Külföldi rendszám-magyar vezető


StefanAti # 2012.04.16. 17:11

Elég gyenge blöff volt...

Kicsit gyerekes, ha valaki azt hiszi bárki megijed itt az ügyvéd szó hallatán, meg hogy apám keze bárhova elér....

Olyan szokott így keménykedni, hogy ismerek gengsztereket, meg beperelek mindenkit, aki még sosem látott gengsztert, meg ügyvédet...
Nem baj tudtuk, hogy így van ez, de most újra bizonyítottad....

StefanAti # 2012.04.16. 16:38

Nándorfehérváry

Nem változott semmi: Mire jutottak az ügyvédek???
Vagy már az összes moderátor előzetesben van??

Kassad # 2012.04.16. 11:49

"amint Pécsre érnek az ügyvédeink,"

Mocsi, Jogibece, Shohat és Nándorfehérváry-ként is küldtél egyet-egyet ? :))

Kassad # 2012.04.16. 11:47

Jajj, ez lemaradt:

"Kassad, te nekem ne adj tanácsokat, nem vagy abban a helyzetben."

DE. :)

Én értem a törvényt, te nem. Én tudok figyelmesen olvasni (tudod "read carefully" még moncsi korodból, amihez neked az ügyvédedre van szükséged :) ), te nem. Én járultam már hozzá információval a fórumhoz, te nem. Én a témáról beszélek, te nem. Én nem szidok egy komplett országot, te igen. Én nem nézek le másokat, te igen. Én nem fosom a szót, te semmi mást nem csinálsz. Én nem fenyegetőzök, te igen. Én nem jövök vissza kétezerszer miután kitiltottak, csak hogy elmondhassam a hülyeségemet, amire senki sem kíváncsi, te igen.

Kassad # 2012.04.16. 11:41

"Gyűjtsd csak a rossz pontokat, buta gyerek."

Oké. Minősíthetetlenül hülyeségeket beszélsz és hazudsz.

"Az én tanácsom pont azt mondja, hogy NE fussanak extra köröket, és NE dobjanak ki pénzt. Pont az ellenkezőjét adod a számba, ebből is látszik, hogy milyen ember vagy."

Neked nincs tanácsod, te leírod százszor, hogy senki nem tudja, hogy mi kell, a hatóság se. Ez konkrétan hazugság. Feltűnt már, hogy még senki nem köszönte meg ezt a "ne gyere haza kocsival"-t? Ide SENKI nem ezért jön, hogy "ha nem jössz haza kocsival, akkor nem lesz gond". Az egyetlen amit elértél, hogy akit nem elijesztettél erről a fórumról, azt beszarattad és fölösleges papírokat csináltatott extra biztosításnak fölösleges pénzért és időért, hála neked...

"És sehol az EU-ban nem kell senkinek sem igazolnia, hogy hol lakik."

Ez meg egész egyszerűen baromság :) Ahol komoly, elkerülésre sarkalló regadó van, ott kell. Ausztriában és Dániában is kell.

"De elég lenne bocsánatot kérni és abbahagyni a hangulatkeltést... "

Tedd meg és akkor sem maradhatsz, mert nem teszi jóvá a kárt, amit okozol. De legalább kisebb gyökér lennél...

Kassad # 2012.04.16. 11:13

Ha valaki életvitel szerűen külföldön tartózkodik, akkor arról van külföldi hatósági igazolványa. Ezt nem kell fordíttatni, és ha ő maga vezeti az autóját, akkor bizony nem gond, ha megmaradt a magyar lakcíme, ezt Nándy nem érti. De remélem mindenki másban már tudatosult. Ez a törvény, a hazalátogató külföldön élő magyarok számára csak annyi kellemetlenséget jelent, hogy a külföldi hatósági igazolványt maguknál kell tartani(, mint ahogy eddig is kellett szept. 1. óta).

HA ilyenjük nincsen, VAGY aggódnak, hogy nem megfelelő (nem tartalmazza a lakcímet), VAGY túl sok extra költséget/időt jelent a beszerzése, mint a finn kollégáknál, akkor magyar vagy kétnyelvű munkáltatói igazolással is helyettesíthető (ez nem kell, hogy egy részletekbe menő munkaszerződés legyen, amit Nándy szintén nem ért).

Tehát a probléma a törvénnyel az, amit az ombudsman is írt, hogy pl vegyesházasság esetén a csak magyar címmel rendelkező házastársnak nem adhatod kölcsön a kocsit csak egy napra (,de ha van magyar lakcímed akkor egy napra se).

