Külföldi rendszám-magyar vezető


zolltomi # 2012.03.15. 20:34

Na végre, tudsz a témáról komolyan is beszélni!
Igen, így már nem lesz gond. Viszont a kölcsön adásvételinek magyar nyelven kell lenni és magyar közjegyző által hitelesítve sajnos. Ellenban 6 hónapos időtartamra lehet maximum megirni, így évente elég kettő. Egy év múlva meg talán változik a jogszabály is! :-)
Ja és a kölcsön adás-vételinek eredetiben mindig nálad kell lennie.

Örülök, hogy sikerült higgattan is beszélnünk egyszer!
:-)

Fantomas1 # 2012.03.15. 20:41

Nehéz írásban kommunikálni, mert lehet más érzelmeket képzel a másik szavai mögé az ember.

Nem indulatból írtam eddig sem és szerintem amiket leírtam, azok reálisak. Sok baja lesz még ebből az országnak és nem fogja megérni anyagilag sem, erkölcsileg meg pláne.

Azért várunk még 2-3 hónapot, mielőtt meglépjük az előbb felvázoltakat, hátha nem is kell egyikünknek sem kijelentkezni otthonról és mehetünk haza nyáron, úgy mint eddig.

zolltomi # 2012.03.15. 20:45

Olvastam a cikket!
Hááát, nem tudom mit mondjak. Az biztos, hogy elég vagány, amolyan Winkler Robis... Ismerve a cikk iróját abban biztos vagyok, hogy inkább a figyelmet akarta felhivni magára és a vagány stilusára de az is lehet, hogy valamennyi igazság is van benne. Az biztos, hogy nem a teljes cikk igaz történet! :-)
Nem tartom hitelképesnek. De elfogadom, hogy lehet ilyen is, egyedi eset nem lehet belőle általánosságban gondolkodni.

zolltomi # 2012.03.15. 20:52

Figyelj, én hidd el tudom: anyagilag abszulut nem éri meg a kormánynak. Ez egy-egy külföldön dolgozó személynek sok lehet, de sajnos ( nem sajnos ) a költségvetésben nulla. Az össze külföldről behozott autó regadójával (évente 50-60000 db ) együtt véve is nulla. A kormánynek nem bevételi céljai vannak a regadóval, inkább egyfajta szabályozó eszköz a kezében. Ezért is nehéz erről lebeszélni őket, pedig az esélyegyenlőségi ombucman már verte az asztalt, de sajnos még meg se hallgatták, nem veszik komolyan. Mindegy, és is azt mondom talán egyszer eltünik, de amig az EU másik 20 tagországában is van ( sokkal több országban magasabb adótételekkel ) addig itt is ragaszkodni fognak hozzá.

zolltomi # 2012.03.15. 21:00

Persze, ha valaki nem jön haza arra semilyen jogszabály magyarországon, így ez sem vonatkozik. Ezt a hűlye is tudja!

Basszus kurva fárasztó vagy!

zolltomi # 2012.03.15. 21:05

Keresd fel szerintem a hozzád legközelebbi Neurológiát, tudnak segíteni!!! Vagy lehet, hogy mégse... Sajnálom.

Fantomas1 # 2012.03.15. 21:08

zolltomi,

nem a regadó a baj, legalábbis most nem erről van szó. A baj a 24 óra, ami sehol máshol nincs. Az EU ha már létrejött, a lényege az állampolgárok szemszögéből az lenne, hogy az életem egy darabja lehet az egyik országban, a munkahelyem, iskolám meg egy másikban. Úgyhogy ez a 24 óra, meg igazoltatgatások, paksaméták lefordítva nevetséges.

Egyébként ha már itt tartunk, akkor nekem otthon az autómra 214 ezer ft regadót kéne fizetnem. Mivel itt a nevemen van, az okmányirodában sem sok pénzt hagynék. Műszaki vizsga és okmányok összvissz nem volna 100 ezer forint.

