Gyorshajtás


Szomorú örökös # 2017.05.17. 02:53

Chuck Norris

A rágalmazást már túltárgyaltuk egyszer....

Érdekes, mégis folytatod... :-)

Az hogy én úgy gondolom hogy bárki bármit odaírhat mert ezzel az erővel egy cédulára is felírhatják hogy 135 ez az én véleményem.

Onnan, hogy nyilvánosan leírod egy fórumon, már nem CSAK a te véleményed, hanem megvádoltál vele egy hivatalos szervet. Mindezt csak azért, mert nem tetszik neked, hogy 30 ropira megbírságoltak. Holott teljesen jogosan tették, hiszen te is elismerted, ogy 135 km/h-val mentél ott, ahol 110 km/h volt a megengedett. És az, hogy előztél, nem indok rá, előzés közben SEM lépheted át. Mint ahogy a záróvonalat sem lépheted át úgy, hogy "előzés végén történt csak, mert átcsúsztál a határon". Engem egyszer ilyenért büntettek meg és érdekes módon akkor sem hőbörögtem, mint ahogy te teszed már több napja.

Nem azt írtam hogy xy meghamisította a fényképet.

Csak feltételezted róla, hogy nem valós az a kép, amit neked megmutattak és ami alapján megbírságoltak. Holott az egy nagyon szigorú hitelesítéssel ellátott hatósági mérő-műszer, amely már réges régen kinőtte a "gyerekkori betegségeit".

Veled az a baj, hogy nem érzed a különbséget! ;-)

Chuck Norris # 2017.05.16. 20:23

Vadsuhanc!

Köszönöm a normális választ.

Szomorú Örökös.
A rágalmazást már túltárgyaltuk egyszer.... Az hogy én úgy gondolom hogy bárki bármit odaírhat mert ezzel az erővel egy cédulára is felírhatják hogy 135 ez az én véleményem. Az hogy ez valakinek nem tetszik az az ő problémája. Nem azt írtam hogy xy meghamisította a fényképet. Érzed a különbséget persze csak hát....

Szomorú örökös # 2017.05.16. 17:30

tamás12345

konkrétan Chuck Norris esete a tipikus eset amikor nincs kibúvó, legfeljebb a részletfizetés lehet egy alternatíva a számára.

Vagy inkább ismét a "reszeljük a fingot" tipikus esete. :-D

Szomorú örökös # 2017.05.16. 17:09

Vadsuhanc

a mérőműszerek használatát és annak elfogadását rendeletek és törvények írják elő, ezek megtámadása egyedi esetekben lehetséges

Arra volt régebben példa, hogy bemozdult a mérő eszköz mérés közben és irreálisan magas sebességi értéket mutatott, sokszor akkorát, amellyel az adott jármű nem is bírt menni. Én max. ilyen esetben tudok "egyedi esetet" elképzelni, de az, hogy "tuti nem jól számolt a műszer", meg hogy "hasra ütéssel írták rá a sebességi értéket a képre", ezek bizony inkább rágalmazás kategória, mint egyedi eset.

Vadsuhanc # 2017.05.16. 12:12

Leírtam a véleményem és úgy látom más is volt aki ezt írta. Minden hatósági döntés ellen van panasz, fellebbezési, magyarul jogorvoslati lehetőség.

Most is azt tanácsolom, hogy tegyél panaszt és add elő azt amit itt leírtál. A hatóság az általad leírtakra kell, hogy reagáljon - panaszodat elbírálja.

Én hiába írom le, hogy egyet értek veled, ha a törvény a kivizsgálás és a bírósági döntés más lesz.

Mások hiába írják, hogy nincs igazad, ha a ha a törvény a kivizsgálás és a bírósági döntés más lesz és neked adnak igazat.

Panaszold meg a rendőri intézkedést az általad leírtak szerint és kiderül kinek van igaza. Neked vagy a hatóságnak.

Megismétlem azt amit leírtam, hogy a mérőműszerek használatát és annak elfogadását rendeletek és törvények írják elő, ezek megtámadása egyedi esetekben lehetséges és most is ez áll fenn a Te álláspontod szerint.

Részemről sok sikert és kitartást kívánok neked az ügyben.

gerbera317 # 2017.05.16. 11:49

Én, ha sietek valahova, mindig bekapcsolom a Waze-t. Olyan helyen, ahol valószínűleg te vagy az egyetlen wazer közel-s-távol, nem tanácsos rá hagyatkozni, de frekventáltabb helyeken szinte száz százalék, hogy figyelmeztet a "veszélyre".

