi problémád?
Rendszám alapján hogyan jutok hozzá a tulajdonos nevéhez és elérhetőségéhez?
Darwin
„van-e lehetőség lekérdezni az egyik gépjármű tulajának kilétét”
Erre egyedül hatóságnak (közterület felügyelet, rendőrség) van joga, neked nincs.
Érdeklődnék,hogy van-e lehetőség lekérdezni az egyik gépjármű tulajának kilétét.Egy terepjáróról lenne szó,de egy a falukban használt kisbuszokhoz való logó van rajta.Sántít az egész,nem-e közpénz,pályázati pénz lenyúlásról van-e szó.
Köszönöm. És ha egyikünk sem szeretné használni, csak õ, vagy mi nem az autóra tartunk igényt, hanem a ránk esõ 1/3-1/3 részre, azt hogy követelhetjük tõle? A hagyatéki elõzetes találkozón, a nõvérünk nem adott az autó mellé értéket, és az adminisztrátor hölgy mondta, hogy valamelyikünk átvállalhatja. De mivel ez az testvérünk már így is széthordta a házat, mi nem ajándékoznánk ezt az autót is neki.
Viszont az övé is.
Mindenesetre ha bejelentitek, hogy szeretnétek használni és ő ezt megtagadja, akkor többlethasználati díj iránti igényetek az lehet.
Testvérünk elbirtokolta édesanyánk autóját
Kedves hozzáértõ Fórumozók, kérem segítsetek abban, mit tudok tenni jogilag, ha az egyik testvérem elvitte, és elzárta, valamint alkalmanként használja a nemrégiben elhúnyt édesanyánk autóját, mely még a hagyatéki tárgyalás meglétéig az anyukánk nevén van. Sem én, sem a másik testvérem nem adott engedélyt rá, hogy már most magáévá tegye.
Kedves gerbera317!
Köszönöm a segítségét!
Küldtem Önnek egy e-mail-t is.
Valamilyen szinten igen, de a teljes sztori rettentően hosszú lenne :-P
Egyébként ez összefügg valamilyen szinten a kft-s kérdéseddel?
A részleteket ennyire nem tanulmányoztam. Amit találtam, az alapján valószínűleg lehetséges a lekérdezés. Mindenre kiterjedő, pontos választ az okmányirodán tudnak neked mondani.
Szóval ha jól értem, 1400 forint és megtudom rendszám alapján, hogy ki papíron a kocsi tulajdonosa? Ez klassz, ha így van.
Engem rendszám alapján érdekelne nagyon, hogy ki egy kocsi tulajdonosa...
„név vagy rendszám alapján?”
Döntsd el, melyik! Ha név alapján, akkor azt vizsgálod, az illetőnek van-e autója. Ha rendszám alapján, akkor pedig azt vizsgálod, ki az autó tulajdonosa. Nagyon nem mindegy.
Hol lehet utána érdeklődi, hivatalos módon motor és személyautó tulajdonosa után név vagy rendszám alapján?
Segítségeteket előre is köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02