Csak biztosításra többet fizetek angliában egy évben ennél, évente kell ráadásul vizsgáztatni az autót és még a tax is 230 font/év.

Szóval kevesebb, mint egy év alatt visszajönne az otthoni forgalomba helyezés, regadó, biztosítás, és súlyadó. Ugyanis ez utóbbiak az itteni árakhoz képest jelentéktelenek.

Egy angol autó esetében tehát nonszensz az otthoni adókerülés vádja szinte minden esetben.

zolltomi # 2012.03.15. 21:12

Ird meg nekem a kocsid adatait légyszi, kiváncsi vagyok mennyi lenne pontosan. ( ccm, első forg. helyezés, diesel/benzin, motor besorolása - EURO 2,3...)

DjBluelight # 2012.03.15. 21:12

Nem is tud elörébb mozdulni a fórum, míg a jogszabályi háttérben érdemi változás nem történik. Max. csak "csiszolgatni" lehet a megoldásokat.
Mert a nagycsoportos óvodás barkácsszakkör kitalálta, hogy a gépjármütulajdonosokon meggazdagodni jó.
Az igazán nagy bevételkiesés most jön majd csak. Egy kijelentkezésen nem csak a gépjármüvel kapcsolatos illetékeket, adókat bukja a magyar állam, hanem sokminden mást is....

Az is bíztatóan hangzik még, hogy jelenleg a magyar utakon futó jármüvek átlagéletkora 14 év. Sajnos jött már szembe velem kerék, meg autómentöröl is felhajtórámpa- (bár természetesen a gondatlanság is szerepet játszik.)
Ha valaki persze szeretne kicsivel olcsóbban, kicsivel jobbat "külföldröl", na az már az emberfeletti luxus.

Kénytelen voltam számolgatni, mivel nem tudok kijelentkezni Magyarországról, munkakörömböl adódóan (hol itt, hol ott):

  • Egy ív A4-es papír 800Ft = 1,6FT/db
  • Nyomtatási költség 3Ft/db

Azaz: Meghatalmazás 500 napra 2500FT
Regadó: 200E (Az autóm vételárának 45%-a. Nem 91-es, és nem Nissan Micra:)) )

Ja és persze, más országokban is van reg. adó, csak nem hiszem hogy ott is 300EUR környékén tanyázik a minimálbér.

A magyar autómmal kapcsolatban meg már alig várom, hogy újra mehessek az okmányirodába eszközölni az üzembentartó váltást. Ugyanis régóta tervezem már, csak nem tudom hány napot kell szánjak majd rá.

zolltomi # 2012.03.15. 21:24

Na látod ezt így kell csinálni, ha senkit nem érdekel a dumád: oda-vissza jól elbeszélgetsz magaddal, csupán két regisztráció kell hozzá. Jó beszélgetést, minket meg így már hanyagolhatsz is!!! Köszike. :-)

Fantomas1 # 2012.03.15. 21:39

zolltomi,

már megfordult a fejemben, hogy otthon kifizetem a regadót, forgalomba helyezést, meg amit kell és simán használhatnám itt egy fél évig az autót. 3-4 havonta úgyis hazamegyünk, és akkor újra indul a fél év. Szóval simán megérné.
Ezért aztán kíváncsiságból utánanéztem a regadó összegének, annyi, amennyit az előbb írtam.

Hidd el, nem a konfliktust keresem, csak nehéz már elviselni az otthoni viszonyokat. Valahogy nem akar kis országunk a normális jogállamiság felé haladni.

Nem teszünk mást, mint tükröt tartunk. Remélem olvassa ezt a fórumot is valami illetékes, vagy 'cenzor'. :-)

Ha haza is költözünk pár év mulva, én jelenleg csak kettős (angol-magyar), vagy ha ez nem megy, akkor meg angol állampolgárként tudom elképzelni.

Shohat78 kommentjei meg érdekelnek, mert jó ötleteket ad. Pl. a követség telefonszámát én is magammal viszem legközelebb.

