Akut életveszély, katasztrófa... ilyesmik.
Osztatlan közös tulajdon
eladni (pláne reális) áron nem fogja csak azért,hogy nekem ne legyen jó.
ezért kell mindenkép a hivatalos dolog...szóval akkor nem kezdhetem meg nélküle a helyreállítást?
A "többségi szavazat dönt". Az meg te vagy. ;)
Legfeljebb a költségekből a rá eső részre vethetsz keresztet, hacsak nem akarsz hosszan pereskedni azért is.
az nem érdekel annyira.csak szeretném helyrehozni és tiszta viszonyokat teremteni.
A tiszta helyzet a per. De a bíróság csak akkor tud rendelkezni a megosztás útján történő közös tulajdon megszüntetésről, ha biztosított, hogy a telek valóban osztható.
köszönöm a válaszokat!
akkor magyarul ha saját költségen,semmit nem kérek tőle a pincét a beleegyezése nélkül is felújithatom?függetlenül a pertől?
Feltettem a kérdést a földhivatalnak e-mailben,hátha érdekes a válasz felteszem ide:
Érdeklődnék,hogy ki lehet -e vonni egy telket az osztatlan közös tulajdonokból,MG-RF övezetben,...Mik ennek a feltételei?Tehát ebben a zártkerti övezetben?
Földhivatali válasz:
Az érintett ingatlan nem zártkerti, hanem külterületi besorolású, így nem vonatkozik rá a zártkerti ingatlanok művelés alól történő kivonása, amely eljárás ingyenesen kérhető december 31. napjáig.
Az érintett ingatlanra vonatkozóan kérhető termőföld végleges más célú hasznosítása. Ebben az esetben a kérelemben le kell írni, hogy mekkora területet szeretne művelés alól kivonni az ingatlanból, milyen célból a célt pedig indokolni szükséges. Csatolni kell a tulajdonostársak hozzájárulását, térképmásolatot, amelyen be kell jelölni a kivonással érintett területrészt. A földvédelmi eljárás díja 30.000,-Ft..
400 m2-nél nagyobb területnagyság kivonása esetét csatolni kell humuszmentési tervet, valamint földvédelmi járulékot kell megfizetni.
Az a baj, hogy rosszul kérdeztél, ők pedig rosszul értették, és nem arra válaszoltak, amit kérdeztél.
Tehát, nem, ez így nem érdekes.
gyendre
Szerintem pontos választ kaptál.
Annak nincs hírértéke.
KBS,
ha rosszul kérdezett, de nem arra válaszoltak, amit kérdezett, akkor lehet, hogy a (szerinted) jó, de fel nem tett kérdésre végülis helyes választ kapott. :)
:)
„ ki lehet -e vonni egy telket az osztatlan közös tulajdonokból”
Gyendre ezt úgy értette, hogy a közös tulajdon megszüntetni. A hivatal meg arra válaszolt, hogyan lehet kivonni a művelésből.
Építési hivatal válasza,akkor valamennyire sejtettem ezt az 1500m2-t csak a többi szabályt nem:
telek beépítésre nem szánt mezőgazdasági rendeltetésű területen fekszik "MG-RF-XI" jelű övezetben, ahol telekalakításnál a kialakítható legkisebb teleknagyság 1500 m2, legkisebb telekszélesség 16,0 m kell legyen. Továbbá az új telekhatárt úgy kell megtervezni, hogy a meglévő épület szabadon álló módon helyezkedjen el a telken. Nyeles telek kialakítása is lehetséges a mezőgazdasági területen. Ebben az esetben a nyélnek legalább 3 m szélesnek kell lennie és nem lehet hosszabb 100 m-nél. A telek területének a nyél nélkül kell legalább 1500 m2-nek lenni. A beépítettség maximum 3 % lehet, de 1500 m2 feletti telekterület esetén a beépítettség számításánál az 1500 m2 feletti területet figyelmen kívül kell hagyni, vagyis az épületek 45 m2-nél nagyobb területet nem foglalhatnak el az ingatlanból az 1500 m2-nél nagyobb telek esetén.
A 2017 tavaszán készült légifotó alapján nem tartom valószínűnek, hogy a telek két részre osztása során a fenti szabályok mindegyike betartható lenne.