Hülyén és eszetlenül megírt törvény ez és nagyon jó lesz, ha eltörlik, de ezt anélkül is tudja mindenki, hogy nándy idefossa százezerszer, olvashatatlanná téve a fórumot az idelátogatók számára.

nándymocsishohatbece
Gondolom most fél Pécs pánikban van :)
Ja és itt nincsenek "csapatok" te egyedül vagy. Csak te vagy, aki útban van. Nincsenek oldalak. Vagy te, és mindenki más. A normális fórumozáshoz egy dolog kell, hogy te ne írogass oldalakat megfélemlítve az újakat(, hogy azok extra köröket fussanak és pénzt dobjanak ki), és akadályozd a témába vágó beszélgetést (soha, egyetlenegy használható információfoszlányt sem közölve). Téged itt nem az én oldalam rühell, hanem mindenki :)
Apropó gyorshajtás, senkit nem érdekel róla a véleményed, bizony a külföldi rendszámot sokan ezzel a céllal is használják. Ha ezért látogatnak ide, hogy ezen a fronton tájékozódjanak, az szívük joga, ezt se akadályozd.

StefanAti # 2012.04.16. 11:02

Nándorfehérváry

"te úgy általában az embereket fenyegeted, hogy ezt a törvénytelen törvényt tartsák be, mert ha nem, akkor baj lesz."

Ez miért fenyegetés? Ez nem fenyegetés. Ez a fórum azért jött létre, hogy megbeszéljük, hogyan kell betartani ezt a törvényt....

Véleményem # 2012.04.16. 10:07

Nándorfehérváry

Ez csak egy fórum! Ide azért írnak emberek, hogy segítséget kérjenek, tájékozódjanak. Érveket és ellen érveket hoznak fel. Példákat, amikről mindenki eldöntheti hogy valós vagy sem. Mindenkinek van talán annyi józan ítélő képessége hogy eldöntse kinek mit hisz el, vagy milyen tanácsot fogad meg.
A személyeskedés ami itt folyik a legbutább emberi dolog, egy fórumon egymásnak beszólni, sértegetni, fenyegetni, feljelenteni. Ide jön az ember hogy tájékozódjon, segítsen másnak, te meg feljelented.
Nagy szavakkal mindenki tud dobálózni, meg ügyvédekkel meg erő fitogtatással, meg pénzzel.
A moderátornak való írogatás olyan mint az óvodában amikor az óvónéninek be akarod árulni a másikat mert csúnyát mondott.

Amúgy itt a jogi fórumon van még több mint 100 másik fórum szoba és topic, mindegyikben normálisan tudnak kommunikálni. Ha esetleg valaki nem azt kapja amit várt, akkor is fogadja el mint egy véleményt, aztán ne foglalkozzon vele, ha rosszul esett. Te is tedd ezt és akkor kevesebb ősz hajszálad lesz. Vagy neked ennyi felesleges szabad időd van hogy itt nick nevek alapján meg pár hozzá szólás alapján elítélj és feljelents bárkit is?

Na befejeztem, mert ez nem fórum téma, csak azért írtam mert engem is megemlítettél a hozzászólásodban utoljára. Vissza olvashatsz hogy általam te hányszor lettél fenyegetve... Tudomásom szerint egyszer sem!

mazsola-77 # 2012.04.16. 09:54

Köszönöm... Kassad: van Anmeldebestätigung-om (lakcímbejelentöm). Nándorfehérváry: nem hobbiból megyünk haza,hivatalos ügyben... Tudom,hogy nem tiszta egyértelmü a dolog,meg rendörfüggö,meg......Semmi közöm hozzá,de aki itt elfogadja más tanácsát,annak tisztában kell lennie azzal,hogy amit tesz azt Ö teszi,és Ö vállal felelösséget a tettével kapcsolatosan. Ez olyan (kútbaugrós) dolog szerintem. Azért köszi a választ!

Véleményem # 2012.04.16. 09:50

Kassad

Amit írtál a szöveged első felében, igen valószínű hogy ezt mondták nekem is amit te most leírtál, magyaráztál.

A második eset az úgy volt hogy angol rendszámú autó, magyar lakcímes vezetővel. A hatóság puszta kíváncsiságból és egyéb okból nézte át az autót. Átnézte, nem átkutatta, mert a kutatás az már mást jelent.
Azért tette ezt mert ez illető közismerten angol rendszámú autókkal közlekedik, büntetett előélet, plusz ez az új jogszabály aminek sokszor nem tett eleget, több angol rendszámát vették már el...
Most ugye előkerült az előre megírt minden napra kiállított kölcsönadási papír (magánokirat), tanukkal meg mindenki által alá írva, ledátumozva. A hatóság megindította a büntető eljárást mivel ez már törvénysértésnek minősül.
Ez megtörtént!

