Gyorshajtás


gerbera317 # 2015.01.18. 18:48

Te meg láthatóan nem érted az egész folyamot. Ha egyszer már marasztaló határozat született, akkor nem a gyártóhoz kell futkosni, mert a következménynek semmi köze a készülékhez, meg a gyártójához. Aki nem érzi magát lúzernek, az ilyenkor fellebbez, és hivatkozik arra, hogy a roncs nem bír 241-gyel menni, ami - ugyebár - egyébként is köztudomású. A rendőrség (vagy szükség esetén a bíróság) ilyenkor nem a készüléket vizsgálja, hanem azt, hogy a roncs bír-e 241-gyel menni. Mert ha nem bír, akkor nem áll meg a marasztalás. Vágod?

groszfater@gmail.com # 2015.01.18. 18:30

Olvastad volna végig a cikket mielőtt belekotyogsz.
Nem csak nekem de még a szakembernek, -aki a készülékeket gyártja,- neki is az a véleménye, ilyen mérési eredmények alapján illene közbeavatkozni és megállítani a folyamatot.
Valószínű neki is elment az esze és csak Te vagy helikopter.

gerbera317 # 2015.01.18. 17:52

Neked tényleg elment az eszed! Milyen igazáért harcoljon??? Megvádoltok embereket nyilvánvaló fizikai képtelenséggel és harcoljon az igazáért?!?!

Miért? Inkább tűrje a lúzer, hogy behatjsák rajta a 300 ezret? Szerintem neked ment el az eszed...
Egyébként az ilyen harc nem igazi harc. A rendőrség állít valamit, és most a terhelten van a sor, hogy ellenbizonyítson. De igazából arra sincs szükség, mert köztudomású dolgokat nem kell bizonyítani. De minimum az ellenkezőjét kell állítani, és akkor már a rendőrségnek kell bizonyítania, hogy a furgon tud menni kettőnegyvennel.
Tudod, Grószfater, a teniszben sem kell a labdát egyben lenyelni, de minimum vissza kell ütni. Vagy ezt ennyire nehéz megérteni?

Véleményem # 2015.01.16. 20:32

Én nem maszatolok. A cikk számunkra másként jön le máshogy értetődik mást fogsz meg és emelsz ki mint ahogy én. Te így én úgy. Szerintem az álláspont részben közös, másrészről meg máshogy közelíted meg és állsz hozzá. Ez van. Nekem a mondataim gyöngyszemek te pedig a fórum gyöngyszeme vagy.

groszfater@gmail.com # 2015.01.16. 20:05

maszatolsz, maszatolsz, maszatolsz, nem is érted az egészet...
Azt gondolom nem gondoltad, hogy majd az ORFK ír egyet a fordos bácsinak, hogy bocs elcsesztük tépje össze a papírt.
Ezt tényleg nem gondoltam komolyan de azt igen, hogy egyáltalán nem küld határozatot a szabálysértésről
a nyilvánvaló adatok alapján...

Tisztában vagy azzal, hogy hajlamosak ma a világban a hülyeséget felgöngyölíteni és végig vinni ha tetszik ha nem.
Ez a mondatod valami gyöngyszem, vigyázz rá nehogy megegyék a malacok...

Véleményem # 2015.01.16. 19:29

Nincsen vád. Bírság lett kiszabva tévesen. Meg van a menete a jogi út, hogy ennek a dolognak hogyan lehet pozitív eredménye a fordos javára. Azt gondolom nem gondoltad, hogy majd az ORFK ír egyet a fordos bácsinak, hogy bocs elcsesztük tépje össze a papírt. Persze ez tök egyszerű lenne így, de hát sajnos nem így működik. Tisztában vagy azzal, hogy hajlamosak ma a világban a hülyeséget felgöngyölíteni és végig vinni ha tetszik ha nem.
Nyilvánvaló, hogy ez fizikai képtelenség és valaki hibázott elég nagyot. Ha akarja akkor rendőrség a saját keretein belül megkeresi a felelőst ha nem akkor nem. A többit akkor is le kell zongorázni jogi úton.

Megvádoltok embereket nyilvánvaló fizikai képtelenséggel
és harcoljon az igazáért ?!?!

Én senkit nem vádolok!

Nem-mondod, ilyennek nem-hogy ritkán hanem egyáltalán nem szabad-na előfordulni !

Én nem tudok olyan szervet vagy hatóságot ami még nem hibázott volna. Mindenhol van emberi mulasztás vagy technikai hiba. Persze ha a rendőrség hibázik akkor az az embereknél hatványozódik és százszor jobban hat, felháborodik mind te..

