Na, július eleje óta el kezdtem komolyabban edzeni, és a következők a tapasztalataim... A helyzet az, hogyha komolyabban sportolsz, akkor nem tudod kihozni magadból a maximumot a munkából, ugyanez vissza :) Szellemileg a legnehezebb, mert a komolyabb felkészülések mentálisan nagyon kivesznek az emberből, viszont ha a munkából akarod a maximumot kihozni, akkor meg nincsen energiád a sportra, akkor ott nem fogod a maximumot hozni, de akkor meg minek is sportoljon versenyszerűen az ember? :) A lényeg az, hogy ahhoz, hogy mindkettő területen a maximumot hozza az ember, tényleg két párhuzamos élet kellene, ergo lehetetlen. A speciális táplálkozás mellett szedek olyan tápkiegészítőt, ami az agyat pörgeti, de néha az túlpörgeti az embert, és nem lehet tőle aludni, ami a következő nap rovására megy... 1-2 hétig megy, ha maximumot hozod mindkét területen, de az meg az egészséged rovására fog menni, és előbb-utóbb a sürgősségin kötsz ki :D
A konklúzió a következő: valamelyikről mindenféleképp le kell mondani. Ha a sportban szeretne ilyen helyzetben az ember kiteljesedni, akkor viszont az elején szakmát kell váltani, ez minimum egy év.. :) Szponzorokból Magyarországon max akkor lehet megélni, ha minimum európai bajnoki aranyérem megvan, és még lehet, hogy keveset mondtam. Mindenféleképp az elején olyan munkából kell finanszírozni a sporttevékenységet (no meg a megélhetést), ami összeegyezthető a sporttal. Ehhez kell egy sportszakmai végzettség, egy valamit érő sportszakmai végzettséget megszerezni minimum 1 év, utána lehet elhelyezkedni a végzettséggel összeegyezthető területen :) Utána lehet sportkarriert építeni. Nálam most ez a terv, főleg azután, hogy most már reálisan is át tudom látni a helyzetet :)