Albérleti szerződés


kadaj01 # 2010.07.05. 09:40

Ha aláírtad a szerződést, amiben ilyen szépen le volt írva, akkor ez van. Tessék legközelebb minden szerződést átolvasni, értelmezni, majd megérteni, és csak ezek után aláírni!

"természetesen ezt azután közölte"

Gondolom TE nem olvastad a szerződést amit aláírtál... vicces.

rengia # 2010.07.05. 09:30

Tisztelt Mindenki,

Tanácsotokat szeretném kérni azzal kpacsolatban, hogy béreltem egy lakást 9 hónapig viszont a bérbeadó nem hajlandó visszafizetne a 250e kauciót arra hivatkozva, hogy bár a szerződés határozatlan , van benne egy rész ami a rendes felmondásra vonatkozik és csak 1 év után mondhatok fel..természetesen ezt azután közölte, hogy kiköltöztem a lakásból és kértem a kauciót ... Mit lehet ilyenkor tenni ?

Köszönettel

Nalabut # 2010.07.03. 20:47

A szerződést sietve írtuk alá, mivel a tulaj már utazott el. Igen, hibáztam és nem olvastam át elég pontosan. Ki is fizettük ezeket a költségeket. De albérletet úgy szoktak kiadni, hogy a rendeltetésszerű használattal felmerülő költségeket a tulaj állja. Eddig minden albérletben így volt. De rákerestem erre a szerződés részletre és kiderült, hogy ilyen feltételt "tanyaépület" bérbeadásakor szoktak szabni.

MajorDomus # 2010.07.03. 20:38

Akkor miért irtad alá ezt a szerződést ?

Ha a lakásban havonta tönkremegy valami akkor havonta javitsa a tulaj azt amit te használsz, s nálad megy tönkre ?

Nalabut # 2010.07.02. 23:46

Tisztelt Mindenki!

Szeptember óta bérlünk egy lakást, bútorokkal és néhány háztartási berendezéssel. Nemrég meghibásodott a mosógép (rendeltetésszerű használat mellett). A szerelőt kifizettük, de amikor a bérbeadónak elvittük a számlát azt mondta, hogy azt nekünk kell állni a szerződés szerint. Mint kiderült a szerződésben tényleg az áll:
"A Bérlő köteles..., a szokásos és a rendeltetésszerű használattal felmerülő javítási és kisebb felújítási munkákat saját költségén elvégezni."
Eddig még minden albérletben a Bérbeadó állta ezeket a számlákat. Utánanéztem az interneten is és minden mintaszerződésben és jogszabályban az áll, hogy a Bérbeadó köteles ezt fizetni.
De most hogy aláírtuk ezt a szerződést, kötelesek vagyunk mi fizetni ezeket a költségeket? Csak a szerződés bontásával oldható meg a dolog? Nem szeretnénk mi fizetni a lakás és a berendezések felújítását.

A válaszokat előre is köszönöm!

MajorDomus # 2010.06.16. 21:38

Ezt szeretné,de nem szeretné elvesziteni a kauciót az 1 év előtti kiköltözéssel !

SolnesM # 2010.06.16. 14:43

Vérbulcsu !
miért nem hagyod ott azt a lakást ?

MajorDomus # 2010.06.15. 21:22

1./nem
2./igen

Vérbulcsu # 2010.06.15. 16:19

Tisztelt Mindenki!

Megáll-e vajon mint együttműködési és tájékoztatási szerződés megszegése, és emiatt tarthatok-e igényt bérleti díj-csökkentésre, ha határozott idejű bérletnél a bérbeadó "elfelejtett" tájékoztatni - holott őt erről már a bérleti szerződés megkötése előtt hivatalból értesítették- hogy az egy 1 éves szerződés első hat hónapja után a panellakástól mintegy 20 m-re óriási hang-, zaj- és porhatásal járó, hétfő-szombat 07-18 ó ritmusú (előreláthatólag 1 évig tartó!) nagyszabású építkezés kezdődött?

Köszönöm !

MajorDomus # 2010.05.27. 21:00

Zoltanuss

Aki tudja az csinálja, aki nem tudja, az tanitja !

Zoltanuss # 2010.05.27. 15:51

MajorDomus, baromságokat beszélsz. Újra

Írja kadaj01 # e-mail 2010.05.26. 21:51 -ben

Szerintem inkább ez, ha nem is marhaság , de életszerűtlen a kadaj01 # e-mail 2010.05.26. 21:54 -ben

szoke57 # 2010.05.27. 14:00

Tisztelt majordomus,és kadaj01!!!
Nagyon szépen köszönöm,hogy segiséget nyutottatok!
Egyébbként én is számlára adom ki a bérleményt,csak annyi féle "riogatást" hal az ember,hogy megprobál tájékozodni.Hát amint nézem a hozzászólasokat nem egy tuti üzlet ez.Mégegyszer köszi:szoke57

MajorDomus # 2010.05.26. 20:51

Kadaj

A véleményedet tartsd meg magdnak !