Chuck Norris # 2017.05.16. 10:56

Nölett.
Szerintem az a paraszt hülye aki a kèrdès megválaszolása helyett îtèlkezik ès vádaskodik miközben csak olvas de èrtelmezni is kèptelen. Èrtem sejtettem hogy ügyvèdből vagy tudtad hogy 10 ügyvèdből 8 pszichopata? A hozzáállásod olyan. Egy kèrdès feltevèsnek mi köze a pártálláspontnak?? Egyèbkènt pont èn gondoltam hogy liberósok lehettek a haveroddal együtt. Tőlük kapni többnyire ezt a fajta viselkedèst. De ennek semmi köze hozzá.pártállástól függetlenül vannak seggfejek.

Chuck Norris # 2017.05.16. 10:48

Tamás.
20 ève van jogsim ez az első gyorhsjtásom. De mikor meglátom a mèrő rwndôröket akkor a gázba szoktam taposni. Esett az eső evidens hogy ilyenkor szoktak kinnt lenni. Rwmèlem èrzed az iróniát.

nonolet # 2017.05.16. 09:00

büfés

Egy komplett hülyét miért nem lehet hülyének nevezni?
Abból talán ért.

De amikor a magad fajta szép lelkű liberók
még őt védik és ezzel erősítik a tévhitében.

Az bizony tévút, hiba és ezért >> balfaszság!

  • * -

Vagy netán éppen leakarod nyúlni némi ügyvédi díjra a reménytelen esete ellenére és azért kedveskedsz neki ennyire...?

gerbera317 # 2017.05.16. 07:36

Százas táblánál százharminccal menni, az harmincsas túllépés. Nem tudom fejből a táblázatot, de ez 45 ezer forintos bírságot jelent.
Aki ezt azzal akarja megúszni, hogy "nem hiteles a műszer", és itt kér tanácsot, mit írjon bele a fellebezésébe, én annak ezt a formaszöveget tanácsolom:
Tisztelt Rendőrség! Blablabla... Álláspontom szerint az a műszer egy fostalicska, és mivel nem tud hitelesen mérni, nem alkalmas arra, hogy engem ekkora összegre lehúzzanak. Tudják meg, hogy én nem mentem annyival, sőt, ott sem voltam. Kérem az eljárás megszüntetését.
Ennek aztán vagy helyt adnak, vagy elutasítják. Elutasítás esetén tovább lehet vinni a vitát a közigazgatási bíróságra. Nem látom be, miért kell ezért a fórumot ennyire feldúlni.

Chuck Norris # 2017.05.16. 07:18

Most már meggyőződèsem hogy ezèrt nektek fizetnek. Aki mást tèvedèsbe akar ejteni az vèkemènyem szerint csak egy közönsèges csaló.

Chuck Norris # 2017.05.16. 06:37

Büfès köszönöm szèpen!
A provokátoroknak meg üzenem hogy tuti jogászok vagyok ès ezèrt fizetnek nektek mert csak egy primkó hatalomèhes de emellett kisebbdègi komplexusú próbál ilyen nevetsèges dologgal megfèlemlîteni hogy rágalmazás. A rágalmazás az az amikor olyan TÈNYT állitunk ès NEM vèlemènyt amivel a sèrtett rossz hîrèt kelti. Egyèbkènt is a rendörsègnek nincs jó hîre.

Szomorú örökös # 2017.05.16. 04:53

nonolet

Azt hiszem, mindenttudó chucknorris (szándékosan kisbetűvel) fórumtárs megérett egy kidobásra, ugye? ;-)

Szomorú örökös # 2017.05.16. 04:52

Chuck Norris

Amit leírtál eddig itt, az simán megfelel hivatalos szerv rágalmazásának, amiért akár feljelentést is kaphatsz, ha ők komolyabban foglalkoznak vele. Ne reménykedj, hogy megúszod, mert a szolgáltató bármikor köteles kiadni téged, hogy te írtál arról az IP címről, ha a hatóság erre megkereséssel él. Én a helyedben inkább hallgatnék a továbbiakban, hogy ne legyen belőle nagyobb baj.

