Külföldi rendszám-magyar vezető


Kassad # 2012.04.18. 17:46

Én ?

Nem akarlak elkeseríteni, de én remekül szórakozom moncsicsi :)

Apropó, most hogy a az öcsizés is megújult, mikor jön a vazelinezés, mert ha jól emlékszem már csak az maradt, szókincsből egyes barátom?

Kassad # 2012.04.18. 16:37

Nekem erről egy vicc jut eszembe, a a poénja, hogy:

"Mocsi, mocsi, mocsi szopni jársz te ide..."

Kassad # 2012.04.18. 16:05

Én is idézek:

"Nem vagy abban a helyzetben, hogy" offolás miatt rinyálj, hisz még egy betűt nem írtál, amivel hozzájárultál a fórumhoz. :)

Kassad # 2012.04.18. 15:07

Már haza is szóltam az asszonynak, hogy kezdje el aknásítani a kertet :)

Komolyra fordítva a szót :)
Summázva, hogy kivel vitatkozunk: egy Aston Martin DB9-el járó informatikus, aki lenézi a komplett országot és fosik hazajönni, de azért mégis az Astonnal teszi meg. Az Apját viszont nem csapta meg a nyugat szele, ezért itt a mocsárban király inkább, bár annyira mégse, mert olyan ügyvédei vannak, akik 2 nap alatt nem érnek le Pécsre. Jól értem?

StefanAti # 2012.04.18. 15:04

Azért ne lepődj meg Kassad, ha elvisz a titkosszolgálat valamelyik éjszaka fórumon való személyeskedés jogcímen és annyit látsz a háttérben, hogy egy James Bond kinézetű úriember figyel a háttérben egy Aston Martinból önelégült mosollyal az arcán....
Tudod a papa keze mindenhova elér....

Kassad # 2012.04.18. 14:49

Ja és megóv minket attól, hogy valaha is halljunk az ügyvédeiről :)

Kassad # 2012.04.18. 14:42

Jaj Ati, hát Ő itt óvja az idelátogató embereket attól, hogy megszerezzék az információt, amiért jöttek :)

Kassad # 2012.04.18. 14:39

Élvezem,

Na akkor elemezzük:

"Én leírtam egy valós állítást (A), valaki csináltatott valamilyen papírt (B), és a kettő között nincs logikai összefüggés."

Leírtál egy szerinted valósnak vélt állítást az áldozatodnak címezve, amit utólag máshogy magyarázol ugyan, de a befogadót elbizonytalanította. ennek következményeként a befogadó fölösleges költségbe verte magát biztos ami biztos.

Hát ehhez nem kellett MBA pajti :)

Arra is emlékszel ugye, hogy még nem Nándorfehérváry-nak hívtak amikor az MBA-m szóba került :) Akkor még biza Jógibece voltál. Persze nyilván már akkor is olvastál mindent, csak hallgattál és nem szóltál hozzá, mert neked az olyan jól megy :)

StefanAti # 2012.04.18. 14:39

Én veled ellentétben sokszor hozzászóltam már hasznosan, nem sorolnám fel újra mivel segítettem a többieket.

Te még semmivel, pedig legalább 10x megkérdeztük, hogy szerinted mit tettél hozzá a beszélgetéshez? EGYSZER SEM válaszoltál rá valószínüleg azért, mert egyszerűen SEMMIT!

Most pótolhatod a lemaradást, de kérlek csak akkor, ha témába vág.....

StefanAti # 2012.04.18. 14:33

Nándorfehérváry, idéznék tőled:

"aki nem tud a témához hozzászólni, maradjon csendben"

Ennek fényében köszönjük a vicceket és a többi hasznos bekezdést, ami persze mellőzi a személyeskedést, ami mint tudjuk téged mélységesen felháborít....

Honda Civic # 2012.04.18. 14:03

De két nap alatt nem értek még Pécsre?:)

Kassad # 2012.04.18. 13:52

"Ez egyszerűen aljas hazugság. Vissza lehet olvasni, semmi közöm nem volt ehhez, és természetesen amit írtam, hogy senki nem tudja mi kell valójában, az igaz."

A senki nem tudja mi kell valójában-ra csináltatta meg a fordítást, biztos-ami-biztos. Akkor miért is nincs közöd hozzá?

Honda Civic # 2012.04.18. 13:52

Kassad

Pont ezekre gondoltam, amit itt leírtál, mert én sem tudtam, amíg fel nem világosítottál múltkor. És igen is ezekből lehet tanulni itt, aki akar..Ezeket nem lehet kiguglizni sehonnan:)

Kassad # 2012.04.18. 13:50

A papával mennek az ügyvédei :)

Honda Civic # 2012.04.18. 13:48

A szerv pont úgy értelmezi, ahogy az írva van. Ennyi...
Csak nekem érdekes, hogy Te mindenkit arra buzdítasz, ne jöjjön kocsival és pont Te mégis megteszed. Hogy is van ez? Vagy a papa családja törvényen felül áll?
Nem akarok személyeskedni, de valahogy ezt nem teljesen értem.

Kassad # 2012.04.18. 13:46

Az emberek 90%-a nem keres utána a dolgoknak megfelelően a gugglin. És ha meg is teszi és meg van a törvény pontos szövege, akkor sem tudja maradéktalanul, hogy melyik mentesülési körülményt hogyan tudja igazolni (milyen követelményei vannak a teljes bizonyítóerejű magánokiratnak, stb.). Ehhez nyújt némi segítséget a police.hu-s oldal, de az bebizonyosodott többször, hogy nem 100%-os. Valamint az pl sehol nincs leírva, hogy a vezetői és üzembentartói felelősség csak akkor válik el, ha a személy nem ugyanaz. Ez egy gyakorlati tapasztalat, és a fórum eredménye. Szintén a fórum eredménye, hogy bebizonyosodott, hogy a hatósági igazolvány az a kategória, amit a KET-re hivatkozva nem kell fordíttatni.

