Külföldi rendszám-magyar vezető


Honda Civic # 2012.04.18. 10:47

No, eddig bírtam, hogy ne szóljak hozzá az oldalhoz.

Lenne egy javaslatom, az ovis színvonal megszüntetésére. Létre kell hozni egy "nemenjensenkihazakocsivalamígezatörvényvan" című fórumot. Akinek erre van igénye járhatna oda beszélgetni a többiek pedig, akik más megoldást keresnek addig is, amíg nem módosítják a törvényt, beszélgethetnének, tájékozódhatnának itt. Ez ésszerű megoldás lenne minden kedves fórumozó számára, így nem riadnának el az újak sem, akik segítséget kérni jönnek ide. Mert igen is külföldi rendszámú kocsival szeretnének haza jönni és tájékoztatást várnak a fórumtól, valamint megosztják a személyes tapasztalatokat,amit az "életben" szereztek vagy hallottak ez ügyben.

Mert ez így most itt olyan, mintha lóval imátkoznánk...:)

Kassad # 2012.04.18. 10:42

Kicsit gáz magamtól idézni, de

"ne csinálj segget a szádból azzal, hogy leírod százszor, hogy ignorálsz, aztán mégse teszed"

:)

Azért az remélem senkinek nem kerülte el a figyelmét, hogy a kérdésre TOVÁBBRA SEM válaszolt :)

Kassad # 2012.04.18. 10:26

Azért az remélem senkinek nem kerülte el a figyelmét, hogy a kérdésre nem válaszolt :)

A StefanAti meg szerintem egy név :)

És azt is kértem már, hogy ne ignorálj, hanem menj el :)

Igazából a fenti mondatom úgy helyes, hogy ne csinálj segget a szádból azzal, hogy leírod százszor, hogy ignorálsz, aztán mégse teszed, hanem menj el :)

Kassad # 2012.04.18. 10:22

Ezt elmentettem a későbbiekre :)

mylon # 2012.04.18. 10:14

Köszönöm, hogy mindenki betartja, amit kértem :D

Kassad # 2012.04.18. 10:02

Nincs itt gond, csak válaszolj végre arra, hogy milyen, akár csak egyetlen ember által feltett kérdésre válaszoltál eddig. E fölött mindig elsiklasz.

StefanAti # 2012.04.18. 09:54

Annyira volt az, amennyire az avasi temetőben történt verekedés volt.....

Kassad # 2012.04.18. 09:48

Nándy

"Aki nem tud a témához hozzászólni, inkább hallgasson."

Ezt kérjük tőled már hónapok óta :)

StefanAti # 2012.04.18. 08:53

"Aki nem tud a témához hozzászólni, inkább hallgasson."

Régi kérdés újra, hátha most válaszolsz:
Te mit is tettél hozzá a fórumohoz????

Kassad # 2012.04.18. 08:29

Tudod mi a dúrva, hogy én ezt Mocsi kora óta írogatom neki...

Én meg azt hallottam, hogy valaki pont ugyanígy végezte, mert szétoffolt egy fórumot ráadásul külföldről! Veszélyes magyarországra már írogatni is, lehet azt sem kéne tenned Nándi...

mylon # 2012.04.18. 07:59

Nah... Ez itt egy fórum, aminek a címe jelenleg Külföldi rendszám-magyar vezető. Már napok óta figyelem, hogy még mindig az a téma, hogy melyik hozzászóló milyen minősíthetetlen. Nem térhetnénk vissza az eredeti témához egymás kritizálása helyett? Akinek nem tetszik, nyisson saját topikot azt írogasson oda.

StefanAti # 2012.04.18. 06:03

Igen Nándorfehérváry, jelen pillanatban ez történik minden sarkon! Szerencsére máshol sosem fordul elő ilyen, csak Magyarországon!!

