elvett jogosítvány


wers # 2017.06.26. 05:52

Lehetne érthetőbben leírni hol, mi történt? Na és mi a kérdés?

Makki # 2017.06.25. 17:42

sziasztok, tavalyi evben Nemetorszagban kaptam egy piros lampat ,11.02.16 ikan volt en az ev marciusaba hazakoltoztem , ugyhozta a sors szeptemberbe vissza koltoztem mas varosba , iden aprilisba kaptam egy levelet hogy kifizetem abuntetest vagy 10 nap letoltendo , csatolva egy masik levelell ahol irta hogy le kell adnom ankogositvanomat 4 honapom van erre, nem vettem eszre a keltezest hogy ezt meg tavalyi ev aprilisaba kuldtek ki a regi cimemre , a napoba be mentem a rendorsegre adjam le a jogositvanyt , azzal a tudattalnhognidobe vagyok inkadralodtam ebbe a 4 honapba, a rendorno azzal bucsuztatot hogy tobbet mar nem kapom
vissza a jogositvany es nem vezethetek tobbe. Lehetnek e ennek ilyen kovetkezmenyei? Ja es a lapot amitnom adtak azon csak annyi al hogy elvettek a jogositvanyom es bele egyeztem, de mennyi idore ilyesmi semminjem all benne

borberi (törölt felhasználó) # 2017.06.20. 14:20

Sőt már online chat Kormányablakánál is érdeklődtem,hogy ilyenkor mi van??
Erre az egyik azt írta,hogy ameddig nincs leadva a jogsi,addig csak a " bevonás elrendelve" van bejegyezve, míg a másik azt,hogy ó..ha bejelenti hogy elveszett,akkor azt úgy is átvezetik,és akkor a letelés után nyugodtan vezethet!
Az ügyvédem szerint pedig a határozat jogerőre emelkedésétől számít,tehát tök mindegy hogy leadod vagy sem,az idő telik és az a lényeg.
Fontos,hogy az utánképzést HAMARABB le lehet tenni,mint az eltiltás vagy bevonás lejárata,így amikor letelt az idő,már érvényes is a jogsid! De csak akkor,ha korábbra szól az eltiltás,mint ahogyan letetted az utánképzést.

borberi (törölt felhasználó) # 2017.06.20. 13:45

Drebin!

Sajnos már én is ott tartok,hogy fogalmam sincs....
A bevonás idejét az Okmányirodának kell a határozatában bele számítani és az utánképzésről is rendelkeznie kell. Ez általában a Bírósági végzés,vagy ítélet megküldése után ( esetemben 30 nap volt ) lehetséges,hiszen addig semmit sem lát az ügyintéző. Nekem más volt a helyzetem,ugyanis nekem 2 éve a helyszínen elvették a rendőrök egy anyagi káros baleset miatt a jogsim,így az 2 évig ült jogerős végzés nélkül az okmányirodában. Majd miután megszületett a Bírósági végzés, utána 30 nap múlva kaptam határozatot az okmányirodától,és 4 hónap alatt sikerült letenni az utánképzést,mivel nem indítanak csak megfelelő létszám esetén foglalkozásokat. Miután letettem,így kiadta május elején.
No most meg kitalálták,hogy visszamenőleg megint adjam le,mert 2015-ben volt egy szabálysértésem,és az most emelkedett jogerőre..... Hát a nagy f...t! Persze,mivel szabsértés esetében 6 hónap az elévülési idő,és elfelejtették a bevonás idejét ( majd 2 év ) beszámítani a 10 hónap visszamenőleges bevonásba,én feljelentettem őket a Főügyészségen,és nem vagyok hajlandó leadni a jogsim. Az előadónő azt mondta,úgy sem érdekes,mert február óta ketyeg az idő.... Akkor érted?? Még náluk volt akkor,sőt utána tettem le az utánképzést,több mint 100.000-ért,majd biztos hülye leszek leadni! Ők vissza adták,pedig csak látták,hogy a mostani határozatot,nekem viszont nem küldték ki! Így akkor bejelentettem,hogy elveszett...... Oszt csókolom! Majd ha lejár a bevonás,már csak pár hónap,csináltatok az új nevemre újat. Viszont vezetni nem szabad,mert a rendőr lekérdezi és látja,hogy eltiltás alatt vagy!

