Vétlen fél - lejárt jogosítvány

AudreyN # 2008.03.02. 20:21

Jó Estét Mindenkinek!

Köszönöm a hozzászólásokat, segítséget.
(Már megírtam a válaszomat régebben, de nem jelent meg a fórumon - nyilván a z én technikai hiányosságomat tükrözi.)
Azért viszem 250 km-re, mert van ismeretségem egy arra kijelölt, teljesen legálisan vizsgáztató műhelyben, ahol vélhetően nem cseszik át a fejemet. Vidéken ez (is) teljesen másképp működik, vagyis emberien! Már a harmadik családi autót visszük és messziről köszönnek, soron kívűl fogadnak. Egy hibátlan, 7 éves autó, mint az Apámé tizenegy-két-ezer Ft-ból levizsgázott! Hangsúlyozom, nem úgy tolták át a kocsit a gólvonalon és sikálták el a sz..r eredményt, hanem előtte átvizsgáláson esett át és miután semmi baj nem mutatkozott, érvényesítették a műszakit.
Eszükbe sem jut átvágni semmit, mert vidéken ha elcseszik a renoméjukat, nincs új vevőkör, ha régi elpártol. Csak Pesten ez nem működik!
Az én autóm 3,5 éves, januárban volt szervízben, szóval nem a kiskaput keresem, hanem a KORREKT ÜGYINTÉZÉST!
Irtózatos dolgokat olvasok itt a neten, a márkakereskedésből visszalopott 3 napos autóról, ahol a kulcs a tükörben... stb.
Ezért megyek ilyen messzire, ráadásul a családom is ott lakik!

Köszönöm még egyszer!

Jó éjszakát!

Audrey

monalisa1 # 2008.02.14. 17:56

Igazad van, vagyis bizonyára videken van ismerős műhely és vizsgabiztos is neki - érthető.

Más.
Ma olvastam: egy országúti rutinellenőrzés során kiderült l999-ben bevonták az illetőnek a jogsiját ittas vezetés miatt, és azóta nem szerezte vissza... A másik még ennél is jobb: kamionsöfőr évtizede már a muksó, de nincs megfelelő jogosítványa!...

guba # 2008.02.14. 16:25

Ha nem járt még le a műszaki érvényessége, akkor a megyei Nemzeti Közlekedési Hatóságnál (leánykori nevén Köz. Felügyelet) tudsz kérni egy hónap hosszabbítást minden további nélkül.

Monalisa
Hogy miért 250 km-re? Valószínű, nem 5 éves a kocsi. : )

monalisa1 # 2008.02.14. 09:04

Ezt én se tudtam...

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.14. 09:00

Ha már megvan az időpontja - tehát bejelentkeztél a vizsgáztatásra jogosult szervizbe - akkor az erről szóló okirat a vizsga napjáig meghosszabbítja a műszaki érvényességét.

monalisa1 # 2008.02.13. 22:37

Tudtommal egy autót bármelyik márkakereskedés levizsgáztat, valamint mindegyik megyében ott az Autóklub, tehát nem okvetlenül kell 250 km-tert "elfáradnod" evégett. Ha mégis, és hogy az esetleges büntetést elkerüljed, a vizsga napjára lehet kérni útvonalengedélyt A-tól B-be a lejárt műszakis autóra.

Még azt is megteheted, hogy valakit megkérsz: vigye és vizsgáztassa le személyes akadályoztatásod miatt helyetted az autót.

AudreyN # 2008.02.13. 22:00

Jó estét MIndenkinek!

Nem jogosítványom, hanem a műszaki vizsgám hamarosan lejár. Mivel vidéken vizsgáztatom (250 km), ezért pontosan azon a napon nem tudok eljutni a helyszínre.
Ha esetleg igazoltatnának, 5 napon túli lejáratnál mi a legmagasabban kiszabható tarifa? Vagy 5 nap nem a világ, van valami tolerancia? Megoldanám időben, de nem csak rajtam múlik. Viszont ha túl nagy (sok) a rizikó, akkor tényleg fontolóra veszem:-)
(Persze attól is függ, vajon pont azon a 250 km-en fognak-e éppenn engem ellenőrizni...)

Van valami segítségetek?
Megköszönöm!

Audrey

bimba # 2008.02.08. 20:47

akkor valóban nem ugyanaz sorry.)

Enteki # 2008.02.08. 20:44

Nem ugyanarról az esetről beszélünk :) Az esetről készült még a helyszinen kárbejelentő, a vétkes fél azért ismerte el a felelősségét ilyen gyorsan, mert piros jelzésű vasúti átjárónál álló autóba rohant bele....

bimba # 2008.02.08. 18:47

Valaki a környezetünkben azt mondta hogy mivel nem volt még balesete így a biztosító nem emeli a díjat.
Amúgy van egy halvány megérzésem hogy peregyet ismerjök,lehet h ő haladt előttünk.Nem volt érvényes a jogsija és kérte hogy ne írjunk dátumot a papírra.Belement a párom.Aztán pár nap múlva hívogatta hogy írjon alá akármiket és hogy a kár valami 300 ezer ft mert sérült a furgon zárja is és ki kell cserélniu az egész ajtót stb stb...és most írtuk meg a biztosítónak a papírt mi is,pontosan leírva a balesetet.És valóban igaz volt hogy diónyi horpadáson kívül nem okozott nagyobb kárt lévén a vonóhorgának köszönhetően az ütközés lényegesen kisebb vcolt.Mindegy nem is ez a lényeg hanem az hogy nem aszisztálunk csaláshoz.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.08. 18:36

Bimba, te ismersz olyan szabályt, hogy az első okozott baleset nem számít, mentes a kártérítési felelősség alól? [Fejét fogja]

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.08. 18:34

Ugyan. És ha egy gyalogost ütnek el, aki történetesen betörésből jön?

bimba # 2008.02.08. 18:29

A válasz engem is érdekelne és az is hogy a biztosító ráverheti e a kárt az okozóra ha annak ez volt az első balesete és mi van akkor ha 2 tanu is van rá hogy a kár mindössze 2 db diónyi horpadás volt a hátsó lökhárítón?És a másik fél meg nagyobb kárt állít?

Enteki # 2008.02.08. 16:51

Sziasztok! Mi a helyzet akkor ha vétlen félnek a balesetkor lejárt a jogsija? A vétkes fél mindent elismert, aláírt, rendőri intézkedés nem történt. A kár közel fél millió Ft. A biztosítónak jogában áll a lejárt jogsi miatt nem fizetni? Köszi!