StefanAti # 2012.04.18. 13:41

Engem iden mar 6x allitottak meg! Ezert vagyok itt....

StefanAti # 2012.04.18. 13:33

Es meg annyit, hogy google-n nem fogod megtalalni a szemelyes tapasztalatokat! Sokan irtak itt arrol, hogy igazoltattak oket es az o papirjaikat elfogadta a rendor vagy sem! Meg hogy mennyi ido es penz levizsgaztatni egy autot vagy hogy hol hogyan lehet kulfoldi lakcimet szerezni! Itt az emberek nem szaraz torveny szovegekre kivancsiak, amit megtalal a gugli, hanem tapasztalatokra!!

Honda Civic # 2012.04.18. 13:28

Ez a senki sem tudja mi kell valójában nem igaz. És pont ezért jó ez a fórum, hogy az ember ne értelmezze félre a törvényt, ami nem biztos, hogy épp a saját nyelvén íródott és ugye nem lehetünk mindannyian jogászok. Én is azóta értem világosan, mióta itt olvasgatok és kaptam segítséget. Előtte beírtam ugyan a gugliba és el is olvastam, de nem biztos, hogy úgy értelmeztem, ahogy azt kell.

Századszor írom, hogy rossz a törvény, de nem tehetünk ellene, amíg ez van erre kell megoldást keresni. Pont.

Arról viszont nem olvastam mik voltak a családod Húsvéti tapasztalatai, mert Te azt írtad jössz haza Krakkóból, a mamád pedig Bécsből, ha jól emlékszem.
Vagy várjátok a törvény eltörlését?

StefanAti # 2012.04.18. 13:26

Nndorfehervary

Igenis sok olyan info hangzik el, amit nem egyszeru kiguglizni a netrol! Ezert jonnek az emberek forumra, hogy megbeszeljek!
A torveny biztosit lehetoseget kulfoldi rendszamu auto hasznalatara, viszon meg kell felelni papiron a felteteleknek!

Akik idejonnek meg AKARNAK felelni ezeknek, de elotte meg szeretnek ITT beszelni, hogy mit kell a munkaltatoi igazolasba irni, mi szerepeljen a napos papiron, milyen kulfoldi igazolvanyt fogadnak el es meg sorolhatnam!!

Erre talaltak ki a forumokat, hogy ugyanabban a cipoben jaro emberek megbeszelhessek a problemajukat es a lehetosegeiket!!
Nem hiszem, hogy ezt olyan mehez megerteni es elfogadni!!

Kassad # 2012.04.18. 12:49

Nem azt mondtam, hogy nincs jogod itt lenni.

Azt mondtam, hogy menj el. Azért mert felvállaltan azért vagy itt, hogy szándékosan akadályozd az eszmecserét arról, hogy hogyan kerüljék el az idelátogatók a büntetést (, magyarul, hogy megfeleljenek a nem csak általad, hanem mindannyiunk által szarnak tartott törvénynek). Ne felejtsük el, hogy ezt TE írtad.

Tehát emberek ide jönnek, hogy érdeklődjenek arról, hogy hogyan lehet külföldi rendszámot magyarként vezetni. TE pedig ezt ellehetetleníted, mert nem értesz egyet a törvénnyel, amit nem mi hoztunk, és nem mi tartatunk be. Láthatóan jogod van hozzá, mert nem vagy kitiltva. De ettől még geciség. Geciség volt akkor is, amikor leírtad, hogy "senki nem tudja, hogy mire van szükség", aminek eredményeként Ildikó nevű idelátogató 30 ezerért hivatalos fordíttatást csinált, amihez sorbanállt, előtte rettegett, hogy az odavezető úton ne kapják el, stb... Mindezt úgy, hogy nem lett volna rá szüksége, és itt le is írtuk neki, hogy nincs. Ezért TE vagy a hibás. Bocsánatot pedig NEM kértél. EZ a te működésed eredménye, nem védsz te meg senkit. Ezért kérem, hogy menj el.

Honda Civic # 2012.04.18. 12:22

Miért kellene óvni bárkit is? És mitől is? Az emberekre nem a törvényt akarják ráerőltetni, hanem megoldást a magas büntetés elkerülése érdekében. Ha hamarabb olvasgatok itt, mi is beljebb lennénk vele. Mert egy darab papírt igazán nem nehézség az autóban tartani, ha tudja az ember, hogy ez kell. Más kérdés, ha nem tudja (és én a törvényt pl.itt tartom rossznak, hogy nem engedik igazolni utólag), na ez lenne a célja ennek a fórumnak szerintem, hogy legyen honnan információt szerezni ilyen ügyben.
És nem az a megoldás, hogy mindenki maradjon a seggén, külföldön, vagy jöjjön repülővel. Kérdem én, mi arra a garancia, hogy eltörlik ezt a törvényt?? Én is szeretném, hogy változzon, mert szerintem is rossz, de amióta itt vagyok csak ezt hallom, hogy már csak hetek kérdése...És mégsem történt ez ügyben semmi sajnos.
És igen is kaptam itt hasznos információt már nem is egyszer, mint ahogy mások is.

Kassad # 2012.04.18. 12:10

Ha megígérjük, hogy odaírjuk minden új érkező kérdésére adott válasznak a végére, hogy VAGY AMÍG EL NEM TÖRLIK A TÖRVÉNYT, ADDIG NE GYERE KOCSIVAL AZ ORSZÁGBA, akkor elmész?

Kassad # 2012.04.18. 12:09

Megint Mocsár Mocsi?

Kassad # 2012.04.18. 10:52

Ámen :)