Fantomas1 # 2012.03.15. 21:55

DjBluelight,

Ez az évi 2500 pénz tényleg vállalható. :-)

Két angol rendszám áránál (kb. 7 ezer ft) én sem fogok többet költeni Rogántóni ötletére létrejövő EU ellenes jogszabályára.

DjBluelight # 2012.03.15. 22:37

Tudod Fantomas1 én is jóval több biztosítást fizetek Németországban, mint Magyarországon.
Azonban kár esetén a biztosítási összeg mértéke is jóval több.

Tavaly ez az ADAC-nál- azért a konstrukcióért amit választottam-, 100 millió EUR volt,-ezt egy átlag magyar persze nem hiszi el-, de nyilván ehhez meg kell felelni a biztosító által támasztott követelményeknek.
Viszont nagy valószínüséggel nem is lesz szükség arra, hogy ekkora összeggel "támogassanak".

Gondolom ez Angliában sincs másképp.

De ahogy telnek a balesetmentes évek, persze az összeg is araszolgat lefelé.

Mérlegelésnél inkább ezt veszem figyelembe, a piszkálásmegszüntetö adó meg...

Fantomas1 # 2012.03.15. 22:53

Hát igen, ez a retorika nem fog menni:

Azóta már jól visszakapta, sőt alaposan 'megrugdosták'.

De kedves otthon maradottaknak ne legyen illúzióik. Őket sem nézi sokkal többe a jelenlegi 'jogalkotás'. Minden országnak olyan kormánya és jogalkotói vannak, amelyet megenged. A hallgatással és meghunyászkodással csak egyre rosszabb lesz a helyzet.

Ha nem változik meg kedvező irányba ez a törvény, akkor tiltakozólevelet írunk a Miniszterelnöki Hivatalnak, az Alkotmánybíróságnak, a Köztársasági elnöknek, és angol nyelven elküldjük néhány nagykövetségnek is, beleértve Magyarország angliai és Anglia magyarországi nagykövetségét is.

Erre buzdítom a többi külföldön és belföldön élő honfitársam is.

Fantomas1 # 2012.03.15. 23:04

Huhh, nemgondoltam, hogy a video be fog ágyazódni. Bocs, ha valakit zavar.

DjBluelight,

Megértelek. Én is lemondtam arról, hogy otthoni rendszámmal járjak. Leszoktam már itt a kamuzásról, a számítgatásról. (Csak hát a kíváncsiság nagy úr :-)) )

Befogadott ez az ország és emberhez méltó életet tett lehetővé számunkra. Embernek néznek, egyenrangúnak.(A klíma lehetne jobb, de erről nem az angolok tehetnek :-)).
Szóval nem is akarok ügyeskedni és adót spórolni, meg hazudozni a rendőrnek, hogy csak túrista vagyok, ha netalán megállít.
Az angol barátaink előtt is szégyelném azt mondani, hogy pénzt spórolunk az angol adón, biztosításon, azért van magyar, (vagy már akkor inkább szlovák) rendszámos autónk.

Véleményem # 2012.03.15. 23:24

A konzuli telefon kevés lesz nektek, ők nem húznak ki ebből.
A jogalkalmazó szervek az írott jogszabályokat alkalmazzák amiket elfogadtak.

Nem értem a konzult miért írjátok többen...

Igazad van Shohat78 nem kell eleget tenni a törvénynek, de akkor így ne is gyere be az ország területére.

Charlie1 # 2012.03.16. 00:09

Sziasztok! En csak par napja tudtam meg hogy igy megvaltoztak a jogszabalyok magyarorszagon. A parommal mi is angliaban elunk 4 eve.
Husvetkor megyunk haza .Nem akarunk lemondani az utrol. A kerdesem az hogy eleg-e akkor kijelentkeznem magyarorszagrol amikor hazaertunk vagy meg itt a konzulatuson kell ezt megtennem? Angol jogositvanyom van es az auto papirjain ugyanaz a cim szerepel.

zolltomi # 2012.03.16. 06:37

Shohat!