Lehet méltatlankodni, de ettől még a hitelesített műszer bemért a közigazgatási bírság hatálya alá tartozó sebesség-értékkel és fizetni fogsz gyorshajtásért, mint a katonatiszt. Teljesen megérdemled, főleg azok után, hogy még itt mindenféle hazugságot hordtál össze, ezek nagy részét ráadásul egy hivatalos hatósággal kapcsolatban. Nem minősítelek, mert kb. ugyanazokat a kifejezéseket használtam eddig gondolatban veled kapcsolatban, amiket te le is írtál, azonban én vagyok annyira kultúrember, hogy ezeket nem fogom leírni, mert nem kívánok a szintedre süllyedni. :-)

A beszélgetésnek részemről vége, mostantól magaddal társalogsz, ameddig teheted. Tudod, a stílus maga az ember, ezt maximálisan bizonyítottad. Részemről jeleztem az adminnak a ténykedésedet. ;-)

nonolet # 2017.05.15. 21:41

ChuckNorris

"mivel igazolja azt hogy van igazság a mondandómba."

Francokat van...

Az igazság ezzel szemben sajnos az,
hogy egy hülye-buta-faszparaszt vagy...

Remélem nem kerülsz soha a közelembe, sem a utakon, sem máshol.

Na csá!

nonolet # 2017.05.15. 21:37

"Manapság a kilométerórák is többnyire digitális technikával működnek"

Naja, csak éppen a kitudja pontosan milyen átmérőjű kereket mérik (légnyomás, terhelés, gumi méret).

Plusz szoftverből plusszolnak az EU előírás miatt.

Az enyém például a GPS-hez képest

A 17-es nyári gumival
0-90 között +4 km/h-t mutat
91-208 között pedig + 6 km/h-t

A 16-os téli gumival
0-60 között +2 km/h-t mutat
61-208 között pedig + 4 km/h-t

Így jómagam most éppen a nyárival
limit 50 esetén kmóra szerint 50+15+2+4=71-ig
limit 130 esetén kmóra szerint 130+20+2+6=158-ig
tudom, hogy biztosan nem lesz trafi, ha
nem szedtek ki a forgalomból a mérés után...

  • * -

Ha kiszednek az szívás, mert a +15 és a +20 akkor ugyebár nem játszik.

Szerencsére évek óta nem láttam már kiszedős mérést :-)

nonolet # 2017.05.15. 21:26

ChuckNorris

"Van itt valaki aki a kérésemre felelne?"

Az agyatlanságokra és az abból adódó totál fölösleges kérdésekre?

Képtelenség... és minek is válaszolni.

Mondjuk büszke elehetsz magadra, mert
(szerencsére) ritkák az ennyire agyatlan emberek.

Szomorú örökös # 2017.05.15. 20:02

Chuck Norris

miért nem kapálsz a földeken?

Hát mert a gyökerek, amelyeket "ápolnom" kellne, itt vannak a fórumon és méltatlankodnak, hogy a rendőrség bemérte őket gyorshajtással és most szegény "ártatlan" gyökereknek fizetni kell ezért. :-)

Gondolom még jogsid sincs azért vagy ennyire primitíven ellenséges...te lehetsz aki 30al föltartja a sort

Tévedsz, 21 éve van jogsim! Többször szaladtam már bele gyorshajtásba, mert többnyire viszketett régebben a talpam és utáltam lassan menni, de egyetlen alkalommal se rohantam a jogi fórumra, hogy megpróbáljam kimagyarázni, miért is mentem gyorsan. Szimplán kifizettem a csekket és nem a rendőrséget próbáltam meg szemét hazug disznónak beállítani. Sőt tanultam belőlük, ezért már jó néhány éve nem kaptam egyetlen csekket sem. Kettőnk között ez a legnagyobb különbség. ;-)

Egyébként megsúgom neked, mentem már 150-200 km/h-val, természetesen bírság nélkül megúsztam, de ha elkaptak volna, vállalom a felelősséget. És még azok után, hogy te egy 30 km/h-val közlekedő személyt nevezel balesetveszélyesnek, tetézed azzal is, hogy ezek után te nevezel engem "kecsegének"? Hát nálad nagyobb "kecsege" szerintem nem létezik a földön! :-D

Chuck Norris # 2017.05.15. 19:24

Szomorú örökös!

Te mi a ráknak vagy itt miért nem kapálsz a földeken? Gondolom még jogsid sincs azért vagy ennyire primitíven ellenséges. Ha netán van te lehetsz aki 30al föltartja a sort és ezért sokkal baleset veszélyesebb mint az aki a rendőrök szerint 5tel többel ment a kelleténél.
Egyébként meg örülök hogy ennyire parasztul reagálsz mivel igazolja azt hogy van igazság a mondandómba. Csakis egy rendőr vagy rendőrpárti lehetsz vagy valami hasonló körben mozgó vagyis az aki a polgárok vérét szívó parazita ez a hozzáállásodból is látszik. Kecsege.

