elvett jogosítvány


hitehagyott # 2018.02.02. 19:50

Üdvözletem!Szeretnék segítséget,azaz hasznos infót kérni Ausztriában elvett josi ügyében.A történet a következő lenne.Italozás este majd reggel munkába menet.A Szlovéniából (itt volt a szállásunk)mentünk Ausztria felé és az autóban babrálva elrántottam a kormányt és eléggé az út szélére húzódva majd hirtelen visszarántva kacsáztam egyet.Közben a mögöttem érkező terepjáró a manőver után megelőzött és a határon elém állva (elállta a határon a teljes továbbhaladás lehetőségét) berohant az irodákba és kihívta a rendőröket majd továbbment,nyílván azt mondta részeg vagyok.A rendőrök kérdezték mi van én próbáltam elmagyarázni a helyzetet (osztrák rendőrök),de nem érdekelte őket.Gyakorlatilag azonnal elvették az összes papírjainkat és félrerakatták velem ! az autómat majd mondta du.14 óra után visszamehetek érte.Semmit nem értettem,majd az elvett irataim alapján a sofőrkártyámról írták le az adataimat és mondták mehetek.Nem engedelmeskedtem, mert mondtam legalább a személyit bankkártyát adják vissza,ezt megtették vagy 2 óra könyörgés után.Aztán kitalálták hogy fújjak szondát, mondtam ilyen hozzáállás után nem vagyok hajlandó,ettől eltekintettek nem! kellett fújnom.Majd mondták fizessek 1000 eurót majd visszaadják az autó papírjait és a jogsimat.Mondtam rendben beültettek az autójukba és én meg a kollegám összedobtuk a pénzt.Kifizettük majd el akartak megint zavarni,de én a jogsi és valami igazolás nélkül nem akartam eljönni.Ezután kaptam vissza az összes iratom és a papirjaim kivéve a jogsit.Helyette adtak egy igazolást hogy ittasvezetés miatt elvették és kifizettem 1000 e büntetést.Mivel több kategóriám van és ez az eset személyautóval történt,ezért fontos lenne.Ez a történet 2017.11.07.-én volt,így lassan már 3 hónapja és azóta semmi.A régi címemre állítottak ki minden igazolást,érdeklődtem már a kormányablaknál is,de semmi.Annyit mondtak, "hogy nem probléma a rossz cím, mert a BM-ban úgyis tudják az új címem".Köszönöm ha végig olvassa(tad) és tud(sz) tanácsot adni.

wers # 2018.01.17. 12:09

Kikerestem az idevonatkozó nemzetközi egyezményt:

42. Cikk
Vezetői engedélyek érvényességének felfüggesztése

1. A Szerződő Felek vagy szerveik megvonhatják a jogot, hogy területükön használhassa nemzeti vagy nemzetközi vezetői engedélyét attól a vezetőtől, aki területükön olyan szabályszegést követ el, amely jogszabályaik szerint a vezetői engedély visszavonására ad okot. Ilyen esetben a Szerződő Fél vagy szervének hatósága, amely az engedély használatának a jogát megvonta:

Nem tudok róla, hogy ez változott volna.

wers # 2018.01.17. 10:12

?????
Hol van róla a magyar hatóság által hozott határozat?

Tomika1 # 2018.01.14. 13:45

Hát sajnos nem ezt az infót kaptam az okmányirodában. Ott közölték hogy itt is csak egy év múlva kapom vissza a jogosítványt, nem csak szlovákiára érvényes a tiltás.

wers # 2017.12.27. 15:05

Ha visszaérkezi, visszakapod. Nem lesz több büntetés vagy tiltás.

