Ja hogy vagy úgy.
Akkor nem egyszerűbb simán újra indítani az FMH-t? Nem hinném, hogy drágább, mint fellebbezni...
E - per kérdés
Épp ellenkezőleg. Ő volt a felperes.
Nikol,
kaptál egy fizetési meghagyást, aminek ellentmondtál? Szabályosan, ahogy a fizetési meghagyásban meg is írták neked, az eljáró közjegyzőnél mondtál ellen?
Járásbíróság szüntette meg, arra hivatkozva hogy nem lett kereset beküldve és nem lett illeték leróva a perré alakuláshoz.
Jogi képviselőm nem volt, az fmh eljárásban magam jártam el elektronikusan.
A fellebbezés oka, hogy a keresetlevél nyomtatványon kereset helyett egy kifogást terjesztettem elő és azt nem bírálták el, pedig azt a per lezáró határozatban indokolni kell és ez láthatóan elmaradt.
A Bírósággal papír alapon kommunikáltam.
Nem ártana tudni milyen ügyben és a pert ki szüntette meg mire alapozva és, hogy jogi képviselőd van-e, de gondolom nincs mivel itt kérdezel.
Fellebbezni szeretnék egy permegszüntető végzés ellen, van erre nyomtatvány vagy megtehetem sima beadványként?
facsiga77
Nekik is már 2016. július 1-től kötelező.
Igen.
Akinek nem kötelező elektronikusan beadni a keresetet, az csak formanyomtatványon (26 oldalas) adhatja be papír alapon? Köszönöm.
Meglepődtem, mert nyertem egy pert 2016-ban de lehet hogy 2015-ben indult :)
Köszönöm, így kerek.
Még egy kérdés:
2018.01.01-től EV-knek is kötelező ezek szerint az e-per?
Gazdálkodó szervezetek számára már 2016. óta kötelező az elektronikus kapcsolattartás a polgári perben.
Azt tudom, de a pert 2018.01.01-ig vihette az ügyvezető papír alapon.
Ezért kérdezem.
Már az ellentmondást sem tudod papír alapon benyújtani.
Kft esetében ha az fmh 2018.01.01 előtt indult, lehet papír alapon pereskedni (nincs jogi képviselő)?
Nagyon köszönöm!
Az űrlap helyesen: OBHGEPI-P23
Ha mindent egy űrlapon akarsz beadni akkor a OBHGEI-P23-as űrlapon.
Előbb írt meg a beadvány szövegszerkesztőn, amit csatolmányként tudsz az űrlappal beküldeni!
Az ügyfélkapun keresztül beküldhető.
Azt elfelejtettem írni, hogy polgári peres eljárásról van szó.
Tisztelt Szakértők!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy ha folyamatban van egy per, tehát adtam már be papír alapon keresetet, de a további beadványaimat - pl. kereset változtatás, kiegészítés, további bizonyítékok csatolása, további jogsértésekre való hivatkozás - elektronikusan szeretném beadni (mint magánszemély), akkor ezt melyik számú elektronikus nyomtatványom tudom hatályosan megtenni (az elutasítás terhe nélkül)? És ezt az ügyfélkapun keresztül megtehetem, ugye?
Nagyon köszönöm! :)
Nem kötelező.
Régi az utolsó hozzászólás, ezért merészelem megkérdezni:
Magánszemély felperest képviselő magánszemély hozzátartozó esetében kötelező az e-per vagy mehet papír alapon?
Én sem értem, hogy tényállás nélkül miért tűz ki tárgyalást a bíróság. Egy normális keresetlevél úgy kezdődik: X.Y. felperes az alábbi tényállást adom elő...
Az elektronikus kapcsolattartás előírása nem törölte el a szóbeliség elvét. (Az új Pp. sem fogja.) De a gazdaságos és takarékos pervitel megköveteli, hogy megfelelő indok nélkül ne halogasd a nyilatkozattételt. A tényállást például már a keresetlevélben elő kellene adni.
Köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02