Külföldi rendszám-magyar vezető


Kassad # 2012.04.19. 12:13

Ezt a törvényt a külföldi rendszámos autózás visszaszorítására hozták. Amit te írsz az nem ezt a célt szolgálná. Ennyi sajnos :)

Mohács # 2012.04.19. 11:09

Elnézést, a hivatkozás lemaradt:

http://www.mfa.gov.hu/…gepjarmu.htm

Mohács # 2012.04.19. 11:08

Példa a müncheni főkonzulátus tájékoztatójából:

"Az ellenőrzést végző rendőr a lakóhelyet a lakcímkártyából állapítja meg, vagy – ennek hiányában - a nyilvántartásból ellenőrzi."

Hát ezt ecsetelem! Nyílvántartás... :)
A nyílvántartásból látszania kell, hogy él-e otthon a polgár: adózik-e, kap-e valami kis összeget, banki forgalom stb-stb. Ui. pénz, ellátás hiányában nehéz boldogulni az EU országaiban.

:)

Mohács # 2012.04.19. 10:56

Az lesz. :)

Kassad # 2012.04.19. 10:53

Én símán egyenesen az okmányirodába mennék itthon, az azonnal megvan. Amúgy meg írj magadnak egy egy napos papírt :)

Mohács # 2012.04.19. 10:49

Semmiképp. Marad a tervezett hazaút is. :) Ha "papír (formai) hiányoságok végett a kiszámlázott összeget nem vagyok hajlandó befizetni lefoglalják a magyarországi ingatlanomat vagy esetleg ráterhelik aztán úgy tíz év múlva a kamatok viszik az értékét is? Vagy csak nemes egyszerűséggel nyomjam a telefont -konzullal a másik oldalán- a hatóság kezébe aztán majd történik valami... :)

Kassad # 2012.04.19. 10:41

szar helyzet, marad a kétnyelvű munkáltatói...

feltéve, hogy nem akarod inkább kinthagyni akocsit, amíg el nem törlik a törvényt :)

Mohács # 2012.04.19. 10:39

Az ideiglenes külföldi tartózkodás bejelentésének konzuli díja (Helszinkiben) 40 EUR. A külügyi ügyintézés 3 hónapot vesz igénybe!!! Biztos a nagy távolság, kevés futár, levél az illetékes jegyzőnek stb.
Az alapjogi ombudsman levelét meg nem tudják -jogász hiányában- értékelni ezért visszaküldik Budapestre a külügyhöz tanulmányozás végett. (Mellesleg megjegyzem nem a külképviselet dolgozóinak hibájából eredően!) Hát ennyi...

Mohács # 2012.04.19. 10:30

Ez így van Kassad!

De hogy lehetne végre a tudomásukra hozni, hogy vannak más országok más szokásokkal és természetesen azt, hogy az elvárások mellé szoktak biztosítani támogatásokat (anyagi, erkölcsi). Sőt van olyan helyzet (és hely) ahol a jogkövetést még díjazni is szokták...
Hát ezt most másképp díjazzák.

Kassad # 2012.04.19. 10:27

Mindazonáltal jelzem, hogy a külföldi lakcímet továbbra is bárki igazolhatja a lakcímbejelentő lappal, amin az ideiglenes külföldi tartózkodást jelenti be. Ennek a beszerzése itthon ingyenes. Külföldön ha jól tudom valami konzuli díja van. Nagyságrendileg 6-10 ezer forint. Mivel magyar nyelvű, fordítást nem igényel. Mivel jegyző/konzuli pecséttel rendelkezik, így közokirat...

Kassad # 2012.04.19. 10:25

Úgy gondolom, hogy körülnéztek a leginkább érintett országokban: Szlovák, Német, Román, Osztrák. Ezeknél mindenütt van olyan hatósági igazolvány, amin szerepel a lakcím, aki ezeknél lakik nincs gondja, nincs többletköltsége. A többieket leszarták...