Tomika1 # 2017.12.26. 08:31

Sziasztok !
Nekem szlovákiában vették el a jogsimat 23-án. Pár óra múlva bíróság elé állítottak. A büntetés 350 euro, és egy évig nem vezethetek szlovákiában. Kérdésem az lenne ha vissza küldik a jogsim magyarországra akkor itthon visszakapom e, vagy itt is bevonják? Sajnos mindenki mást mond.

gábor10 # 2017.12.23. 09:22

Nem tudom miből gondoltad, hogy "elhajtottak" az okmányirodából!?!A stilusommal hidd el nincs semmi baj, aki itt össze-vissza forumozgat az nem én vagyok!
Értelmesen kérdést tettem fel, amire hála istennek kaptam is értelmes és mindenképp értékelhető választ, válaszokat, amit nyílván nem neked köszönhetek!
Természetesen, a továbbiakról is szívesen irok majd, mert talán mást is érdekelhet az ügymenet, ill. az eddigi segítségért, pontos válaszokért az a minimum, hogy elmondom mi történt!
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Kedves Wers és még neked is Mr. Burn Out...
Üdv.

wers # 2017.12.22. 07:21

Burn Out!
A hülyeségeidre szerintem senki nem kiváncsi!!!

Ha ezzel a stítussal és lendülettél mentél az okmányirodába, nem csodálom, hogy elhajtottak.

Azt írtad, hogy "megpróbálod érvényteleníteni". Mégis mire gondoltál? Milyen alapon? Elvesztetted?

:)) pontosan. Vélelmezheti egy idő után, hogy postázás során elveszett.
Egyébként pofátlanul rájátszanak az oszrtákok és a németek, hogy hónapokig fiókban érlelik a jogsikat, amit nem is kellene elvenniük.

Szomorú örökös # 2017.12.22. 04:00

KissEmoke

Elnézést, hogy egy nem a témába illő kérdést teszek föl

Ha tudod, hogy nem a témába illő, akkor miért nem kerested meg inkább a neki való témát?

új tag vagyok, ismerkedem az oldallal

Eddig eléggé rosszul sikerült. Ajánlom figyelmedbe jobboldalon felül a "Keresés" nevű kis négyzetet, ott keress ennek megfelelő témakört.

Burn Out # 2017.12.21. 19:21

Azt írtad, hogy "megpróbálod érvényteleníteni". Mégis mire gondoltál? Milyen alapon? Elvesztetted?

KissEmoke # 2017.12.21. 18:57

Szép estét.Elnézést, hogy egy nem a témába illő kérdést teszek föl, de új tag vagyok, ismerkedem az oldallal.
A kérdésem a következő lenne:
Örököltem egy ingatlant, melyet szeretnék májustól bérbe adni.Ha kiadom az ingatlant, akkor a bérlőt birtokvédelem illeti meg.Ez lassítja le az esetleges kilakoltatást (pl.nem fizetés esetén) ,jól gondolom?
Ha csak egy részét adom ki az ingatlannak, akkor nekem is megmarad a birtokjogom? Illetve ez felgyorsítja a kilakoltatást?
Bocsánat a sok kérdésért, de félek a rossz bérlőktől.

Köszönöm szépen a segítséget.

gábor10 # 2017.12.21. 18:52

Bementem egy okmányirodába leinfózni, hogy akkor hozzájuthatok-e a jogsimhoz... de sajnos jó magyar szokás szerint, a szakmaiatlanság hiánya miatt nem kaptam tényleges választ, majd jövöhéten kell érdeklődnöm, mert akkor lesz bent az, aki vágja ezeket a dolgokat és aki egyébként is intézi az megküldött jogsikat... Csak annyit tudott mondani a Hölgy, hogy Ö ugy tudja, hogy visszakapom és valóban csak Ausztriában nem vezethetek... Hát kiváncsi vagyok mint mond majd az ügyintéző :-)

gábor10 # 2017.12.21. 18:49

Burn Out!
A hülyeségeidre szerintem senki nem kiváncsi!!!