Drebin # 2017.06.19. 14:19

Ja meg akit felhívtam a bíróságnál, azt is javasolta hogy adjam le a jogsit az önkormányzatnál vagy a rendőrségen, hát remek, én leadnám már most is, de gondolom ők nem vennék be, mert nincs mi alapján. Én nem vagyok benne biztos hogy a 2 éves eltiltásom már érvényben lenne, főleg ha tényleg így mennek a dolgok hogy nekem kell levelet írnom a bíróságnak.

Drebin # 2017.06.19. 14:16

Borberi nyilván így lenne a logikus, de ez nem mindig párosul a valósággal. Ma voltam az okmányirodában egy másik dolgot elintézni, és ha már ott voltam, megmutattam a végzést és megkérdeztem hogy mikortól számít a 2 éves eltiltás, az illető megkérdezett valaki mást, végül azt mondta hogy amikor leadom a jogsit. Ezután felhívtam a kerületi bíróságot és az ügyszám bediktálása után némi hezitálás után kinyögték hogy a végzésemben nincs rendelkezés beszámításról (ez vajon mit jelent?), és hogy nekem kell levelet írni a bíróságnak az ügyszámra való hivatkozással hogy a végzés nem rendelkezik beszámításról, vagy akár be is mehetek személyesen hogy ott írjam meg ezt, akkor ezt fogom választani, de ez valami vicc hogy tényleg nekem kell levelet írni azért hogy valamikor leadhassam a jogsit?

borberi (törölt felhasználó) # 2017.06.19. 14:02

Drebin!

Nem jól tudod! A vezetéstől eltiltás a jogerőre válás napján kezdődik,hiába van nálad a jogosítvány,azt már régen bejegyezték az Okmányirodába és jogerőre emelkedett. Magyarul ha még tudsz is róla,hogy el vagy tiltva,mert átvetted a Bírósági ítéletet,illetve hatósági határozatot,akkor bűncselekmény miatt azonnal bíróság elé állítanak,és a próbaidőt is elveszíted,tehát akár 3 év is lehet a börtönbüntetés....!

borberi (törölt felhasználó) # 2017.06.19. 12:23

Wers!

Vagy létezik olyan,hogy valakit ugyan abból az ügyből kétszer kötelezzenek utánképzésre? Mert hogy azt sem értem,hogy 2015.novemberben volt a szabálysértés,amit én bíróságra tettem.És hogy létezik,hogy Okmányiroda még nemrég kapta meg. És hogy utólag jegyzi be a vezetői engedély bevonását visszamenőleg? Ez nekem magas...

Drebin # 2017.06.19. 11:32

üdv!

Elkövettem egy ostobaságot, aminek következménye 1 év felfüggesztett börtön + 2 év vezetéstől eltiltás lett. A végzés jún 8-ától jogerős, a kérdésem az lenne a vezetéstől eltiltás is innentől számítódik, vagy attól amikor le kell adnom a jogosítványt? Ha utóbbi, akkor gondolom vezetnem még szabad, hisz a jogsim még nálam van! Köszönöm!