Mohács # 2012.04.19. 10:21

Nem csak az észak-magyarországi régióban folynak ellenőrzések: http://www.pecsistop.hu/…kra/1022483/

Amin tovább rágom magam az az, hogy a törvényből adódóan nem kellene -ha már a bizonyítási oldal marad-ráerőltetni egyéb költségeket a külföldön élőkre. Ha a külföldön élés bizonyítását elvárják akkor ebben az esetben a külhoni magyarok részére miért nem biztosít a külügy díjmentes konzuli eljárást? (Nagyobb kérdőjelet nem tudok írni.) Vagy rendben, az ember vállalja az utánajárást (és időt) ami pl. egy ritkán lakott ország kieső tartományában mondjuk eléggé nehézkes (pl. Lappföld) de a költségeket ha már az illetékes jogkövető miért nem háríthatja egy jogkövető magyar hatóságra? Stb...

Rendszámtábla levétel alól felmentve de azért a papírhalmaz hiányossága végett xxxx HUF bírság...

Kassad # 2012.04.19. 10:08

"SEHOL MAGYARORSZÁGON KÍVÜL"

A törvényt az osztrák példa alapján hozták :)

A finneknél hamarabb volt a külföldi cégautózás, csak ott nem szlovákia volt a "másik ország", de ugyanúgy ráugrottak a tartósbérlésre.

"Spanyoloknál a spanyol rendőr nem kért pecsétes spanyol nyelvű igazolást erről pl."

Jól olvasol épp tegnap írtam, hogy a Spanyoloknál a Kanári Szigeteki rendszámra ugranak ugyanígy.

Az meg, hogy milyen nyelvű kell legyen az igazolás nem a törvény eredménye. Az a KET-ben van leírva, hogy a magánokirat milyen szempontok szerint lesz teljes bizonyító erejű, és évezredek óta úgy van, nem most jan.1-től.

Tehát a konklúzió, hogy mégse értesz szart se, viszont minősíthetetlen stílusban hisztériázol, úgy hogy mindenki leszarja a véleményed, és még igazad sincsen, de te azért is tovább erőszakolod.

StefanAti # 2012.04.19. 10:00

Nandorfehervary

A maganvelemenyed elfogadjuk, a stilusos teged minosit!!

A németek szerinted nyugati orszag? Ok szerinted hova mentik a penzuket a német adók elol?
Mert szerintem azert volt botrany mikor a liechtensteini bankar eladta az adokerulo nemetek listajat a bankjabol a nemet adohatosagnak... A nemet hatosag etikussagarol ne is beszeljuk, hogy tobb millio eurot fizetett egy maganszemelynek aki ellopta neki a banktitkot! Guglizz kicsit es megtalalod!!!!

Ezt csak azert irtam, mert minosithetetlen stilusban irsz Magyarorszagrol, pedig mindenutt megvan ugyanez a reteg, akirol itt beszelunk!!
De ha igy folytatod, akkor valoszinuleg ujra torolni fognak!!

Honda Civic # 2012.04.19. 09:55

Kassad

Ettől függetlenül én is annak tartom. Már csak azért is, mert a leírt 2 eseten kívül többet nem hallottam és itt sem olvastam.
Ha lenne gondolom többen jöttek volna ide is a történetükkel, mint én anno...Ez meg csak az én szerencsétlenségem, hogy pont a környezetemben fordult elő:)

Kassad # 2012.04.19. 09:45

Honda

Kössz a kiegészítést. Akkor mégse akkora röhej a cikk stílusa. De azért én még mindig szájtépésnek érzem...

Kassad # 2012.04.19. 09:44

"Pont ez a gondom itt egyesek (mindenki tudja kiről beszélek, akik egy és ugyanazon dumát fújják több nick-ről)"

Ilyen egy van, te :)

És megint kezdessz minősíthetetlen stílusban írni, csak előjön.

Arra még mindig nem válaszoltál, hogy a Finn 180%-os regadónál mi van? Nem nyugat? Nem kultúr? Nem ország?

Ugyanez az osztrák sógorok esetében? Ugyanez a Spanyoloknál?

Az ártatlanság vélelmézéseddel is csak annyi a baj, hogy adó ügyekben sehol a világon nincs :). Mindenütt neked kell bizonyítani (csak eddig a rendszámból nem csináltak adóügyet, mostmár sajnos az).

StefanAti # 2012.04.19. 09:29

Andor, nem egészen jól látod a dolgokat.