Burn Out # 2017.12.21. 18:12

Megpróbálom érvényteleníteni a jogsit, aztán egy újat csináltatni, igy gondolom müködhet és nem kell hónapokat várnom...

max. becsúszik egy intellektuális közokirat-hamisítás is :D

wers # 2017.12.21. 10:44

Megpróbálom érvényteleníteni a jogsit,
Elég szélesre tárták a kiskaput :)

gábor10 # 2017.12.21. 10:38

Wers!
Köszönöm szépen a gyors és kielégítő választ!
Megpróbálom érvényteleníteni a jogsit, aztán egy újat csináltatni, igy gondolom müködhet és nem kell hónapokat várnom...
köszi mégegyszer...

wers # 2017.12.21. 05:17

kötelező Ausztriában végigcsinálnom
igen
Azt mondták a jogsimat küldik Magyarországra, de fogalmam nincs hová
a lakóhelyed szerint illetékes okmányirodába
Az eltiltás csak Ausztriára vonatkozik”?
igen, de ameddig utazik a jogsi, addig sehol. Ez hónapokig is eltarthat. Először a KEKKH-hoz érkezik, ők köldik majd tovább.

Burn Out # 2017.12.20. 20:27

Egyszerűbb lenne az osztrák hatóságnak feltenni ezeket a kérdéseket

gábor10 # 2017.12.20. 19:40

Sziasztok!
Egy hete elvették a jogosítványomat Ausztriában ittas vezetésért.Kaptam 1800 euros büntetést, illetve 6 hónap etiltást, na meg persze utánképzés, orvosi, ami kb. még 1000 euro. A kérdésem az lenne, hogy kötelező Ausztriában végigcsinálnom a továbbképzést, orvosit stb. vagy ezt valahogy Magyarországon is kivitelezhető?
Azt mondták a jogsimat küldik Magyarországra, de fogalmam nincs hová és hol tudnék érdeklődni... Az eltiltás csak Ausztriára vonatkozik?
Elöre is köszönöm a választ!
Üdv, B.

wers # 2017.12.05. 10:47

Nem bizony. Mivel hinosítás volt, a vezetéshez való jog alapja a magyar hatóság által kiállított jogosítvány. Tehát ebből a szempontból magyarnak tekintendő.

mici2222 # 2017.12.05. 10:12

Üdv!Németországba dolgozom lejárt a magyar jogsim csináltattam németet,nyáron otthon voltam magyarba elvették a jogsim ittas vezetésért a b kategóriát megvolt az itélet 10 hónapra eltiltottak a b kategóriából én azt hittem mivel hogy német a jogsi otthon tiltanak el a vezetéstől és visszaadják jogsit de nem így történt a mai napig náluk van a német jogsi.Az lenne a kérdésem hogy nem kellett volna visszaadniuk a német jogsit?

wers # 2017.10.25. 10:46

Ja, és ne adjunk nekik magas labdát, amit visszapasszolhatnak, írd bele, hogy azt feltételezed, hogy a postán elveszett. :)

wers # 2017.10.25. 10:40

jogerős nem lesz a határozatuk
:))) tán nem csak a jósgömböm ragadt be. Nem nélkül értelmesebb a mondat.

wers # 2017.10.25. 10:36

Cantera15
Hát, ha nem ragadt volna be a jósgömböm, hasznosabb lennék. Így csak úgy általánosságban írhatok neked.
Nem ritka, hogy az elvett jogosítvány két hónap után érkezik meg Magyarországra (vagyis az a ritka, ha hamarabb). Meg fogják várni, hogy lezáruljon az eljárás és jogerős nem lesz a határozatuk. Ennek egy oka van, a német utakat csak így tudják tőled megvédeni, mert a rendszerükbe csak ez után tudják a tiltásodat rögzíteni.
Nem fogsz örülni, vagy talán mégis, olyan is előfordul, hogy valahogy meg sem érkezik. De ez nagyon ritka.
Tanácsom: írj erről egy levelet a Járási/Kerületi Kormányhivatal részére (lakóhelyed ill. tartózkodási helyed szerint). Kérd a jogosítványod érvénytelenítését, és új kiállítását, amennyiben az még nem érkezett meg meg hozzájuk, vagy a KEKKH-hoz. Ezt ők hivatalból meg fogják kérdezni. Valamint nyilatkozzál, hogy tudomásul veszed, hogy Németország területén nem vezethetsz.

Cantera15 # 2017.10.25. 07:05

Wers!

Pár hozzászólással előttire tudnál válaszolni kérlek?