A cikkel kapcsolatban nyilván másként vélekedsz hát ez van.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.16. 12:04

Most mondd már, hogy nem 241-gyel ment, hanem százzal. 70-es korlátozás mellett.

groszfater@gmail.com # 2015.01.16. 11:19

" Harcoljon meg az igazáért az ember.”"
Neked tényleg elment az eszed !Milyen igazáért harcoljon ???
Megvádoltok embereket nyilvánvaló fizikai képtelenséggel
és harcoljon az igazáért ?!?!
Az eset egyedi és ritka, mint írja az ORFK is
Nem-mondod, ilyennek nem-hogy ritkán hanem egyáltalán nem szabad-na előfordulni !

Az eset egyedi és ritka, mint írja az ORFK is, hogy minden eset egyedi, mindegyiket külön kell kezelni
Na ez a a csúcs, egy olyan útszakaszon ahol egy "S" kategóriás gépkocsi sem képes felgyorsulni ekkora sebességre ott egy kisteherautó ezt megteszi és mindez egyedileg vizsgálva...

Véleményem # 2015.01.16. 10:45

Erre azt mondom, hogy nem. Harcoljon meg az igazáért az ember. A végén majd lesz egy jogerős döntés aztán a szerint cselekedni.( képes a jelen világban idióta döntés születni, akkor valószínű fizetni kell ) Az eset egyedi és ritka, mint írja az ORFK is, hogy minden eset egyedi, mindegyiket külön kell kezelni. A fórumra ide író embereknek nem ilyen gyorshajtási problémájuk van.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.16. 09:52

1:100 000 esély mellett? Igen.

groszfater@gmail.com # 2015.01.16. 09:12

Véleményem !
http://totalcar.hu/…a_traffipax/
Erre is azt mondod "fizetni"?!?! :))))

anci27 # 2015.01.10. 20:46

Kérdésem azt h gyorshajtast nem fizetem be, elitelnek akkor kozmunkaval ledolgozhatom? Szhelyen hallottam hogy par honapja volt aki igy oldotta meg. Köszönöm

Véleményem # 2015.01.10. 14:34

Nem évült el. Leírták mi a teendő. Fizetni kell...

lacko79 # 2015.01.09. 09:11

jó napot kívánok mindenkinek!

Kaptam ma reggel egy levelet, miszerint 45 000 Ft közigazgatási bírságot szabtak ki rám. A levélben nem részletezik, hogy mikor, hol vagy miért csupán azt közlik, hogy 8 napon belül fizeseem be. A https://kozigbirsag.police.hu-n találtam két fotót, miszerint az eset 2014.10.02-án történt. Kérdésem az lenne, hogy elévült-e ez a gyorshajtás vagy sem és mi lenne a teendőm. Előre is köszönöm a válaszokat.

gerbera317 # 2014.11.25. 19:40

@ C$iiiz

Fel kéne anrufenelni az osztrák határozaton található telefonnummert, és erkundigenolni magadat, hogyan kannolod per überweisung bezahlenelni a bußgeldet.

csiiiz # 2014.11.25. 09:45

Üdv mindenkinek.

Egy szerintem bagatell kérdésem lenne: megbüntettek gyorshajtásért ausztriában, nem vitatom észleltem a villanást , valóban gyorsan mentem. Kaptam postán egy levelet egy hónap múlva, benne a leírás meg a csekk.(30 euro) A kérdésem az : HOGYAN tudom befizetni?????? a postáról elhajtottak mint a legyet mondván euroval nem foglalkoznak, akkor hol tudom befizetni??? . Előre is köszönöm, ha valaki használható infót tud.

Csiiiz

gerbera317 # 2014.11.24. 11:05

Nem. A jogszabály szerint 65 fölött lehet közigazgatási bírságot kiszabni, a gyakorlatban ez 68-tól valószl meg.

mdalma # 2014.11.23. 18:02

Jó napot.
Az lenne a kérdésem, hogy nappal városban 50 helyett 60 körül mentem. Számíthatok a 30ezres csekkre ?

laca50 # 2014.10.07. 23:35

Biztos megvan a cégemnek ez a jegyzőköny. Az ilyen dolgokra nagyon odafigyelnek.
Az egyértelmű, hogy ki kell értékeltetni, de azért az nem olyan biztos, hogy ezt nekem kell megcsináltatni. Mondták már azt is, hogy ha megfellebezem a határozatot, akkor a bíróság ezen tények miatt kénytelen szakértő véleményét kérni és azzal kiértékeltetni az adatokat.
De mondjuk 4ezer forintomba fog kerülni, ami nem olyan vészes.

pohicop # 2014.10.07. 15:52

A hitelességről ennyit:

http://www.tachografszerviz.hu/…lesites.html

Gondolom megvan a cégednek a kamion tachográf hitelesítési jegyzőkönyve.