Kassad # 2012.04.17. 19:14

Ne aggódj, nem :)

Érdekes, hogy Moncsi korodban is ugyanezen küzdöttél (lehet ezen a fronton valami gond nálad), meg már akkor is kényszerzubbonyoztál. Valljuk be nem túl bő a szókincsed :)

Kassad # 2012.04.17. 16:12

Ja ez lemaradt:

"Mert ugye ahogy én egy vagyok mindenki mással, aki velem egyet mer érteni, úgy te is ugyanaz vagy."

Veled itt senki nem ért egyet...
Nem is értett soha...
Te negyedjére is regisztráltad magad, miután Moncsi, Jogibece és Shohat néven már kitiltottak. Még soha egyszerre két személy nem volt jelen, aki ezek valamelyikével is egyet értett volna :) Valamiért az egyetértők csak szép sorban egymás után jelennek meg, miután az előző már ment a szemétbe, ahova való :)

Kassad # 2012.04.17. 16:05

"Én direkt nem válaszolgatok nekik,"

:)))))))))))))))))))))

Mikor? Hol?

:))))))

Én eléggé úgy látom, hogy válaszolsz...

"ha Magyarországnak ez nem tetszik, ki lehet lépni a nyugati kultúrországok köréből és egyedül viaskodni a világgal."

Még mindig ezt csinálják Ausztriában és Dániában is...Ők akkor most szerinted nem nyugatiak, vagy nem kultúrok, vagy nem országok, hmm? Ez egyszerűen fejés. Ahol pofátlan regadó van, és felüti a fejét az adóelkerülés ezen formája, ott bizony mindenütt ezt csinálják...De mondok mégjobbat, most beszéltem egy spanyol haverommal, ott a kanári szigeteki rendszám dívik, mert ott csak 5% az áfa, ellentétben a spanyollal ahol tán 16%. Na kitalálod, hogy ott milyen rendszámra ugranak a spanyol rendőrök?

"az ötlet jó"

Milyen ötlet? Hogy külföldi hatósági igazolvánnyal lehessen igazolni a külföldi tartózkodást? Az nem egy ötlet. Az az egyik variáció, amit jelenleg is enged a törvény...

Kassad # 2012.04.17. 11:48

Ja és legközelebb úgy szólj be a moderátoroknak, hogy épp az imént vallottad be, hogy azért jársz ide, hogy akadályozd a társalgást arról, hogy emberek hogyan kerüljék el a büntetést. :)

Kassad # 2012.04.17. 11:44

"Nyilván azért ugatsz itt ellenem, mert érzed, hogy az összes "jótanácsod" mellett az enyém jobb. Ciki, hogy ha jössz azzal a "megoldással", hogy ilyen papír, ennyi pénz, és relatíve milyen olcsó, és pár hét múlva az egész rablóhadjárat kimúlik, akkor bizony nagyon hülyén fogsz kinézni. Persze bocsánatot akkor sem fogsz kérni, azt már tudjuk."

Mondatról-mondatra:

Azért "ugatok" ellened mert kéretlenül belepofázol minden egyes új érkező kérdésére adott válaszba, úgy hogy nem válaszolsz a kérdésükre, csak a saját baromságodat erőlteted, amit még senki nem fogadott meg.

Nem ciki, hogy a feltett kérdésekre "milyen papírra van szükség, ahhoz hogy ne büntessenek meg?" a legjobb tudomásom szerint fáradtságot veszek és válaszolok. Mivel nekem ezt gyakran megköszönik, úgy vélem helyesen cselekszem. Senki nem tudja, hogy pár hét múlva kimúlik-e a "rablóhadjárat", vagy megváltoztatják valami másra, esetleg visszaállítják a szept. 1. utáni állapotot. Egy biztos, amikor majd változik, azt is követni fogom, és igyekezni fogok segíteni másoknak is az új törvény betartásában. Ha "eltörlik" attól én nem fogok hülyén kinézni, mert nem én hoztam. Én örülni fogok neki, ha bárkinek kölcsön adhatom majd a kocsimat, akinek csak kedvem tartja.

