Külföldi rendszám-magyar vezető


Kassad # 2012.01.16. 15:53

"Én nem szólok nekik, ..."

Ahogy érzed :)

Kassad # 2012.01.16. 20:25

Azt tudja valaki, hogy olyat lehet-e, hogy megszüntetem a magyarországi lakóhelyet és csak tartózkodási helyet jelölök meg, végleges külföldre település nélkül?

BaaD # 2012.01.16. 21:21

Közjegyzői hitelesítéssel kapcsolatosan:

"Felülhitelesítések 2009. október 01.-i hatályosítás
Szlovákia
Hasonló struktúrájú a közjegyzıség, mint Magyarországon. Van közjegyzıi okirat,
továbbá közhiteles cégkivonat, cégnyilvántartás, aláírás hitelesítés, képviseleti jog tanúsítása
és hiteles fordítás is létezik. Külön közjegyzıi tanúsítvány formájában is lehetıség van a
képviseleti jog tanúsítására. Létezik hiteles fordítás, igazságügy-minisztériumi fordító által
elkészített formában. Kétoldalú megállapodás alapján (1991 évi LXI. tv.) „(1) Az egyik
Szerzıdı Fél illetékes hatósága által kiállított vagy hitelesített és hivatalos pecséttel, valamint
a jogosult hivatalos személy aláírásával ellátott okiratok a másik Szerzıdı Fél területén
minden további hitelesítés nélkül felhasználhatók. Ugyanez érvényes az okiratoknak - az
illetékes hatóság által hitelesített - másolataira és fordításaira is. (2) Az egyik Szerzıdı Fél
területén közokiratnak tekintendı iratok a másik Szerzıdı Fél területén is a közokiratok
bizonyító erejével bírnak.” Apostille és felülhitelesítés az országból nem szükséges, bár az
ország részese az Apostille egyezménynek is. (a kétoldalú megállapodás még
Csehszlovákiával jött létre). Természetesen diplomáciai felülhitelesítés is végezhetı (bár
szükségtelen), hiszen van elérhetı külképviselet a térségben. Konzuli tanúsítvány kiállítására
jogosult külképviseleti hatóság közvetlen hitelesítést is végezhet.

Véleményem # 2012.01.16. 22:20

lehet olyat

negist # 2012.01.17. 04:26

Mocsi45.
Osztod ám az "észt" keményen.
Beszéltél a netiketről és leparasztozol minden autóval közlededőt.
Nem gondolod hogy ez Téged jellemez?

Kassad # 2012.01.17. 07:11

@ Véleményem

Ha lehet, akkor ez megoldja az üzembentartót. A hiteles fordítás meg a vezetőt.

Goto OFFI & Okmányiroda és minden megoldva.

Kassad # 2012.01.17. 08:10

Na beszéltem az okmányirodával. MÁR nem lehet olyat, hogy a lakóhelye megszűnik és csak tartózkodási helye van. Kizárólag akkor, ha bejelenti, hogy külföldön telepedett le...

Kassad # 2012.01.17. 10:44

Ha megírod, hogy Brüsszelen belül hova címezzem a levelet, akkor előrébb vagyunk.

mylon # 2012.01.17. 10:48

ja és annak a nevét, aki el is olvassa majd...

agrarfiatal # 2012.01.17. 11:21

Volt már olyan, akit megállított a közeg jan 1 óta?

Kassad # 2012.01.17. 12:22

A helyzet az, hogy ez az egész sajnos nem EU ellenes. Van olyan ország az EU-ban, ahol ha csak tartózkodási helyed van (nem lakó), máris kötelező 90 nap után honosíttatnod az autót. Akárhol is van a szokásos tartózkodási helyed egyébként.

Mi ezt időtényezőt illetően sikeresen felül licitáltuk, mert nálunk kérem szépen, ha lakhelyed van akkor már akkor honosíttatni kéne, ha beléptél vele az országba. Más szempontból viszont engedékenyebbek vagyunk, hisz ha csak tartózkodási helyed van, akkor egyáltalán nem kell.

Tehát baromnak barom a törvény, de nem EU ellenes.

Kassad # 2012.01.17. 13:57

Mivel a hol-jártam-hol-nem-nek a helyi szabályzásokhoz sok köze nincsen így erre alapozva nagy horderejű tévedésnek nevezni a tényt amit írtam elég necces. De alapvetően kívánom, hogy az EU filozófiát illetően igazad legyen, és azt javaslom az ide írogatás helyett, aminek semmi eredménye nem lesz, 10 ezer levelek indítójaként próbálkozz be valami ilyesmivel és meglátjuk mi lesz:

Dear Hága,

Read Carefully: There is a new law in Hungary which, until I stay domiciled in Hungary, doesn’t allow my own car to be driven within the borders of Hungary on plates that are from the same foreign EU country where my habitual residence is. This is against EU so do something about this or else I will continue bitching about this and everything else over the internet.

