Külföldi rendszám-magyar vezető


WRC555 # 2011.10.16. 11:29

Mondtam a rendőrnek, hogy ismerem a vonatkozó jogszabályt, ennek ellenére nem venném el a táblát, az okmányt vegye el, de a tábla maradjon, mert ez nem az övé, hanem egy másik állam jelzése. Videofelvétel készült róla. Azt mondja ha az egyiket elvette, az csak félmunka. Kiváncsi vagyok, mi lesz, ha valaki Szlovákiában bepanaszolja a magyar szervet emiatt.
Rajkán a sok szlovák ott lakik, lakcíme van, egyesek ingatlant is vettek, mert a pozsonyi árak töredéke, a pozsonyi lakásukat/ házukat meg hétvégén használják, vagy egész egyszerűen kiadták. Ha van Mo-i lakcímük, akkor elméletileg nem vezethetnek itthon szlovák létükre szlovák felségjelzésű autót, talán harminc napnál nem régebbi munkavállalásival , annak hiteles másolatával, fordításával. Ez is vicc.

mylon # 2011.10.17. 09:37

Az egész ez ellen irányuló kampány egy nagy vicc...

redsea # 2011.10.17. 20:27

Vicces lenne, ha vérszemet kapnának és a rajkai átkelőnél akcióznának. A tv. szerint ott lakó "echte" szlovákokat is meg kellene büntetni, kivéve ha a munkaviszonyt tudják a helyszinen igazolni.
A másik talán komolyabb probléma lehetőség az ausztriába ingázóknál van, hiszen az osztrákok is megkövetelik a helyi rendszámot a tartósan ott dolgozóktól.

WRC555 # 2011.10.17. 20:59

Nem tudja valaki, hogy az ilyen ügyeket hol döntik el?
Kimegy valahova, mint pl. a gyorshajtás, vagy helyben marad? Ezek a százezres nagyságrendű dolgok, főleg így a hengerűrtartalommal párosítva eléggé aggályosak, enyhén szólva. Főleg, hogy csak egy ostoba irígy magyar ember gondolja állandóan azt, hogy az autó hengerűrtartalmának vajmi arányos köze van az értékéhez.

mylon # 2011.11.16. 10:27

http://index.hu/…szamok_kora/

"Külföldi rendszámmal csak egy napig lehet furikázni."

Hehehehehe, ez biztos komoly...

kisnyul! # 2011.11.16. 12:08

Hát erre nagyon kíváncsi leszek, eddig elég volt a hiteles fordítás is magánszemélynek.

TamasHungarian # 2011.11.17. 07:45

Most hallgatom Kovács Kázmért erről az egész diliről.
Egy borzalom ez az egész, na meg egy újabb kérdés, hogy nem inkább arra kéne törekedni, hogy Unión belül ne legyen probléma egy ilyen apró kis hülyeség?

Most akkor ha nekem német a rokonom (vagy akár csak ismerős), és ingázik ő maga is ide-oda, akkor ha már 2 napig itt van, akkor én nem vezethetem?

Aztán egy gyakorlati kérdés, hogy mégis hogyan óhajtják bizonyítani, hogy én éjjel nem ugrottam ki fél órára Bécsbe? 24 órás megfigyelés alatt lesz minden külföldi rendszámos autó?

Megint átestünk a ló tulsó oldalára. Az ész megáll komolyan.

TamasHungarian # 2011.11.17. 07:47

És akkor ha valaki kettős állampolgár, már ne is feszegessük, hogy mi a frászért ne lehetne itt huzamosabb ideig pl a spanyol rendszámos kocsijával?

badboy1980 # 2011.11.17. 10:07

Tisztelt Uraim.

Segítséget szeretnék kérni.Ausztriába ingázom 1 héten 1-2 alkalommal barátnőmhöz és kapok tőle egy autót.Ausztriai lakcímem van magyar állampolgár vagyok magyar lakcímem is van persze.Kérdésem az lenne hogy melyik megoldás a legjobb?

1.Kölcsönadási szerződést csinálok a barátnőmmel.
2.Bérlem tőle az autót.
3.Mivel osztrák lakcímem is van ezért nem bántanak .

Január 1 után kicsit érdekes lesz a felállás...!!!

Kész röhej és nem tudom mit csináljak.

Segítséget köszönöm.