Bocsánatot pedig miért is kéne kérjek, amikor nem követek el hibát. Én az emberek konkrét kérdéseire válaszolok, amit te erőltetsz, azt meg mindenki leszarja, és ez a válaszaikból is látszik.

Kassad # 2012.04.17. 11:33

"miért nem alkalmazható a magyar hatóságok felé -állampolgárságtól függetlenül- a vezetői engedély a szokásos tartózkodási hely igazolására?"

Használható. Ha szerepel benne cím.

Mohács # 2012.04.17. 10:39

Az EU-ban a vezetői engedélyek kiállítását a kiállító állam hatósága szokásos tartózkodási hely jogi teljesüléséhez köti. Az is közismert, hogy az államok a vezetői engedélyek érvényességének idejét saját hatáskörükből adódóan eltérően alkalmazzák. Mivel az úniós vezetői engedélyeket az EU területén belül mindenhol kötelezően el kell fogadni miért nem alkalmazható a magyar hatóságok felé -állampolgárságtól függetlenül- a vezetői engedély a szokásos tartózkodási hely igazolására?

"Ki kaphat vezetői engedélyt (jogosítványt)?
Vezetői engedélyt -a jogszabályban foglalt kivételekkel - csak olyan kérelmezőnek lehet kiadni, akinek a szokásos tartózkodási helye Magyarország területén van, valamint nem magyar állampolgár esetén az engedély kiadását megelőző hat hónapban Magyarországon tartózkodott.

A magyarországi tartózkodást igazoló adatokat a közlekedési igazgatási hatóság szerzi be a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásából. A személyi adat- és lakcímnyilvántartás hatálya alá nem tartozó harmadik országbeli állampolgár esetében az ügyfélnek kell bemutatnia az idegenrendészeti hatóság által kiállított tartózkodási jogot igazoló okmányt.

Nem követelmény a hat hónapos magyarországi tartózkodás igazolása, ha a harmadik ország állampolgárának kérelme a Magyarországon korábban megszerzett vezetői engedély pótlására irányul.

A nem magyar állampolgár kérelme alapján a külföldön megszerzett vezetői engedély honosítására, illetve más EGT-állam hatósága által kiadott vezetői engedély cseréjére irányuló eljárás során a vezetői engedély kiadását megelőző hat hónapos magyarországi tartózkodás igazolása nem követelmény, ha a kérelem alapja a külföldi vezetői engedélybe bejegyzett érvényességi idő lejárata. Ez esetben a vezetői engedély kiadásának feltétele a tartózkodási jogosultságot igazoló okmány bemutatása mellett a külföldi személy jegyzőkönyvbe foglalt nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy a szokásos tartózkodási helye Magyarország területén van.

A külföldön megszerzett vezetői engedély honosítására vonatkozó szabályokat kell alkalmazni, ha a kérelmező Magyarországon szerez olyan járműfajta vezetésére való jogosultságot, amellyel korábban nem rendelkezett."

Kassad # 2012.04.17. 06:16

De miért érzed szükségesnek akadályozni a társalgást arról, hogy emberek hogyan kerüljék el a büntetést egészen addig, amíg el nem törlik?

Kassad # 2012.04.16. 20:26

"Ha valaki nem jön be az országba az autójával," az nem jön erre a fórumra tájékozódni. Ennyi.

De még írd le mindenképpen százszor.

Kassad # 2012.04.16. 18:31

"StefanAti, meddig égeted még magad az ostobaságoddal? "

Megint nem sikerült ignorálni minket? :D
Meddig égeted még magad azzal, hogy segget csinálsz a szádból ezredjére is? :)

"Egyszerű magyar mondatokat nem értesz? "

Nálad több félreolvasást senki nem produkál a fórumon :)

"várd meg, míg a te ajtódon is kopogtatnak."

És mi fenyegetőzünk igaz?