Thank you,
Mónika not paraszt

Majd írd meg, hogy mit reagáltak!

Kassad # 2012.01.17. 16:06

"Brüsszel tud már róla, és fontolgatják az ellenlépéseket."

Ha ehhez írsz egy hivatkozást, ahol erről bővebben lehet tájékozódni, akkor jó eséllyel meg lehet az első olyan hozzászólásod, ami gyakorlati szempontból segíthet kezelni a fórum témáját jelentő "Külföldi rendszám magyar vezető" kérdést.

A többire nagyon röviden:
Alapvetően nem kívánok önjelölt moderátorként fontoskodni, úgyhogy innentől kezdve véletlenül sem szólok többet bele, mit írsz. Rajtad múlik, minden információért ide látogató örömére írhatsz a fenti helyett egy újabb olyan, oldalas hsz-t is, amely a téma megoldását semmilyen módon nem segíti elő (viszont szó van benne uzsorásokról, parasztokról, jogászokról, a mercedes és a szlovákok iránti szerelemről, vagy bármi másról is), ahogy eddig.

Az angolom stílusa (gondolom mindenki más számára egyértelműen látszott) szándékos volt. Tekintsd malíciózus humorom részének. Tudom, erre most az jön, hogy nincs is humorom és különben is halálosan komolyan írtam. Úgyhogy itt mindenki előtt elismerem, hogy nem tudok angolul, se magyarul, humorom sosem volt és apukád is erősebb. Cserébe csak annyit kérek, hogy helyezz el itt a fórumon legalább egy érdemi információt, ami azoknak segít, akik: "Külföldi rendszámmal, magyar vezetőként" kívánnak közlekedni.

Az ország amiről írtam valóban lemaradt. Málta, sokáig szó volt róla, hogy oda költözöm. Linket most nem keresek, mert tök lényegtelen jelen fórum szempontjából, hogy ott mi hogy van. Tudom, hogy tudsz róla írni egy oldalt, hogy Málta miért nem EU és miért nem igaz, amit írtam, de ez ügyben már csak annyit tudok tenni, hogy azt én már nem fogom elolvasni...

Mindenki mástól pedig elnézést kérek a kanyarért!

Sinclair # 2012.01.17. 16:40

Egy rövid hozzá szólás Máltáról én ott dolgoztam egy darabig, igazán nem ajánlom senkinek !!
Nem a munka végett igaz ott már euró van ,de a legkevesebb az volt, hogy ki akartak rabolni ahol laktam. Arab törvények vannak igaza nem lehet senkinek aki nem oda való !
És elég sűrűn lopkodnak egyszer kellett elmennem orvoshoz, de nagy nehezen meg is találtam aki egy garázsban munkásruhában praktizált….,de sorolhatnám !
A hab a tortán amikor elmentünk az országból végre a másik országban amikor megérkeztünk azt vettük észre egy rakás dolgunkat a reptéren ki loptak. Ezek a személyes véleményeim ,de vissza adom a szót a szokásos témához , külföldi rendszám magyar vezető ami engem is érint, mivel lassan haza látogatok egypár hétre.

Kassad # 2012.01.17. 17:07

Köszönöm nagynővér! Bár a linkre kattintva nálam az alkotmányról van szó, a kocsikról és a közlekedésről nincs (De én szarul értem az angolt, még akkor is, ha olyan közel hajolok a monitorhoz, hogy csak a kis pöcsöm, meg az összekuporgatott pénzem fér már be közénk).

No és lám meghazudtolom magam, megint elolvastam, amit írtál. De mentségemre legyen mondva, hogy úgy reménykedtem! Hiba volt. Én gyakorlatban használható információt kértem szépen, nem egy "hogyan kellene csinálni ott fenn"-t. Mindezt természetesen nem ellened való rossz indulatból írom, hanem, csak mert egy ilyen fennkölt véleménnyel ugye mindannyian kitörölhetjük egy igazoltatásnál...

Sinclair # 2012.01.17. 17:16

Egy kicsit félre értettél én nem azt mondtam, hogy az arab lop hanem arab törvények vannak (olyan jellegű) Máltán nem is arabok laknak, nem akarom sorolni milyen típusok egyébként én tapasztaltam és velem történt !!!
,de felejtsük el nekem elég volt az kint örülök, hogy megszabadultam onnan !
és térjünk vissza a szokásoshoz !!