Amúgy arról mesélt ahol ő konkrétan jelen volt, mint eljáró hatóság egyik tagja.

Kassad # 2012.04.16. 09:28

mazsola-77,

Ne juss Ildikó sorsára, és hagyd magad megijeszteni Nándorfehérváry barátunk által. Ő már Ildiko-nak is tartozik 30 ezer forinttal ugyanemiatt, aki szegény az ijesztegetése hatására fölöslegesen extra dokumentumot csináltatott, mert hogy "SENKI sem tudja megmondani, hogy mire van szükség". Pontosan le van írva, csak nándy nem érti, mint ahogy a hsz-ek tartalmát se szokta...

Kassad # 2012.04.16. 09:25

Sokadjára...

mylon # 2012.04.16. 09:22

Téged is kimoderálhatnának már...

Kassad # 2012.04.16. 09:04

mazsola-77

Szia, mivel tudod igazolni a német lakcímet? Ha német hatósági igazolvánnyal, akkor jöhetsz nyugodtan, munkáltatóira nincs szükséged.

Kassad # 2012.04.16. 09:02

Véleményem,

"Az egyik eljáró hatóságot kérdeztem a témával kapcsolatban."

Szerinted arról mesélt, ahol ő konkrétan jelen volt, vagy amikről hallott? Kiderült ez a szövegkörnyezetből?

Csak mert:

"magyar lakcímmel rendelkező és külföldi rendszámú autót vezető személy (jogos használat), nem adhat kölcsönadási papírt (egy naposat) más személynek. Vettek le rendszámot ilyen miatt is."

Az első tagmondatatot nem tudom jól értelmezem-e, de úgy gondoltad, hogy a magyar lakcímmel is rendelkező külföldi rendszámos autót ÜZEMBENTARTÓ (nem vezető) személy, aki egyébként tudja igazolni a külföldi lakcím meglétét (tehát hatósági igazolványa, VAGY magyar nyelvű munkáltatói igazolása VAN), nem adhat egy naposat egy echte magyarnak ?
Mert ha igen, erről már beszéltem, hogy HA elválik az üzembentartó és a vezető személye, csak akkor vizsgálják külön a mentesülési körülményeket. Azaz, ha magánszemély az üzembentartó, és csak ideiglenesen, vagy sehogy sem jelentkezett ki magyar lakcíméről, akkor nem adhatja kölcsön az autót, mert akkor nem teljesül az üzembentartói követelmény. De saját maga vezetheti, mert akkor csak a vezetőit vizsgálják, ami teljesül.
Ugyanez a helyzet a megkezdett üzembehelyezésnél, ott meg csak az üzembentartói mentesülési körülményt teljesíted a papírok bemutatásával. Tehát a vezetőit nem elégíted ki, ennek ellenére mégsem basztatnak, ha TE magad vezeted.

"Egy másik esetben viszont úgy bukott a történet (külföldi rendszám-magyar vezető), hogy átnézték az autót és a kesztyűtartóban, több előre megírt kölcsön adási papírt találtak. Itt is ugrott a rendszám, plusz okirat hamisítás, ami bűncselekmény már."

Erről biztosan nem tudok nyilatkozni, de az jutott eszembe, hogy miután egy ittas vezető cserbenhagyással lezúzta a kocsimat egyszer, azért nem lehetett felelőssé tenni végül, mert a rendőr nem vehette el tőle a rá nézve terhelő magánokiratot, ha ő önként nem adta át...De ott nem autóátkutatás volt, így még egyszer, ebben nem vagyok biztos. Mint ahogy abban sem, hogy több darab kölcsönbeadási szerződést írni okirathamisítás :) Hiszen csak tényeket állapít meg az a szerződés, nem az írja, hogy többször nem adod kölcsön, csak azt, hogy arra a napra igen...

mazsola-77 # 2012.04.16. 07:12

Sziasztok! Májusban szeretnénk hazalátogatni családostul,Német rendszámmal. Remélem addigra nem lesz már ez a herce-hurca. Esetemben van Magyar,és Német lakcímem is,ezenkívül Mmunkáltatóim is. Jogsim Magyar. Fordításra nem szeretnék költeni..Ha van valami újdonság ezzel kapcsolatban jelezzetek légyszives. Be-be nézek ide,de van amikor huzamosabb ideig nem vagyok gép elött.

Véleményem # 2012.04.16. 06:57

Az egyik eljáró hatóságot kérdeztem a témával kapcsolatban. Azt mondták, hogy magyar lakcímmel rendelkező és külföldi rendszámú autót vezető személy (jogos használat), nem adhat kölcsönadási papírt (egy naposat) más személynek. Vettek le rendszámot ilyen miatt is.
Én ezt sem cáfolni, sem alátámasztani nem tudom...

