ingatlan ajándékozási szerződés megtámadása

Kiara9 # 2008.08.21. 05:21

Köszi a hozzászólásokat.

monalisa1 # 2008.08.20. 19:26

Értem. Azonban továbbra is azt javaslom, hogy az életveszélyes fenyegetésről készüljön rendőrségi jegyzőkönyv - ennek lehetőségét nem tagadhatják meg.

A két rokonnal meg kell értetni, hogy nincs jogalapja követelésüknek., ha nem hiszik kérdezzék ügyvédet.

Annak idején ők is megkapták a jussukat, ezt írásban el is ismerték. De ha a szülők netán nem adtak volna x vagy y nevű gyermeküknek semmit - azt is tudomásul kell venni.

Az hogy az idős szülőknek ezen felül volt még egy darabka földterületük és azt 89-ben kizárólag Neked ajándékozták, abba senkinek beleszólása nincs - saját akaratuk szerint jártak el.

Esetlegesen: ha a nagyszüleid halála után netán lenne még mit örökölni, édesanyád közjegyző előtt a két testvére javára már most mondjon le az örökrészéről - remélve csak megnyugszanak a kedélyek.

Kiara9 # 2008.08.20. 16:00

Sajnos ezt azt utat már végigjártuk, pont most írtam a zaklatással kapcsolatos fórumon.
A rendőrség sajnos nem nyújt segítséget, csak ha vér folyik. Ezt így megmondták. Csak akkor már késő lesz.

monalisa1 # 2008.08.20. 15:53

Szerintem tegyetek feljelentést a rendőrségen életveszélyes fenyegetés miatt.

Életében úgy ajándékozza el valaki valamely/bármely tulajdonát ahogy az neki tetszik.

Kérjétek a körzeti megbizottat, hogy amíg nem csitul a helyzet, alkalmanként járjanak felétek.

Kiara9 # 2008.08.20. 15:30

Sajnos a nagyszülők 80 év felettiek, és ráadásul ez az elmérgesedett helyzet őket is súlyosan érinti, a folyamatos feszültség csak még több testi-idegi bajt generál náluk is.

De a helyzet az, hogy már az egyik testvér gyermeke is kéri a részét... :)?
Csak azt hajtogatják, hogy én mint megajándékozott kisemmiztem, megrövidítettem őket.

Ami a legnehezebb, hogy mostmár a mindennapjaim úgy telnek, hogy reszketek, féltem a férjem és a gyermekeimet is, nem tudok enni, alig alszom. Mivel dolgozom, rettegve várom, hogy mikor csörren meg a telefonom, félek attól, hogy amíg nem vagyok otthon, addig valami visszafordíthatatlan dolgot tesznek. Például megígérték, hogy valahol elkapják a férjem, és levágják mindkét kezét, hogy ne tudjon dolgozni (fizikai munkás), az anyukámat kikészítik.
Most hétvégén a 11 éves lányom anyukámnál aludt (ő egyedül él), reggel arra ébredtek, hogy az egyik testvér rájuk akarta törni az ajtót, hogy anyukámat megverje (ezáltal zaklatva engem). Anyu akkor kiment a lakásból, hogy nehogy a gyerek is belekeveredjen, de az volt a szerencséje, hogy a szemközti szomszéd átjött, mert már azok is figyelik az eseményeket, és próbálnak vigyázni ránk.

monalisa1 # 2008.08.20. 15:18

Mivel nagyszüleid szabad akaratukból elajándékozták a telekrészüket, így nincs majdani örökség - legalább is ez nem.

Egyébként az hol van garantálva, hogy az anyukád két testvére túléli a szüleiket, vagyis egyáltalán örökölnének bármit is...

Monalisa
laikus hozzászóló

Kiara9 # 2008.08.20. 15:00

Meg is lett osztva a telek, földmérő által kimérve, földhivatalhoz benyújtva, bejegyezve, mivel építési kölcsön lett annó felvéve, és az otp csak rendezett körülmények esetén adott hitelt.
Jelenleg is külön van az ingatlan, tehát kerítéssel, kapuval ellátva.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.20. 14:53

Ha jól olvasom, nem is a szerződést támadták meg, hanem a megajándékozottat.

Csak úgy kérdezem: meg is osztottátok azt a telket, vagy csak tulajdoni hányadot jegyeztettek be a számodra?

Kiara9 # 2008.08.20. 14:43

Az alábbi ügyben kérném segítségeteket:

1981-ben édesanyám szülei a saját ingatlanjuk 50%-át ajándékba adták édesanyámnak. Ez egy hatalmas nagy telek, elején egy kétgenerációs parasztházzal.
Ezt az ajándékozási szerződést ügyvéd készítette, s anyu két testvére is aláírta. A szerződés tartalmazta azt, hogy a két testvér elismeri, hogy azért kapta anyu az ingatlant, mert ők a szülőktől szintén ugyanilyen értékű más támogatást kaptak.
1989-ben készült egy újabb ajándékozási szerződés, melyben anyukám és a szülei a telek hátsó részéből nekem ajándékoztak 1780 nm-t házépítés céljára. A telek 1/2-ét anyukám, 1-1/4 részét pedig a két nagyszülő adta.
Földhivatalban be lett jegyezve, illetéket megfizettem, azóta házat is építettem rajta.
Most anyukám két testvére állandóan zaklat, (sajnos már olyan szinten, hogy vér is folyt), hogy fizessem ki nekik annak a telekrésznek az árát mai forgalmi értéken, melytől ők mint későbbi örökségtől elestek. A szüleik ráadásul még élnek, és hiába állnak mellettem, ők csak fenyegetnek, és verekszenek.
Sajnos csak könnyű testi sértés, a rendőrség csak a vállát vonogatja.
Én eddig úgy tudtam, hogy ajándékozást csak az ajándékozó vonhat vissza, akkor is csak megalapozott indokkal, tehát más által nem is támadható meg.
Kérlek, világosítsatok fel, mit tehetek.