negist # 2012.01.18. 04:35

Kedves Mocsi45 !
Már a 2. ember kéri hogy fejezd be ezt a senkinek sem hiányzó /bocs a kif./szófosást . Ne gondold hogy Te mindenkinél "okosabb és szebb" vagy!
Szólj hozzá a közvetlen témához. Aki idejön az arra lenne kíváncsi nem a Te lelkedet nyomó dolgokról a sok okosságról. Keress olyan témát vagy nyiss topikot magadnak és beszélgess magaddal vagy azzal aki arra kíváncsi. Hidd el mi sem vagyunk butábbak csak éppen nem akarjuk itt ebben a topikban kifejteni ami nem ide való. Nagyon szeretsz az anonimitás alá bújni és mindenkire kígyót-békát fecsegni, biztos a nevedet megjelenve 1 kis "nyuszi" vagy és így éled ki magad.
Én is néha ide jövök olvasgatni és a Te írásaidat is elolvastam /eddig/, de nem erre vagyok kíváncsi.

mylon # 2012.01.18. 07:03

Imádom, hogy naponta 2x ide kattintva oldalakat kell lapozni (köszönet érte Móóócsingnak..) mire találok valami érdekes infót a témával kapcsolatban, pedig már jó pár hónapja "idejárok" :D 2 oldalas szófosást meg tényleg jó lenne hanyagolni, ha ennyire ráér valaki regényt írni menjen el írónak.

mylon # 2012.01.18. 07:04

Egyébként én már vagy 3 napja mindenki hozzászólását elolvasom kivéve Mocsiét :D

Kassad # 2012.01.18. 08:22

A saját magad által üzemben tartott kocsi, de mégis van lakcímed Magyarországon problémára megoldás lehet az is, ha kezdeményezed a kocsi származás ellenőrzési nyilvántartásba vételét. Ez 10.900 Ft, az eredeti adásvételi (magyarul vagy kétnyelvűen, vagy hiteles magyar nyelvű fordítással) és a forgalmi (nem kell fordítás) kell hozzá. Ezek után a kapott KÉRELEM közokiratot bemutatod igazoltatásnál és ennyi.

Ez alapján el kell, hogy fogadják:
25/B. § (1) A közúti forgalomban a 25/A. §-ban meghatározott jármű a közlekedési igazgatási hatóság által kiadott magyar hatósági engedéllyel és jelzéssel vehet részt, amennyiben:

  1. az üzemben tartója e törvény rendelkezései szerint belföldi üzembentartónak minősül vagy

(2) Az (1) bekezdés a) pontjában foglaltakat nem kell alkalmazni, ha

  1. a jármű tulajdonosa a jármű forgalomba helyezését a közlekedési igazgatási hatóságnál már kezdeményezte.

(3) A (2) bekezdés b) pontja alkalmazása során forgalomba helyezés kezdeményezésének minősül a jármű származás ellenőrzési nyilvántartásba vétele is.

Magyarul ezt a nyilvántartásba vételt kérelmezed, de nem folytatod tovább a forgalomba helyezést, mert meggondoltad magad. Vélemények? Arra kötelezettség nem keletkezik, hogy be is fejezzük a forgalombahelyezést, nem?

Kassad # 2012.01.18. 12:53
negist # 2012.01.18. 14:13

Élő adás elkezdődött az Európai Parlamentből az ATV-

Véleményem # 2012.01.18. 14:28

A totalcaros cikkre reagálva:
Winkler csaja jogtalanul használta az autót, lehet büntetni.
A Winkler Róbert egy felvett név, a valódi neve Kulcsár Szabolcs, a vezetői engedélyében ez áll. Az autó tesztelésre kiállított papírokat is erre kellett volna kiállítani én úgy gondolom. Ebben is van kivetni való.
Az intézkedő rendőrök nem voltak a helyzet magaslatán, ezért történhetett az amit leírt Winkler. De tudjuk hogy nagyon jó újságíró és ez szintén csak az egyik oldal amit ismerünk.

Kassad # 2012.01.18. 14:36

Nem csak a csaja, ha csak nem kapnak 1 napos igazolást minden napra, vagy nincs külföldi szokásos tartózkodási helyük, vagy külföldre dolgozni járásos papírjuk. Vélhetően egyik sincs egyiküknek sem, legalábbis nem írja.

TamasHungarian # 2012.01.18. 15:09

Monique,
1, Te Tényleg Monique vagy?
2, melyik országból írsz?
3, mennyi idős vagy?
4, azért még ebben az angolra fordításban is akad némi hiba (de persze sokkal jobb) ...
5, az arabokat Te iszonyatosan kevered!! jajajjj
6, az arabok nem lopnak? hát kérlek, a spanyoloknál a bűnözés jelentős része bizony pont tűlük származik, és meg se tudd, mennyire utálják őket (úgy tűnik, csak otthon nem mernek lopni, rabolni, mert pl Madridban vagy Délebbre, ha az utcán meglátnak arabot, akkor erősebben megfogja mindenki a táskáját, eldugja az értékeit, de így is valószínű, hogy futás lesz belőle ...)