Messze lakhat az az ügyvédteam Pécstől, hogy még mindig nem értek oda :)
Remélem előre fizettél nekik:D

Véleményem # 2012.04.16. 17:37

Nándorfehérváry

Az fenyegetésnek minősül, ha egy törvényt be akar tartani az ember? Vannak hibái a törvénynek, de a törvény kikerülésére senkit sem fogok buzdítani, hogy aztán bírságokat fizessen ki. A te ötleted hogy ne jöjjön senki az autójával az országba amíg ez törvény van, egy butaság mert ezzel épp úgy elriasztasz másokat. Persze ha valakinek ez a tanács megfelel akkor legyen...
Én csak azt próbáltam kifejteni itt mindig hogy mi kell ahhoz hogy szabályosan tudjanak közlekedni mások. Több fórumozó is ezt próbálja itt, amit te kicsit gátolsz.

Ha a törvény alkotó szerint ez belefér a pakliba, akkor minek lázadozzak és szerezzek magamnak sok kellemetlen percet vagy órát, azzal hogy nem felelek meg a törvénynek?

Nem gondolom azt hogy a "rossz" oldalon állnék úgy hogy segíteni próbálok, példákkal és a törvény adta lehetőségekkel. Ha ez neked fenyegetésnek minősül, akkor értelmezési problémáid vannak. ez a mondat sem volt fenyegetés. Ha meg erre megsértődtél, akkor sajnálom, nem állt szándékomban megbántani.

Nem kell meghunyászkodni az ostoba törvények előtt, nem kell azt betartani, de akkor viselje el mindenki a következményeit...

A kérdezők érdekeit figyelembe szoktam venni azzal, hogy inkább vezessenek jogszerűen, mint hogy százezres bírságot fizessenek ki. Költséggel jár egyes esetekben ha meg akar felelni valaki a törvénynek. Még mindig jobb mint egy 200,400,800 ezres bírság.
Azt hogy ezt a törvényt hamarosan eltörlik, január óta hallom. Egy két internetes cikk és iromány alapján, nem fog csoda történni. Nem tudom meddig lesz meg a törvény. Talán nem sokáig és akkor nem lesznek akkora viták. De szerintem nem törlik el csak változtatnak rajta. Mire ezt kiötlik, az sem mostanában lesz.

Nyugodj meg semmi közöm nincs a törvény meghozásához. Inkább a betartását próbálom segíteni ha már meghozták. Anyagi érdekem nem fűződik hozzá. Ez vicc, hogyan is fűződne??

Bocsánatot kérek tőled és mindenki mástól, hogy próbáltam segíteni és a törvény adta lehetőségeket felvázolni.

Véleményem # 2012.04.16. 17:35

Nándorfehérváry

Az fenyegetésnek minősül, ha egy törvényt be akar tartani az ember? Vannak hibái a törvénynek, de a törvény kikerülésére senkit sem fogok buzdítani, hogy aztán bírságokat fizessen ki. A te ötleted hogy ne jöjjön senki az autójával az országba amíg ez törvény van, egy butaság mert ezzel épp úgy elriasztasz másokat. Persze ha valakinek ez a tanács megfelel akkor legyen...
Én csak azt próbáltam kifejteni itt mindig hogy mi kell ahhoz hogy szabályosan tudjanak közlekedni mások. Több fórumozó is ezt próbálja itt, amit te kicsit gátolsz.

Ha a törvény alkotó szerint ez belefér a pakliba, akkor minek lázadozzak és szerezzek magamnak sok kellemetlen percet vagy órát, azzal hogy nem felelek meg a törvénynek?

Nem gondolom azt hogy a "rossz" oldalon állnék úgy hogy segíteni próbálok, példákkal és a törvény adta lehetőségekkel. Ha ez neked fenyegetésnek minősül, akkor értelmezési problémáid vannak.

StefanAti # 2012.04.16. 17:30

Várom!! :-)