Zöld területen való parkolás

Semir333 # 2009.03.28. 09:36

Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy tegnap este az autóval "állítólag füves..." helyen voltam egy parkoló mellet.Nah most a lakótelepen egy deka hely nem volt sehol...(ezen én is csodálkoztam) szóval pont egy autónyi terület a hely,sokszor parkolnak oda,a járdát nem zavarja eggyátalán.Aterületen sehol nem található parkolni tilos vagy egyéb tilalmat jelző tábla.A "KÖZT"esek ráraktak az autómra egy kb "irogatós" papírnak nevezhető cetlit,amire rá van írva hogy fótózás egy szám,rendszám mellé Ezért helyszínbírságolom. őr száma,zöldterületen parkolás cím időpont ezen kívül kb szórólapnak nézhető ez as kis papírka.Felhívtam a KÖZTeseket azt mondták majd küldenek egy levelete 6-20e között lehet kb a bírság.

A kérdésem a következő:

• A papírra se befizetendő össze se csekk semmi nem volt.
  • A papíron helyszíníbírság van aláhúzva,magyarul én kifizettem.... (legfőképp erre lennék kiváncsi mivel ha küldik a csekket stb erre lehet hivatkozni nem?,vagy hogy nem én használtam tegnap az autót,és úgy tudom a KÖZTesekre nem vonatkozik az Objektív felelősségel való rendelet tehát kérhetem a bírság eltörlését rossz személy feljelentése miatt,hozzátartózomat ezáltla pedig nem vádolhatom meg!)
  • A területen nem akadályozok semmit,és az füves területnek se nevezhető (erre valami meghatározás hogy mi nevezhető annak...)

Hozzá tenném hogy velem életbe először történik ilyen,egy deka szabálysértést nem követtem el.Hogy tudnám ezt az ügyet megoldani?

Köszönöm előre is!

TamasHungarian # 2009.03.30. 05:44

Igen, az objektív felelősséggel való játszma amit írsz sztem nem rosz ötlet.

De ez a zöldterületes parkolás egyébként egy vicc-kategória, ne tudd meg én már hán yilyen cetlit találtam a kocsimon, és persze zöldterület sehol ... ezért álltam oda, nyilván a gyepre nem állnék rá, ez egy út melletti sima föld volt minden alkalommal, szerintük meg zöldterület.

Én ahányszor felhívtam őket telefonon, hogy ebből cirkuszt fogok csinálni, mert nincs igazuk, mindannyiszor az lett a vége, hogy "na jó, most az egyszer akkor felejtsük el, de többet figyeljen erre", szóval ezt is megpróbálhatod, szerintem ez sok esetben sokkal inkább amolyan bepróbálkozás, aztán vagy bejön nekik vagy nem. Általában igen, mert kevesen állnak le veszekedni velük, de sztem megér egy próbát ...

Egyjogász # 2009.03.30. 07:53

A zöldterület a közterületnek olyan része, amely állandó jelleggel növénnyel fedett.

Amikor engem büntettek meg hasonlóért, és visszaírtam, hogy ahol megálltam még egy szál gaz sem volt, nemhogy növénykultúra, az volt a válasz, hogy éppen azért pusztul(t) ki ott a növényzet, mert az autósok mindíg odaállnak, és nekik ezért kell büntetni.

Kis szépséghibája a dolognak, hogy évtizedek óta járok arra, és az adott területen sohasem volt semmilyen növényzet. (bár lehet, hogy kellene lenni, de meg sem kíséreltek ott még füvet sem telepíteni soha).

Semir333 # 2009.04.07. 16:13

Köszönöm a válaszokat,hát még mindig nem jött semmi,remélem nem is fog.

Én is épp ezért mondtam ott még fű sincs,és régóta parkolok abban a parkolóban.De engem megbüntetnek de aki hajnalban megy el autóval,és előtte állnak teljes mértékben szabálytalanul,vagy a lakótelepn a sétálóutcán és a babakocsik se férnek el,még a gyalogosok se,azt nem.... kiváncsi leszek mi lessz belőle

Maci Laci # 2009.06.18. 08:54

Üdvözletem!
Tegnap vettem át egy határozatot, aminek 8 naptári napon belül kérhetem a felülvizsgálatát.
Melyik az utolsó nap, amikor leadhatom a halasztó hatályú kifogást?
Köszönöm a választ!

monalisa1 # 2009.06.18. 14:12

1 + 8 nap, vagyis június 26, péntek.

Maci Laci # 2009.06.18. 18:28

Ez tuti? Gyanús, mi a +1 nap?

monalisa1 # 2009.06.19. 13:07

Oké, pontatlanul írtam, vagyis nem 1-es hanem 0-ik nap, vagyis az átvétel napja nem számol. Az azt követőn a fellebbezés 8 napjába a hétvége is beleszámolandó.