borberi (törölt felhasználó) # 2017.06.19. 11:29

Kedves Wers!
Köszönöm válaszod. Az utánképzést a jogerős bírósági határozat alapján végeztem el,amiről ma már új rendelet szerint elektronikus úton küldenek igazolást az okmányirodának. Ezt látja is a hölgy,és azt is hogy a bevonásról később rendelkeztek,mint ahogyan a határozat jogerőre emelkedett. Így az okmányiroda hibázott,hiszen Ő nem küldte meg nekem a határozatot amiben utólag kéri a jogsit. Mivel bejelentettem,hogy megrongálódott,és nem találom,így bementem egy másik hivatalba és a Hölgy kinyomtatta nekem,hogy február óta ketyeg az idő. Mivel Ők hibáztak,én pedig teljesítettem az utánképzést,így 5 hónap múlva bárhol csináltathatok újat. Mivel névváltozás is volt,és az utánképzést az új névvel tettem le. Nem tudok bemenni érte,és szerintem már felesleges is,hiszen megérdeklődtem,ha átvezették az eltűnést,és a névváltozást,akkor csak ki kell várnom az utolsó napot és kaphatom az újat.

wers # 2017.06.18. 15:32

borberi, az okmányiroda által hozott határozattal kell utánképzésre jelentkezni, ha azt nem vetted kézhez, mivel jelentkeztél, ill. mi alapján végezted el? Elektronikusan megküldve? Szerintem az eredetivel kell igazolni. (és leginkább személyesen)
Az eltiltás bejegyzése a jogosítvány nyilvántartásban feloldásig érvényes, ami nem automatikusan történik. A bejegyzés csak információ. Ember tévedhet, félre is pötyögheti a bejegyzést. Ezt feloldás előtt egyeztetik az eredeti iratokkal, mikor személyesen megjelensz, és kéred. Amenyiben neked bármelyik irat hiányzik, kaphatsz másolatot - vagy néha azt adják át személyesen, amit nem vettél át.

borberi (törölt felhasználó) # 2017.06.18. 11:38

Üdv! Érdeklődök,hogy valaki tud-e abban segíteni,hogy szabálysértés miatt jogerősen 2017.február.02-december.02-ig bevonásra került egy 2 évvel ezelőtti ügyből a jogosítványom. Én az utánképzést 2017. április 29-én elvégeztem,amely elektronikusan meg lett küldve az okmányirodának. A bevonás csak pár hete lett jogerős,így visszamenőleg vonták be 2017.februártól. Határozatot nem kaptam,mert külföldön dolgozom,csak fél évente járok haza,így a jogsim nem lett leadva,hiszen nem kaptam határozatot róla. Csak telefonon hívtak fel,hogy adjak egy posta címet. Átvenni nem tudom,mert külföldön vagyok. Így ha letelik a 10 hónap és az utánképzést elvégeztem,akkor dec.3-tól vezethetek újra? Illetve a hölgy csak annyit közölt,hogy így van bejegyezve : bevonás elrendelve és ketyeg a bevonás február 02 óta. Várom a válaszokat. Köszönöm!

Kittu20 # 2017.05.19. 09:06

Érdeklődni szeretnék ha elveszik a jogosítványt (B) akkor kismotorral lehet menni, vagy valmi papir kell hozzá hogy azzal mehessek? Köszönöm

Ittasvezetes.hu # 2017.05.14. 22:47

Sajti

http://ittasvezetesertjarobuntetes.blog.hu/…zzek_masikat


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Szomorú örökös # 2017.05.14. 18:10

Sajti

ha csináltatok szlovák vagy akár román jogosítványt,akkor vezethetek e magyarországon vele?

Ilyen kérdést még csak minősíteni sem lehet...

Sajti # 2017.05.14. 14:54

Üdv midenkinek!
Segítséget szeretnék kérni!
Még pedig: Be vonták a magyar jogosítványom B kategoríáját enyhe alkohol fogyasztásért,és tud e valaki abban segíteni,hogy ha csináltatok szlovák vagy akár román jogosítványt,akkor vezethetek e magyarországon vele?
Előre is ksözönöm a segítséget!

wers # 2017.04.11. 20:48

szeritem igen, a magyar hatóság a nem általuk kiadott jogsit Magyarország terültére korlátozhatja, de az erről kapott határozatban mindent egyértelműen leirnak. gondolom azt is, mikortól, és milyen feltételekkel vezethetsz újra Magyaroszágon.

