Üdv
Ez év máj. 15. én eladtam egy bontott sebességváltót , amit a vevő kérésére fel is szereltem, kapott még egy pár alkatrész ingyen (tartó bak és egy elektronika az ablakemelőkhöz). Az alku tárgyába nem volt hogy be is szerelem a váltót, de megtettem. Miután kész lett a kocsi kivittük egy próba útra, minden megfelelően működött, a vevő kifizette a vételárat megköszönte és hazament a kocsival, majd múlt héten szombaton jött másik alkatrészért, és haza felé a fent említett váltó szétesett kilyukadt a váltó ház. Azt követeli rajtam hogy fizessem vissza vétel árat, ami kb. annyi volt mint amit egy szerelő csak a cseréért elkér. Szerintem nem jogos, mert bontott alkatrészt vett, a bontóban se adnak több hónap garanciát egy alkatrészre. Most azzal fenyeget hogy eljön hozzám és kiveri belőlem a pénzt (azaz elbeszélget velem vagy gyűjtsek pénzt) Mit tegyek 1,5 hónap után szerintem nem jogos a követelése. Annyit mondtam neki hogy szerintem ha ugy gondolja jöhet ön bíráskodni aztán majd a rendőrségen/bíróságon eldöntik.