Az alábbi ügyben kérném segítségeteket:
1981-ben édesanyám szülei a saját ingatlanjuk 50%-át ajándékba adták édesanyámnak. Ez egy hatalmas nagy telek, elején egy kétgenerációs parasztházzal.
Ezt az ajándékozási szerződést ügyvéd készítette, s anyu két testvére is aláírta. A szerződés tartalmazta azt, hogy a két testvér elismeri, hogy azért kapta anyu az ingatlant, mert ők a szülőktől szintén ugyanilyen értékű más támogatást kaptak.
1989-ben készült egy újabb ajándékozási szerződés, melyben anyukám és a szülei a telek hátsó részéből nekem ajándékoztak 1780 nm-t házépítés céljára. A telek 1/2-ét anyukám, 1-1/4 részét pedig a két nagyszülő adta.
Földhivatalban be lett jegyezve, illetéket megfizettem, azóta házat is építettem rajta.
Most anyukám két testvére állandóan zaklat, (sajnos már olyan szinten, hogy vér is folyt), hogy fizessem ki nekik annak a telekrésznek az árát mai forgalmi értéken, melytől ők mint későbbi örökségtől elestek. A szüleik ráadásul még élnek, és hiába állnak mellettem, ők csak fenyegetnek, és verekszenek.
Sajnos csak könnyű testi sértés, a rendőrség csak a vállát vonogatja.
Én eddig úgy tudtam, hogy ajándékozást csak az ajándékozó vonhat vissza, akkor is csak megalapozott indokkal, tehát más által nem is támadható meg.
Kérlek, világosítsatok fel, mit tehetek.