Itt éled az életed a fórumon, folyamatosan lenézed a magyarokat, képmutató és kétszínű vagy!!!
Az, hogy Te vagy a jogibece azt néhány perc alatt megmondja bárki az írások alapján.
Amúgy meg azt csinálsz amit csak akarsz, kitalálhatsz bármit csak üres szavak, tartalom nélküli mondatok maradnak! Senkinek nem hiányzol ebben az országban, aki megismerne úgy is leköpne, nem is érdemes hazajönnöd akkor se ha nem lenne ez a jogszabály.
Nagyon okosnak hiszed magad, de hidd el nem vagy az, bár tudom ezt a hozzád hasonló primitiv emberek nem fogják fel, hisz nincs agyuk amivel felfoghatnák!!!
Gyanítom se kutyád se macskád, ott ülsz a gép előtt megöregedve, elhízva és zavar a tény, hogy az emberek leszarnak, észre se vesznek. Itt éled ki magad, ettől a élvezel nagyokat.

Szánalmas fórumozó vagy...

zolltomi # 2012.03.16. 06:51

Az alapjogi biztos felkérte a kormányt, hogy kezdeményezze a törvénynek a jogállamiság követelményének megfelelő olyan módosítását, amely nem korlátozza az állampolgárok tisztességes eljáráshoz, tulajdonhoz, szabad mozgáshoz és a tartózkodási hely szabad megválasztásához való jogát.
A többi a kormányon múlik.

WRC555 # 2012.03.16. 08:41

Én kitaláltam valami viktorosabbat:
az új rendszer neve az Elekronikus Regisztrációas-adó azaz az ERA. A lényege, hogy minden külföldi autókap egy, a sárvédőre felhelyezett készüléket, ami 23:59:59 ről száamol vissza. A készüléket az illetékes Hivatal adja, amit felragasztanak az autóra, valamint 30.000,- HUF egyszeri jóváírást kap minden autó a sárvédő fényezése miatt. A készülék egy belső LCD-n is mutatja a hátralevő időt, valamint a lejárat előtt 1 órával sípol, majd folyamatosan elveszi az autótól az üzemanyagaot. Minden benzinkúton meg feltöltőhelyen rendszám alapján fel lehet tölteni, ilyenkor újraindul a számlálás, a percdíj EU-s illetve EU-n kívüli rendszám függő (ott ui. meg kellene fizetni a VÁM-ot is). Átutazóban levők kaphatnak Travel PLUS csomagot, amit külföldi igazolvány esetén ad ki a határon belüli első benzinkút, mondjuk. :)))))) Ja, és minden rendszámnak lenne egy gyűjtőszámlája, ahol a feltöltött egyenleget vonnák a regadóból, így a végén nulla lenne a forgalomba helyezés, sőt, félévente egyszer sorsolnának és a nyertes ingyen forgalomba helyezést kapna. Na? Eléggé sick?

Fantomas1 # 2012.03.16. 12:12

A konzuli telefon valószínűleg tényleg nem fog ott, az adott pillanatban kihúzni abból a helyzetből, de valamit elindíthat, vagy erősíthet.

Ha beérkezik a különböző európai országok magyar konzulátusára több segítségkérés is, ami szerint az ezeknek az országoknak a hatósági jelzéseit a magyar rendőrség szedi lefele, ráadásul az adott ország jogsijával hajtott a vezető és azt sem fogadják el(pedig lakcímet is igazol), hát akkor talán előbb, mint utóbb lesz belőle valami.

Az incidens után érdemes írásban is közölni a követséggel, esetleg külföldre visszatérve a hatóságokkal is az esetet.

Talán úgy gondolják itt egyesek(és szeretnék ezt sugallni), hogy ez felesleges.