  1. "mire behozta volna, 2-3-5-10x annyiba került volna neki"

    Közel sem volt ennyi a regadó mértéke, lehet kellene kicsit gugliznod, mert max 3 millió volt, de az nem 3 millió alatti autóra, hanem 20 milliósra. Úgyhogy a dupla meg a 10x-es ár kicsit túlzás...

  2. "Így aztán akinek volt kis esze mind átköltözött a határ másik oldalára, és megszabadult a nyakára helyezett béklyótól"

Pont ez a lényeg, nem költöztek el csak max papíron, akkor is inkább csak a céget költöztették el, magánszemélyként kevesen jelentkeztek ki.

3. "Minden normális országban már rég kaszákkal, vasvillákkal állnának a Parlement előtt az emberek ekkora fokú állampolgárok ellen elkövetett merényleet miatt. A magyar? Frászt"
Az aki adóelkerülés miatt vitte ki külföldre a cégét nem fog kimenni tüntetni. Gondold végig. Majd pont fel akarja magára hívni a figyelmet??? Azért vitte ki a cégét, hogy itthon ne látszódjon semmi....

Az a baj, hogy te nem érted mi van a dolog hátterében!!!

Honda Civic # 2012.04.19. 09:26

Kassad

+2 eljárás a saját környezetemből. Bár az már több, mint másfél hónapja volt. Egyik esetben levették a rendszámot arra, hogy van papír csak a 100m-rel arrébb lévő lakásban maradt, a másikban nem. Azt sem mondhatom, hogy rendőrfüggő, mert a két esetben ugyanaz a személy járt el.:)

Kassad # 2012.04.19. 09:11

Hát amit írsz jogos, csak a jogalkotónak, pont a fordított bizonyítási kényszer a lényege, ettől válik nehézzé a dolog. Vagy hitték azt, hogy nehézzé válik, de láthatóan nem :)

Mindenesetre az RR 7105-ös rendszámú Megane kombit megjegyeztem :)

Egyébként más is úgy érzi, hogy ennek a cikknek a riogatás a lényege? Közben ott vannak a számok 2 ember ellen indult eljárás. Plusz megtudtuk, hogy ha nincs semmilyen igazoló papírod, de azt mondod, hogy van, akkor se veszik le a rendszámot :)

mazsola-77 # 2012.04.19. 08:42

A vámosoknak a hivatalos munkáltatói papírt kell bemutatni a külföldi foglalkoztatótól, amiben (ez nagyon fontos) a rendszeres kinti munkavégzést igazolja a cég. Erről szükséges egy hivatalos, ahogy az adóellenőrök mondják, "teljes bizonyító erejű" magyar fordítás is. Ezt vagy a külképviselet, vagy egy hivatalos fordító iroda adhatja ki.

mazsola-77 # 2012.04.19. 08:26

Mohács! Baromira igazad van!!!

Mohács # 2012.04.19. 07:25

Kezdi nagyon kiverni a biztosítékot...

http://www.vezess.hu/…foldi/36398/

Néhány szófoszlány:

  • Éjjel-nappal vadásznak...
  • Soha nem lesz vége...
  • Bárhol, bármikor, mindenki...
  • hajkurászás...
  • Baj lehet az asszonnyal...
  • csak 24 óráig...
  • hivatalos munkáltatói papír...
  • "teljes bizonyító erejű" magyar fordítás...
  • "A rendszámot viszont nem vesszük le minden esetben".
  • "akkor eljárás indul, bírságot is fizetni kell"...

A tisztelt törvényalkotóknak azzal kellene inkább foglalkozni, hogy a bizonyítási oldal az ilyen jól felszerelt hatóságokat érintse! Ha a NAV vagy a rendőrség megkezdi a leintett autó vizsgálatát miért plusz munka (energia) utánajárni minden az illetékest érintő háttérnek? Pl. fizet-e adót Magyarországon, van-e valami ellátmánya stb. Ebből kiderülne a szokásos tartózkodási hely is...Minden csak adatbázis kérdése na meg a hozzáállásé!