Egy másik esetben viszont úgy bukott a történet (külföldi rendszám-magyar vezető), hogy átnézték az autót és a kesztyűtartóban, több előre megírt kölcsön adási papírt találtak. Itt is ugrott a rendszám, plusz okirat hamisítás, ami bűncselekmény már.

A témához ennyit kívánok hozzászólni.

A többi amit műveltek moderátor, meg feljelentés fenyegetések, az vicc kategória...

mylon # 2012.04.16. 06:12

Én ugyan honosítottam, de annak aki megtartotta a külföldi rendszámát, drukkolok, hogy ne hagyják magukat szívatni és kitartást emellé a vérszívó antidemokratikus kormány mellé!

Kassad # 2012.04.15. 21:20

Apropó, szerintetek az milyen, ha az ember elmegy az ügyvédjéhez és az kiröhögi ? :)

Kassad # 2012.04.15. 21:14

Ezeket biztos átugrottad:

"Kérlek ne molesztáld a moderátorokat, "

"Többször megkértünk már, én is és mások is, hogy ne szófossál oldalakat, és ne akadályozz másokat az információ megszerzésében és annak felhasználásában, ha egyszer azért jönnek ide."

Sebaj, leírom ahányszor kell. Hisz azt se érted meg soha, hogy NEM kell fordítani a hatósági igazolványt, és hogy akinek van, annak nem kell munkáltatói igazolás. A munkáltatói igazolás azoknak kell, akiknek nincs lakcíme kint (vagy nem tudják megfelelően igazolni), mert pl napi szinten kijárnak dolgozni és haza is jönnek.

StefanAti # 2012.04.15. 21:14

Andor,
most legalább tudod bizonyítani hogy tényleg tökös gyerek vagy:
Várjuk a holnapi feljelentést....

Na erre kíváncsi leszek... :-)

Kassad # 2012.04.15. 20:53

"Kedves Moderátor, ha ezért a fenti mondatért nem törlik Kassad nevú hozzászólót az írásaival együtt, akkor fel fogom jelenteni az illetőt becsületsértésért. Köszönöm, mert azt hiszem már régóta tűrnöm kell a személyeskedő, minden normát nélkülöző hozzászólásokat."

Kedves Andor,

Kérlek ne molesztáld a moderátorokat, kérlek jelents fel becsületsértésért bátran, de legfőképp kérlek tényleg ne tűrj tovább, csak távozz. Tudod tedd, amit a külföldi rendszámosoknak javasolsz. Maradj távol :)

Többször megkértünk már, én is és mások is, hogy ne szófossál oldalakat, és ne akadályozz másokat az információ megszerzésében és annak felhasználásában, ha egyszer azért jönnek ide.

"Publikusan zsidózni (ráadásul teljesen alaptalanul, magam félzsidó lévén) szerintem kimeríti a jóízlés és a törvény korlátait. Nálam itt telt be a pohár"

Nálam is, és mivel rajtad kívül ezt senki nem tette, így jelentsd fel magad, vagy valamelyik korábbi törölt useredet (,hogy ugyanaz vagy, kicsivel alább megint alátámasztottad, százezredjére is kéretlenül kifejezve a régi szar kocsik iránti olthatatlan szerelmedet), vagy csinálj magaddal amit akarsz, csak ne zavard ezt a fórumot tovább.

Kassad # 2012.04.15. 20:16

Mint mondtam elég a jogsi is, ugyanis ha hatósági igazolvánnyal igazolod a külföldi lakcím meglétét, nincs további probléma.

A munkáltatói továbbra is akkor kell, ha nincs megfelelő hatósági igazolványod.

De majd eldöntöd kire hallgatsz :)

Rest In Piss Mocsi/Shohat/Jogibece, aki most Nándorfehérváry már úgy is ön egy 30 rugóval Ildikónak, akit addig kavart, hogy feleslegesen hivatalos fordítást is csináltatott a lakcímigazolójáról a magyar nyelvű munkáltatóija mellé. Szóval egy áldozattal több vagy kevesebb neki már igazán nem számít...

Kassad # 2012.04.15. 20:04

Elég a jogsi, a többi csak hab legyen a rendőr torkán :)

StefanAti # 2012.04.15. 19:57

Olivier

A törvény egyértelműen kimondj, hogy ha tudod igazolni, hogy szokásos tartózkodási helyed Angliában van, akkor használhatod az autód.

Mivel van angol jogsid, angol címmel, ha mellécsapod a kompjegyed, meg egy munkáltatói igazolást ami kimondja, hogy tartósan kinn dolgozol, akkor biztosan nem lehet gondod!!