üdv:Szelényi Ernő

kisnyul! # 2011.11.17. 11:34

Szerintem ha átiratod a nevedre akkor jársz a legjobban mivel van kinti lakcímed. De sokan vagyunk most figyelő státuszban megint mivel pontosat senki sem tud.

kisnyul! # 2011.11.17. 11:38

Lehet már sokak által ismert de érdemes elolvasni:
http://www.police.hu/…0110909.html

badboy1980 # 2011.11.17. 16:04

Átírom a nevemre kint osztrákba semmi akadálya neki sőt olcsóbb még így is mintha itthon csinálnám meg a papírokat hiába változik a regdíj jövöre még mindig olcsóbb kinti cimet csináltatni.Csak kérdés elfogadják e mert ugye van magyar cimed is.

kisnyul! # 2011.11.18. 07:26

Olvsad el amit linkeltem
"A magyarországi lakóhellyel rendelkező járművezető akkor jogosult nem magyar hatósági engedéllyel és jelzéssel ellátott járművel a közúti forgalomban részt venni, ha:
rendelkezik bejelentett külföldi tartózkodási hellyel és ezt a tényt külföldi hatóság által kiállított igazolvánnyal (közokirattal) igazolni tudja, vagy "

eddigi információk szerint ez fog változni:
"rendelkezik az üzembentartó által kiállított, a birtokba adás időpontját megjelölő hozzájárulással (magánokirattal), amely alapján megállapítható, hogy a járművet Magyarországon 30 napnál rövidebb ideig használja"

és ezt meg érdemes megcsináltatni:
„A nem magyar nyelven kiállított okirat - ha az ügyfajtára vonatkozó jogszabály másként nem rendelkezik - csak hiteles magyar fordítással ellátva fogadható el.”

WRC555 # 2011.11.21. 11:18

Engem jobban erdekel, hogy mit csinalnak majd azzal, aki mondjuk a kedvezöbb regado miatt hoz kintröl egy autot, amin mondjuk 30 napig ervenyes piros rendszam van, ilyenkor az auto is a neven van, de a magyar lakcimet irjak bele a kinti forgalmiba. Azzal is egy napig jarhat? :)))))) Elegge nevetseges.

Ki kell költözni, legalabbis szerintem a legjobb megoldas, ha az ember szepen visszaadja a lakcimkartyat, kijelentkezik es kint meg bejelentkezik valahova tartosan, arrol kap papirt. Szerintem ha van egy osztrak vagy szlovak vagy akarmilyen lakcimkartya-feleseg (vagy lap) akkor onnantol fogva nem szolhat senki semmit (eddig legalabbis, mert lehet, hogy Rogan Anti kitiltatja a külfödi autokat is, a hataron, mert az is ujra lesz, csereauto-telepek lesznek majd a hazankba latogato sok-sok szazezer üzletembernek es turistanak, rokonnak ). Agyament beteg orszag ez. A szar szelen. Ahogy csuszik bele a bilibe, ugy rangat mindenkit, aki nem ert eddig bele, igaz, nem maszik ki, de legalabb a többinek se legyen jo. Tipikusan magyar. ez is, mint sok minden mas.

badboy1980 # 2011.11.21. 11:44

Következőt fogom csinálni.Szépen kijelentkezek a magyar lakcímemről és már kész is.Rogán bácsi meg mehet melegebbre....

kisnyul! # 2011.11.22. 08:25

én megtartom a címet eddigi info szerint lehet itteni is...

vkga # 2011.11.22. 10:18

Ha én egy német cég alkalmazásában állok, de az állandó lakóhelyem Magyarországon van, a cégnek viszont Magyarországon nincs semmilyen képviselete, amelyre kocsikat lehetne regisztrálni - akkor vajon mi a teendő. Ez vajon miért jogellenes. A cégnek semmilyen tevékenysége nincs Magyarországon - csak én vagyok magyar, ami tulajdonképpen véletlen. A cég nem folytat Magyarországon semmilyen üzleti tevékenységet sem.

Egyébként Magyarországon adózom és fizeti a cég utánam a járulékokat - tehát alkalmazásom minden szempontból legális és a magyar állam számára érték (és egy csomó bevétel).

gabor8107 # 2011.11.22. 15:34

Én nem igazán értem ezt a szabályt.

Én év eleje óta egy Szlovák cég alkalmazottja vagyok. Kinnt vagyok bejelentve, biztosítva és ott is fizetem az adót.Nem csalás történik hanem a cég terjeszkedni szeretne és munkát adni embereknek itthon. A cégnek van egy magyar fióktelepe ahol én a munkámat végzem de rengeteget utazom Csehbe, Lengyelbe és mint kiküldetés van elszámolva.

Van igazolásom, hogy kint vagyok alkalmazva, van szlovák TB kártyám és használati engedélyem a lakcímem azonban magyar.

Ha rendelkezem az üzembetartó 30 napnál nem régebbi engedélyével akkor is levehetik a rendszámot?