Úgy vélem, hogy nem az, nagyon is fontos. Ha maguktól nem látják be, hogy ez így nem oké, akkor majd nyomásra változtatnak.
Úgy néz ki, hogy csak ebből értenek!

zolltomi # 2012.03.16. 13:20

Figyelj, lehet magánvéleményem bármiről ha egyszer van egy törvény és életben van és ennek a fórumnak a tárgya akkor csak erről tudok beszélni, ha-val kezdődő mondatokat amúgy se szeretem.
Igen, szerintem is átgondolandó és csak azért irtam le, hogy lássátok amit lehet, azt megtette az ombucman. Ez eddig tény, a többi meg jelenleg tárgytalan, hisz van egy érvényben lévő törvény amit itt magyarországon betartatnak. Mihelyt megváltoztatják, onnantól a jelenlegi lesz tárgytalan.
Felesleges buta ötleteket adni és esetleg valakit ezzel felbátorítani és esetleg bajba hozni.
Ha most felbátorítod mondjuk fantomast és Ő hisz neked, mert Ő azt szeretné hallani, amit Te mondasz és egy rendőri igazoltatásnál leveszik a rendszámát, megbüntetik, Ő hiába hivogatja a konzult, finoman szólva is rácseszett. Innentől kezdődhet egy rohadt hosszú, idegesítő herce-húrca amit nem fog neked megköszönni. Az utánna adott újabb tanácsid meg szerintem még fel is fogja idegesíteni.
Szerintem maradjunk a témánál, itt ahogy nézem senki se jogász vagy ügyvéd, de ha az is lenne se tudna mit csinálni.
Vannak kiskapuk, sokkal érdemesebb most erről beszélni, aztán ha a kormány beadja a derekát és változtat, akkor meg az új törvényről!!!

Szép napot és szerencsés utat mindenkinek!

zolltomi # 2012.03.16. 13:29

Az EU-s jogszabályok nem minden esetben irják felül az adott ország nemzeti törvényét! Vannak csak EU-s jogszabályok, ilyenkor nincs más, maximum végrehajtási rendeletek és vannak irányelvei az EU-nak, amikhez igazitni kell a nemzeti jogszabályokat. Ebben az esetben is az utóbbi van és ez ha fog változni ( szerintem ebben az EU nem fog nyomást gyakorolni, rég metette volna hisz majd egy éve létezik ) az hosszú idő, mert a kormány jogászi se hűlyék és tudják úgy csavargatni a dolgokat, hogy változzon is meg nem is... Ettől függetlenül tényleg az a véleményem, hogy ez még csak egy lehetséges fordulat ami vagy bekövetkezik, vagy nem. Addig is szerintem ne küldjetek senkit a zsaruk kezei közé, azzal a daccal, hogy nem féltek és megmutatjátok nekik ki az erősebb és okosabb. Lehet, hogy sikerül de addig százszor megbánod, hogy nem más egyszerübb, kifizetődöbb és ésszerübb megoldást vállasztottál.

zolltomi # 2012.03.16. 13:47

Shohat!

Te egy idióta vagy! Nem vagy tárgyalóképes a sok baromsággal amit itt összehordasz!!! Elég ennyi pozitiv mára???

zolltomi # 2012.03.16. 13:54

Szlovákia mivel vonzotta át az embereket???

Te szerencsétlen azt a helyet 1920 előtt még magyarországnak hívták és egy reviziót követően húztak egy vonalat. Akikről beszélsz, ők azok akik ott maradtak és most a szlovák törvényhozás elvesz tőlük minden szlovák állampolgárnak alanyi jogon járó jogot, ha fel meri venni a magyart is! Hol van még ilyen európában vagy azon kívűl is??? Rettentő buta vagy, eldugulhatnál már végre. A sok kitiltás után mi a szarnak kell újra és újra ránkerőltetned magad??? A támákhoz lőni se tudsz, csak hajszolod a magad ostobaságait.