Szomorú örökös # 2017.05.15. 18:46

Chuck Norris

És ha előztem? Vagy ha mennek 109el előttem akkor 110el előzhetem?

Ezt is az autós-szakmád tudásából vetted? Szerintem már ezt is elmagyaráztam, hogy előzés közben SEM lépheted át a maximális megengedett sebességet. Szóval valami elfogadhatóbb kamu-dumát találj ki védekezésre. De legjobb, ha ezután a kétségbeesett védekezés helyett inkább leadod a hatóságnak végleg a jogsidat. ;-)

Ez pontosan csak a lehúzásról szól

Igen, lehúztad az autót a lejtőn, ezért kapod most a csekket.

Egyébként autós szakmában dolgozom úgyhogy veszek rá mérget

Szerintem küldünk virágot a búcsúztatásodra!

Szomorú örökös # 2017.05.15. 18:41

Chuck Norris

Szóval mi alapján mérnek hol van erről jogszabály hogy miknek kell megfelelni?

Nem igazán értem, miért kötözködsz itt velem is, holott egy hitelesített műszer fogott meg, kapott rajta gyorshajtáson. Ráadásul már más is elmagyarázta neked, hogy a matek volt a leggyengébb pontod a suliban, de tovább erőlködsz. Inkább azon agyalj, honnan fogod előteremteni a rávalót, mert megúszni nem fogod.

Chuck Norris # 2017.05.15. 18:40

Szomorú örökös.

A fotót abban az esetben hiszem el ha azt ott abban a pillanatban kinyomtatták és én azt megtekinthetem. Nem interneten keresztül...Úgy volna fair ha a csekkes borítékba ott lenne a fénykép.

GPSel lemérem. És ha csal 5 km? Akkor mit mondasz? Egyébként autós szakmában dolgozom úgyhogy veszek rá mérget mert nem a madarak csiripeléséből vettem a dolgot. És ha előztem? Vagy ha mennek 109el előttem akkor 110el előzhetem? :D Hihihi
Úgy gondolom ilyen mértékű sebességtúllépés eleve nevetséges. Ez pontosan csak a lehúzásról szól.És azt gondolom hogy megnézem a valódi képeket.

Az új rendszerben készült képekről azt próbáltam jelezni hogy sokkal jobban manipulálhatóak mint a régebbi. Azt gondolván hogy ha új rendszerű mérőgépeket vezetnek be azok még inkább a kétséget kizáróan készíti majd fényképeket. Itt az ellenkezője van. A régi sokkal hihetőbb formátum. És pontosan azért sejteti az emberrel hogy itt csalás van hogy küldenek 5képet és egyre beböfögnek számokat és kész. A többin miért nincs adat?

Chuck Norris # 2017.05.15. 18:28

Van itt valaki aki a kérésemre felelne?

Szomorú örökös # 2017.05.15. 18:01

Chuck Norris

azt írták be a képhez amit én láthattam az órán...Egyáltalán nem bizonyító erejű mint a régi ami a képen szerepelt azt sokkal nehezebb hamisítani... Ide azt írnak be amit akarnak.

Meg sem fordul a fejedben, hogy a képre a sebességértéket nem ők írják be, hanem az automatikusan a mérő eszköz által kerül oda? Nem is értelek, mert ez régen is így volt. Ez nem Ötvös Csöpi film, ahol az öreg fotózta, aztán írogatta rá a sebességi értéket. :-D

mivel én óra szerint mentem 135tel minimum 5öt csal ilyen sebességnél az óra

Erre azért ne vegyél mérget csak azért, mert valaki ezt mondta neked! :-D

Egyébként alapból ott kezdődik a probléma, hogy ha 110 km/h van megszabva egy szakaszon,
akkor miért mégy rajta úgy, hogy az órád eleve 25 km/h sebességtúllépést regisztrál? :-)

Vadsuhanc # 2017.05.15. 16:01

Chuck Norris!

Teljesen átérezve az ezredmásodperces problémádat... Kérlek támad meg a rendőrség " határozatát " és ott majd megmondják miért nem számolják, be a pár ezred másodpercet és saját kilométerórád csalását.

Olyanról próbálunk vitatkozni, amely nem a fórumon eldöntendő kérdés, annak ellenére sem, hogy szívem szerint neked adnék igazat.