WRC555 # 2011.11.22. 20:42

Nos, engem ma kivettek a sorból, a Focus szépen kiállt oldalra, megvárta amíg odaérek, aztán ellenőrzés. Egy fiatal lány meg egy srác volt, tképpen elmondtam a jogszabályt, megszondáztattak, megnézték a papírokat, a magánokiratot. Januárról érdeklődtem, fogalmuk sem volt róla, hogy mi van. Igaz, mnost fogadta el a Tisztelt Ház, de erről sipákolnak a Kossuthon reggel hat óta. Na mindegy. Marad a költözés.

mylon # 2011.11.25. 06:55

Na bameg. Aztán volt valami vagy elengedtek simán? Nem kötözködtek?

Sinclair # 2011.11.25. 18:32

Elég érdekes dolgok, én pl. külföldön élek elég sokat jövök haza autóval nekem a kocsi nevemen van jogsim is kinti még a címem is benne van, de itthon van lakásom a nevemen, sőt volt, hogy kint egy vagy két hónapig csak voltam nem dolgoztam, de a kocsim ugyanúgy megvolt és jártam vele haza.
Majd haza jövök megállít a rendőr és a munkahelyi papírjaimat kéri feltéve ha tud nyelvet, egyébként nem hiszem, hogy kellene hordanom ilyeneket semmi közük hozzá.
Furcsának tűnik nekem az ,hogy majd megszabják mivel jöjjek haza vagy ha ki megyek adjam el a lakásomat meg szerintem semmi közük hozzá dolgozom e kint vagy sem pl. külföldi simán vesz itt lakást vagy magyar rendszámos kocsival jár még csak nem is állampolgár.
Az unio szerintem pont erről szólna, hogy nincsenek határok stb., de itt Magyarországon még mindig a lehúzás.
Továbbra se érdekel a dolog !
Nem hiszem, hogy megszabhatják, hogy amit a saját pénzemből vettem és saját tulajdonomban lévő gépkocsival haza jöjjek vagy haza merjek jönni attól még nem fogom csak a repülőt választani, mert hoztak egy rendeletet, semmi közük hozzá.
A magán tulajdon az magántulajdon !
Kíváncsi leszek majd ha turisták jönnek ide és folyton zaklatják őket mi lesz, millió feljelentések.
Ráadásul legalább nagyobb lesz a korrupció is ami amúgy se kicsi itt.
Itt Magyarországon elég szomorú,hogy iyenekkel foglalkoznak amikor más probléma van.
és ilyenekért zaklatják az embereket.
Nem csodálom, hogy ha valaki kint él sűrűn nem jön haza vagy megszabják mivel jöjjön haza.
Ez a januártól egy nap meg a csúcs !!!!
Legközelebb csak megnézhetem 2 percre a kocsit
TOVÁBBRA SE ÉRDEKEL !!!!!

anett5 # 2011.11.26. 08:14

Tiszteletem!

Segítséget kérnék a problémám orvoslására.
Franciaországban dolgozik a férjem - egyéni vállalkozó, én meg mint felesége vele élek. Kint tönkre ment az autónk és francia rendszámmal vettünk újabbat - mivel ez kint így logikus... és a nevemre került a Peugeut 206-os, külföldi címmel.

Karácsonykor hazalátogatunk és január első hetében még maradnánk a családdal.

Mivel uniós álampolgárok vagyunk, nincs tartózkodási engedélyünk, csak a bérelt lakás tulajdonosától egy igazolás, hogy ott lakunk (ez a forgalmi kiállításához elegendő volt a hatóságnak) - de persze franciául.

Milyen igazolást írjak - írjunk, hogy az otthontartózkodás alatt használhassuk az autót? Tudna valaki egy íratmintát küldeni?

Köszönettel: A feleség

mylon # 2011.11.28. 10:28

Ma betojtam én is :DD Megyek a Hungárián, marha sokan vannak az úton, piros lámpa. A sávok közt feltűnik egy rendőr, hát mondom mit csinál ez itt :D Erre kiintette a középső sávból (!) a kamioniost :DD Először mondom, na baszki mehetek magyarázkodni, de nem én voltam a célpont hál istennek :D

Dr.Attika # 2011.11.28. 10:53

Tisztelt "anett5"
Ezen "zseniális" jogszabály értelmében, ha van magyarországi bejelentett lakcíme, akkor az ellenőrzést végző rendőr elkezdi az eljárást. Önnek kell bizonyítani egy francia közokirattal, hogy életvitelszerűen a tartózkodási helye Franciaország. Amennyiben a francia forgalmiban, törzskönyvben szerepel, akkor ennyi elég. Ha a férje nevére állítottak ki valamilyen hivatalos iratot a francia egyéni vállalkozásról, akkor az is elegendő álláspontom szerint. Az a legegyszerűbb, ha kijelentkeznek Magyarországról. Bár ezt már meg kellett volna tenniük eddig is.

RichJerk # 2011.11.30. 16:00

A közúti közlekedésről szóló 2012-es rendeletet, hogy egy napig lehet ezentúl külföldi rendszámos autót, hol találom?