bocs: szóval agyag helyett anyag :)
címer ált. isk. osztályteremben
„Azt, hogy milyen agyagból kell készülnie, azt nem tudom.”
Szerintem a szabvány részletesen tartalmazza.
:)
Szemmagasság felett kell elhelyezni úgy, hogy a diákok szeme látásszögének viszonylatában, a 45 - 60 szögben legyen.
Kerülni kell a baleseteket, így azt úgy kell elhelyezni, hogy leesés esetén ne okozzon testi sérülést, maradandó fogyatékosságot, vagy súlyos egészségromlást.
A tisztítására vonatkozó szabályokat Dr. Attika már leírta.
A kinézetére az Alaptörvényben van leírás. Azt, hogy milyen agyagból kell készülnie, azt nem tudom.
Köszönöm a jogszab-megjelölést.
Van részletesebb leírás, rendelkezés is?
Vagy továbbiakban az iskola (személy szerint ki?) ~jóizlése érvényesül ?
Kérdés oka:
Furcsa lehet, (számomra az) ha a sok digitális tábla, mágnestábla, óra, stb., miegyéb mellett, (ami a ~tanári asztal mögött van - és amit akaratlanul is a nebulók mint háttér néznek, vagy elszenvednek, néha sajátos kompozícióban), a címer mondjuk az oldalt lévő tanterembejárati ajtó mellett, a szemetes felett van. (Pozitívum, hogy nem esett le.)
Gondosan figyelni kell rá, hogy le ne szarják a legyek, ha már leszarták a legyek azt gyorsan le kell mosni. Gondoljunk a Svejk a derék katona c. film kocsmai jelenetére, amelyben 10 évet kapott a kocsmáros felségsértés miatt, mert "ferencjóska" képét leszarták a legyek.
25. § (8) A köznevelési intézmény tantermeiben, címtábláján, épületének homlokzatán, továbbá az állami, települési önkormányzati fenntartású intézmények körbélyegzőjén Magyarország címerét el kell helyezni, más intézmények körbélyegzőjén el lehet helyezni.
Vannak fontos jogi problémák az életben...
Van jogszabály arra, hogy ált. isk. osztályterembe ki kell tenni a hivatalos címert, s azon belül szabályozott-e a méret, és a hely (a kiteendő címer kifüggesztésének helye) ?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02