Robi94 # 2017.04.11. 18:17

Üdv!
Egy kérdesem lenne.
Szerbiai vagyok és magyarországon bevonták a szerb jogosítványom.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezek szerint másik úniós országokban tudok vezetni?
A jogosítványomat visszakaptam, csak a B kategóriát vonták be.
Előre is köszönöm.

wers # 2017.04.05. 13:16

Náluk az eltiltás akkor hatályos, ha a vezetői engedélyt is bevonták fizikálisan. Ez esetben elmulasztották bevonni és ezért nem tudják érvényesíteni az eltiltást.

Hátha esetleg érdekes még a kérdés, nem, nincs szükségük rá. Főként, hogy nem maga a jogositvány kerül tiltásra, hanem maga a személy vezetési jogosultságát korlátozzák. Csak valamilyen adat hiányzik nekik, hogy regisztrálni tudják a rendszerben. Azt pedig nem is a személytől kellene megkérdezni, hanem a magyar hatóságtól. Erre van a nemzetközi jogsegély. KEKKH egész szép osztályt működtet erre.

pittike # 2017.03.29. 21:42

Pár hete 8 napon túl gyógyuló (kisebb töréssel járó)közlekedési balesetet okoztam a másik félnek..Nem tudom hogy történt 40 éve vezetek napi szinten autót,motort baleset mentessen.Egy jobb oldali mellékútról kikanyarodó autó elvette valahogy a figyelmemet mert nagyon kint volt az orra és én arra kanyarodtam. Előtte néztem a szembe jövő sávot de autót nem láttam a kanyarodásom felénél belém jött a szembejövő valószínű nagyon gyorsan jött azért nem észleltem előtte, még egyszer nem néztem arra mert a kilógó autóra figyeltem.Tehát a hibás én voltam.Alkoholt nem fogyasztottam gyorsan nem mentem szinte álltam.Helyszínelők mondták a 8 napon tul gyógyuló sérülés miatt ez bűncselekmény ami melbevágott mert még az átlagosnál is törvény tisztelőbb vagyok csak hibáztam.Papírt még nem kaptam biztos később.Kérdésem a várható pénzbüntetésen kívül ezért elveszik -e a jogosítványomat(aminek nem tudom mennyi haszna van 40 év pár százezer balesetmentes vezetés után).Vagy ettől eltekinthetnek-e.Egyedül gondozom mozgássérült szinte vak tavaly sztrokot kapott anyámat akit néha vinni kell vagy munkahelyről haza ugrani ha gond van.

Dr.Attika # 2017.03.27. 17:22

Rafkósak a németek. Náluk az eltiltás akkor hatályos, ha a vezetői engedélyt is bevonták fizikálisan. Ez esetben elmulasztották bevonni és ezért nem tudják érvényesíteni az eltiltást. Németországban már a 90-es évek elején is létezett kamera a közlekedési lámpáknál. A nagy elektronikus ügyintézésben konstatálták a piros lámpánál áthaladást, kiszabták a tetemes német márka bírságot levélben és megkérték a vezetőt, hogy vigye be a jogosítványt a pár hónapi eltiltásra. Aki bevitte az nem tudott vezetni legálisan, aki nem vitte be az meg igen.

Dr.Attika # 2017.03.27. 17:07
wers # 2017.03.27. 17:02

Nem érték most teljesen egyet Rexorral. Most nem tudom hosszabban. De el ne küld a jogsidat.

Timo65 # 2017.03.27. 15:48

Azt nem értem, miért kell kiküldeni a magyar jogosítványt ? Plasztik kártyára hova irják rá az eltiltást? Mennyi idő alatt küldik vissza ?köszönöm

Rexor # 2017.03.27. 14:40

Igen.