Más kérdés, hogy teljesen normális, ha nem fogadják el kiértékelés nélkül, hiszen az lesz a pontos és valós adat, amihez majd adja a nevét a szakértő, nem az amit te kiszedegetsz.

laca50 # 2014.10.07. 13:36

Még nem tudom, hogy fel lehet-e használni. Még nem tartunk ott, csak tegnap kaptam kézhez a csekket.
Amit én ki tudok nyomtatni a tachográfból az csak a tartós sebesség túllépés, ami csak az 1 percen túli gyorshajtást jegyzi be. Ebben az esetben, azon a napon semmilyen bejegyzést nem rögzített. De ez állítólag nekik nem elég, hanem kell valakivel valahol egy kiértékelést csináltatnom, ami persze pénzbe fog kerülni, és talán ezzel már lesz keresnivalóm náluk. A webeye rendszert sem fogadják állítólag el, mert az meg a számukra nem hiteles forrás. Igaz, hogy van olyan cég aki ez alapján számol el üzemanyag költséget az APEh felé, és ők érdekes mód elfogadják hitelesnek!

groszfater@gmail.com # 2014.10.07. 08:05

http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

Na-ne-má, a kütyüd adatait bírságolásra fellehet használni, védekezésre nem ?!?!

laca50 # 2014.10.07. 07:27

Sziasztok!

Kaptam egy levelet Vas megyéből, hogy az M1-es autópályán kamionnal 109 Km/h-val közlekedtem. Mind ezt megörökítette egy fixen kihelyezett doboz.

Hány darab fényképet kell a jogszabály szerint készíteni eme szerkezetnek, hogy az hiteles legyen? Én úgy hallottam, hogy hármat. Ebben az esetben csak egy db. készült, ami fent van a rendőrségi oldalon. Rá adásul a kamion teljes oldala látszik csak, mert a pótkocsi hátulját már kitakarja egy másik autó. Szóval a vontató rendszámot vették alapul. Oldalról, ferdén tud pontosan mérni a traffipax?

A kamionban ugye van egy tachográf nevű szerkezet. Ez mindenféle adatot megjegyez. Ez a kütyü nem regisztrált gyorshajtást. Sőt aznap, egész nap a legnagyobb sebességem 84-85 km/h volt. A cégemnél nyomon követés is van a Webeye rendszeren keresztül. Ez is azt mutatja, diagram formájában, hogy nem közlekedtem 84-85-nél többel azon a napon, de erre azt mondják, hogy nekik ez nem elég mert nem hiteles.

Na most ilyenkor mi van? Mert ugye az a kütyüjük is elromolhat, lehet rossz!

Van valakinek tapasztalata ilyesmiben? Van értelme küzdeni velük?

gabigabor82 # 2014.09.08. 15:02

Üdvözlök mindenkit.

Most találtam erre a fórumra. A keresésem oka pedig egy gyorshajtási bírság.Történt ugyanis, hogy 08.25. én 90-es táblánál 113 al bemértek.

A határozatban és az interneten is olvasható melyik úton és mikor történt a mérés.

Csakhogy van egy kis DE. A képen amit készítettek van egy GPS koordináta. Ha azt beütöm interneten térképre akkor egy teljesen más területre helyezi a pontot ráadásul a Bükk hegység kellős közepére ahol autóút sincs. A határozatban szereplő mérés helyétől kb 50 km-re.

Van lehetőségem valamit tenni?

Köszönöm

gtcc # 2014.09.02. 15:05

Kedves Fórumtársak!

Érdeklődni szeretnék, hogy számíthatok-e büntetésre, ha "Gyermekek" veszélyt jelző táblánál körülbelül 65 km/h-s sebességgel haladtam.

Az erre vonatkozó szabályt nem ismerem pontosan, azonban az interneten több helyen is olvastam, hogy a fent említett tábla csak kiegészítő tábla (kijelölt útszakasz információ) esetén jelent 30 km/h sebességkorlátozást.

A vitatott utcát azóta többször is megnéztem, a veszélyt jelző tábla csak magában áll, ráadásul semmilyen egyéb jelzést sem találtam a tábla érvényességre vonatkozóan. Ráadásul a tábla ill. a traffipax mérési pontja között több kereszteződés is van.

Ha a fenti megállapítások igazak is, attól félek, hogy egy esetleges büntetést nem fogok tudni fellebbezni, hogyha a határozat kiérkezéséig kiraknak egy kiegészítő táblát.

A fenti esetet elkerülve, hogyan tudnék szerezni hivatalos szervek által elfogadott bizonyítékot? Egy egyszerű, általam készített fénykép elegendő?

Válaszukat előre is köszönöm!