Véleményem # 2012.04.18. 21:34

Elnézést a mostani kommentemhez lehet tele lesz személyeskedéssel. De mivel itt se vagyok és a kedves Nándi belekever mindig így úgy gondoltam írok egyet ha már ő is ilyen lelkes.
Visszaolvastam a kommenteket és válaszolgatok egy két idézetre meg kommentre. Annyi a szabad időm hogy ráérek itt írogatni Nándorfehérváry írásaihoz. Remélem nem sértődsz meg kedves fórum társam.

Nándorfehérvárytól idéztem:
Kassad: „Én meg azt hallottam, hogy valaki pont ugyanígy végezte, mert szétoffolt egy fórumot ráadásul külföldről! Veszélyes magyarországra már írogatni is, lehet azt sem kéne tenned Nándi...”
Azt hiszem ez a hozzászólás is a büntető történykönyvben büntetendő cselekedet (mások agresszióval való megfenyegetése).

Utána néztem, lehet hogy figyelmetlen voltam de ilyet nem találtam a büntető törvénykönyvben. Amúgy meg semmi olyan nincs ebben ami büntetendő lenne. Itt senkinek sem ismert a személye így nehéz elkövetni bármit is.

2012.04.18. 11:52
„KassadVéleményemStefanAti, ez most a témához volt hozzászólás? Mert nekem nem úgy tűnik...”

Itt se vagyok, már megint minek keversz bele? Amúgy meg mindig a témához szóltam hozzá, kivétel amikor hozzád kellett külön…

A kis történeted amit írtál, elég tág értelemben kapcsolódik a témához mondhatni hogy sehogy, de ha ragaszkodsz hozzá akkor egye fene kapcsolódik a témához…
Amúgy a közbiztonság jó, amelyik megyét írtad ott a legrosszabb de ott mindig is ez volt. ( Miskolc mindig is egy zűrös város volt) Ha itt élnél akkor tudnád, de amúgy meg milyen alapon ítélkezel itt ha nem is itt élsz??
Szegénységi bizonyítványt azt te állítottál ki magadról elég hosszút és még a mai napig folytatod is. Gratulálok ehhez csak így tovább!

Egyszer se dobáltam sarat itt senkire, távol áll tőlem az ilyen, hogy egy fórumon ilyet tegyek.
Semmi közöm a moderátorokhoz és egyik fórumozóhoz sem.
mylon-nak kéne példát mutatnod milyen jó magyar állampolgár vagy, aki szereti a szülőhazáját, és a témát segíti előbbre.
Ovis színvonal oda vissza meg van: „Kassad: menj el TE.” Szerintem ez az ovis színvonal. Nándorfehérváry írásából idéztem csak.

Én a törvényt nem erőszakolom rá senkire. Segítek csak, hogyan lehet megfelelni a törvénynek. Amúgy amíg nem voltál itt nem volt ennyi személyeskedés. Azóta meg csak az van…

Honda Civic 2012.04.18. 14.22.-kor írt kommentjére tessék oda figyelni.
Nándorfehérváry 2012.04.18. 15:09-kor írt kommentjéhez: A google-nél kicsit többet mondtam mert azért minden ott nincs fent. Mondtam példákat is. Az hogy neked egyik se tetszett arról nem tehetek. Mások is mondtak példákat saját példákat is, azokat vagy nem fogtad fel vagy nem tudom miért támadod Kassadot és StefanAtit.

Nyugodtan szólj hozzá bármelyik kérdező kommentjéhez, de értelmeset mondj és ne bíráld a másik tanácsát. Másé is lehet jó tanács, nem csak a tiéd. Én a tiédet is elfogadom de ettől még a saját tanácsaimat is jónak tartom.

StefanAti 2012.04.18 15:26-kor írt kommentjét tessék figyelembe venni, egyet értek.
HondaCivic 15:28-kor írt kommentje: Ez így van!
StefanAti 15:33 komment szintén így van.
Honda Civic 15:48 jó felvetések…

Aki úgy érzi egy komment erejéig írjon, aztán folytatódhat az eredeti téma...

Kassad # 2012.04.18. 18:19

"Előbb-utóbb csak betörik a nyakát a nyakas magyarnak."

Ez is volt már. Bár persze ismétlés a tudás anyja :)

Majdnem jó, helyesen:
Mocsi=Jogibece=Shohat=nándorfehérváry