Nem tudtam, h ki van vonva...

Véleményem # 2012.06.03. 23:34

Bárki kivonathatja otthon az autóját ideiglenesen, mert éppen nem akar rá fizetni annyit meg nem használja. A rendszám marad az autón, csak nem lehet vele közlekedni.

Gabicsek # 2012.06.03. 10:45

Amikor mi egy ideiglenese kivont gépkocsit vettünk egy kereskedésben, a rendszám rajta volt, tehát elvileg azt nem szedik le, csak a forgalmiba jegyzik be az ideiglenes kivonást.

guba" # 2012.06.03. 07:24

Valószínűleg az eladó nem tett eleget a jegyző felhívásának, hogy fáradna be a forgalmival és a rendszámokkal

Azt írja, hogy kivonatta a tulajdonos április 11-ei hatállyal. Ez egyébként nem ritkaság, mivel ha az új tulaj helyezteti vissza a forgalomba, akkor a gj adónak csak az időarányos részét kell megfizetnie az eladónak.

Gabicsek # 2012.06.02. 21:53

Én csak azt nem értem, ha a törzskönyv le volt adva, akkor csak járt bent az ember az okmányirodában.
Azt azért mindig tudni kell, hogy az autóval és forgalmival együtt jár a törzskönyv is. Ha nincs ott, annak mindig oka van (okmányiroda, bank, takarékszövetkezet). Mielőtt megvetted, el kellett volna menni az okmányirodába a törzskönyvet is elkérni, akkor rögtön kiderül, hogy mi a helyzet.
Ettől függetlenül sajnállak, hogy így jártál.
Vettünk már mi is így kocsit, a forgalmiban benne volt az ideiglenes kivonás.
A büntetést a közlekedés miatt próbált a kereskedőn behajtani.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.02. 21:21

Valószínűleg az eladó nem tett eleget a jegyző felhívásának, hogy fáradna be a forgalmival és a rendszámokkal, hanem inkább gyorsan rásózta az autót egy palimadárra. Nekem csalásnak tűnik.

guba" # 2012.06.02. 19:27

eszembe se jutott, mert nem is tájékoztatott az eladó, és az adás-vételi szerződésben sem szerepel ez???

A forgalmiba bejegyzi az okmányiroda a forgalomból való ideiglenes kivonást.

Véleményem # 2012.06.02. 11:51

Úgy gondolom átvertek téged. Akitől vetted az autót.
Szerintem senki sem fog megtéríteni semmit.
A bírság nem lesz 500ezer, jóval kevesebb várható a rendőrség részéről. Inkább idő vesztés lesz több, mire vissza szerzed a rendszámot, és minden papírt meg csináltatsz.

szerencsprint # 2012.06.01. 20:04

Szép estét!

Írnék 1 piciny történetet, hátha segítséget kapok:
május 10.-én vásároltam 1 kereskedőtől, egy használt autót.
Kipróbáltam, tetszett, megvettem.
Kaptam adásvételi szerződést, 2 kulcsot, és amikor megkérdeztem, h törzsköny? a válasz: az okmányirodában lesz.
A szükséges lépéseket megtettem, még aznap kötöttem rá biztosítást, betáblázva az időmet, szereztem 23.-ára eredet vizsgálót, 25.-ére pedig átírási időpontot.
Saját kft-m egyetlen dolgozója vagyok, aki épp 1 üzlet nyitás előtt állt egy vidéki városban.

B-A-Z megyében Bekecsen, megállítottak a Szerencsi rendőrkapitányság rend-őrei.
Elmondták, h sebesség túllépés miatt állítottak meg, mi a teendő, (50nél,61km/h).

A lényeg:
lekérték a rendszámot, és tájékoztattak h április 11.-én kivonatták a forgalomól, így elveszi a forgalmimat, és letépte a rendszámaimat(szó szerint, fogóval tépte ki a rögzítést)

Az autóval azóta sem tudok közlekedni, pedig mindent intézek amilyen gyorsan lehet. talán 10-12nap múlva.
(a cégem napi 100-120ezer ft-tól esik el, mert vidékről meg sem tudok szinte mozdulni, csak tömegközlekedéssel...)

A bírság, amiért én azt az autót vezettem, akár 500ezer is lehet!

ez mennyire jogos?????
nekem ezt ki téríti meg???

eszembe se jutott, mert nem is tájékoztatott az eladó, és az adás-vételi szerződésben sem szerepel ez???