OFF
Az megvan, amikor a pilóta eltéved a ködben, és nem tudja, hol jár? Egyszer csak egy felhőkarcolót vesz észre, közvetlenül balra. Bekiabál: "Hol vagyok?" Mire egy ember visszakiabál, hogy "egy repülőgépen".
Mire a pilóta megköszöni, és hibátlanul elnavigál a reptérre.
Kérdik tőle később, hogy hogy csinálta:
- Nézzék, a kérdésemre kaptam egy tökéletesen helytálló, precíz, pontos, ugyanakkor teljesen használhatatlan választ. Rögtön tudtam, hogy ez csak a Microsoft ügyfélszolgálati székháza lehet, és így már vakon is eltaláltam a leszállópályára.
ON
az a 3m es nyél a bejáró utat jelenti gondolom,a nyeles telekre?
Érdekes volt ennek a végére járni,Köszönöm!
„az a 3m es nyél a bejáró utat jelenti gondolom,a nyeles telekre?”
Igen.
KBS
nem volt meg. Tízpontos. :)
Szeretnék megvenni osztatlan közös tulajdonból egy kisebb részt. Tulajdonos társsal megegyeztünk mindenben.
Rajta kívül még van 3 másik tulajdonos. Abból egynek a címe ismert, egy valószínűleg már nem él, tulajdoni lap szerint USA van megjelölve lakcímnek és van egy tulajdonos akinek a lakcíme tulajdoni lap szerint már nem valós, elköltözött onnan. Ez egy kivett lakóház/udvar/egyéb épület amin romos ház van, kerítés nincs.
Milyen címen kell értesíteni a tulajdonos társakat a vételi szándékról?
Az este vendégem volt...
Adott egy megosztható méretű mezőgazdasági telek osztatlan közös tulajdonban.
(külterületi szántó, 2 tulaj, fele-fele alapon)
A másik tulaj most CSOK-kal építeni akar rá.
Ezért felvetette
- a közös tulajdon megszüntetését
és
- a két önálló hrsz.-ra való szétmérést
Szerintem:
- ez az ügy egy ügyvéd köteles szerződéssel indul
(a tulajdoni viszonyok módosulása miatt)
- a szerződés aztán végigjárja a kifüggesztéses ügymenetet
- és majd a végigjárás után mérhetők szét a telkek
Szerinte:
- nem kell semmilyen szerződés
- indulhat a megosztás+szétmérés azonnal
Holnap már menni akar a földmérőhöz....
Kinek van igaza?
Se és is.
Mindenekelőtt földmérő kell, aki elkészíti a rajzot a megosztáshoz. Aztán megállapodás, valóban ügyvéd által ellenjegyzett. De kifüggeszteni nem kell, nincs elővásárlási jog az ügyletre.
(Elég nehezen hiszem, hogy lehet külterületen csokkal építkezni.)
Belterülettel határos...
Tehát lesz bevonás is.
Ahhoz viszont az önkormányzat kell.
Tiszteletem!
Egy olyan ügyben kérem a segítséget,hogy egy osztatlan kerthez tartoznak sorlakások. Mivel osztatlan így nem lehet elkeríteni a saját lakásodhoz tartozó kertrészt. A lakók szóban megegyeztek,hogy melyik kertrész kié és persze gondozza mindenki a sajátját.Ezzel nem is lenne probléma,de az én szomszédom folyamatosan átjön az én kertembe és megkapálgat néhány virágot,amit régebben még ő ültetett mielőtt mi ideköltöztünk,de vele is megegyeztünk,hogy az a kertrész az enyém és én gondozom.
Szó ne essen róla én örülnék ha besegítene,mert az én kertrészem a legnagyobb,de a füvet nem szedi ki,csak azt a 3 fácskát kapálja meg mindig,meg telerakja díszkövekkel a kiskertemet,számtalanszor kértem hogy ezt ne csinálja,mert én sem megyek hozzá kapálgatni de elengedi a füle mellett.
Szóval olyan kérdésem lenne,hogy erre a problémára van-e valami megoldás?
Köszönettel: Adél
Van... nyugodjál le szépen.
És ne foglalkozz ilyen marhaságokkal.
Nono - nono...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02