Én 15 éve adok ki lakást meg irodát is, számlával és adószámmal,
Tehát jogszabályok és tapasztalat alapján beszélek arról,amiről te még csak hallottál.

kadaj01 # 2010.05.26. 19:54

Érdemes elolvadni, http://hitelkarosultak.blog.hu/…i_plazmateve

A hülye magyar minden szart összevásárol hitelre, aztán meg sír a szája hogy nem tudja fizetni. Többnyire ez a hitelfelvételt ellenzők kulcsmondata, itt a blogon is. Pedig ennek kevés valóságalapja van, nem sűrűn hallani olyat, hogy jajistenem viszi a bank a házimozit, bruhaha.
Sőt bármilyen hihetetlen, vannak olyanok is, akiknek életük legnagyobb biznisze volt a hitelfelhalmozás. Nézzük, hogyan ment ez akkoriban, a hitelbőség idején.
Előkészület. Mint minden projekt, ez is igényel némi tervezést, előkészítést. Emberünknek pár dolgot mindenképpen meg kell lépni, hogy korlátlanul el tudjon adósodni.

1. Munkaviszony igazolása.
Ha éppen hivatalosan nem dolgozik sehol, az nem gond. Csak bejelentkezik pár hónapra a családi vállalkozásba/ismerőshöz és kifizeti maga után a járulékot.

2. Lakcímigazolás.
Ehhez szükség lesz egy hivatalos lakcímkártyára mondjuk valami albérlet címmel kitöltve. A kártyát szinte azonnal legyártják az okmányirodában, gyakorlatilag kontrollmentesen.

3. Közüzemi számla beszerzése.
Erre legjobb a mobil előfizetés fullos telefonnal, naná hogy részletre, amit hősünk természetesen a már meglévő munkáltatói igazolás és lakcímkártya segítségével intéz magának.
Kivitelezés. Minél rövidebb idő alatt, a lehető legtöbb adósságot kell felhalmozni. A legjobb mondjuk karácsony előtt, akkor amúgy is dömping van, nem lesz feltűnő.

1. Vásárlás áruhitelre.
Plazma, LCD TV, notebook mind jöhet. A 0% önerő a lényeg, magas THM nem probléma. Az összes műszaki áruházat végig lehet látogatni, mivel mindegyik más-más hitelintézettel szerződött le. Ezek egymás nyilvántartásáról semmit sem tudnak, ráadásul a hitelbírálat jellemzően a helyszínen zajlik.
Nem akadály, hogy a havi törlesztők összege az illető nettó fizetésének többszöröse. Az így megszerzett cuccokat esetleges megtekintés/kipróbálás után fél áron hamar pénzzé lehet tenni.

2. Személyi kölcsön felvétele.
Ha már lúd, legyen kövér. Az előbbieket érdemes megfejelni néhány szabad felhasználású, fedezet nélküli hitellel. Ezeket a legjobb hitelközvetítő irodákon keresztül intézni, őket úgyis csak a jutalék összege érdekli, elemi óvatosság kizárva. A hitelt folyósító bankokhoz így már csak egy papírköteg jut el, nem egy esetlegesen gyanús ügyfél.

3. Új gépjármű hitelre.
Ez nem kispálya, de az autókereskedő mindenben segít. Természetesen kizárólag önerőmentes hitel jöhet szóba. Nem olyan egyértelmű, mint az előző kettő, de minimum három hónap ingyenes tesztvezetést és/vagy alkatrész kiárusítási lehetőséget takar. Nem véletlen az, hogy a banki visszavett autóknak sokszor szinte csak a kasztnija van meg.
Végkifejlet. Az időközben érkező csekkeket nyugodtan ketté lehet tépni és a SIM kártyával együtt kidobni. A munkahelyről, valamint az albérletből lelépni.
Emberünk akár több milliót kaszált így pár hónap leforgása alatt. Eddig se volt a nevén semmi, majd ezután se lesz. Jövedelme hivatalosan nincs, maximum valami segély, amiből ugye hiteltartozás miatt egy fillért sem lehet levonni törvényileg.
Az egyetlen, amit nem tud elkerülni, hogy KHR listára rakják. De ezt majdcsak túléli valahogy.

kadaj01 # 2010.05.26. 19:51

szoke57 én egy lehetséges hátrányt említettem, mint ahogy kérte. Természetesen nem az lesz a fedezet(az nem is lehetséges), csak oda fog menni minden hivatalos papír, és így ön is belekeveredhet egy kellemetlen végrehajtási dologba. Én nem jelenteném be, az biztos. A válság előtt sokan életük nagy üzletét csinálták ilyen trükkökkel, azóta kicsit szigorítottak a bankok, de még mindig sokan ki akarják használni.

MajorDomus, baromságokat beszélsz. Újra.

MajorDomus # 2010.05.26. 18:54

Ezen az alapon az országban kipusztulnának az albérlők, s éhenhalnának a bérbeadók.

Ha ott lakik, be kell jelentkeznie,különben nem köthetsz vele bérleti szerződést, s az Apeh illegális bérbeadónak tekint.

szoke57 # 2010.05.26. 13:20

Tisztelt kadaj01! Akkor t,ha jól értem az én bérbeadott ingatlanom lesz a fedezet mindenféle "huncut" dologra?

kadaj01 # 2010.05.26. 13:15

Mondjuk hitelt vesz fel azzal a címmel, majd lelép.

szoke57 # 2010.05.26. 13:07

Tisztelt önzetlen Segítők! Albérletügyben szeretnék kérdezni: Milyen hátrány érint engem mint bérbeadót,ha megengedem a bérlőnek,hogy tartozkodási címre a bérleménybe bejelentkezzen? Köszönettel várom a segítséget. szoke57@gmail.com

MajorDomus # 2010.05.25. 20:01

Sajnos a szolgáltató nem köt uj szerződést tartozás esetén, azt ki kell fizetni, addig nem lesz áram.

Próbálj családsegitő központokhoz fordulni.

adri27 # 2010.05.25. 08:49

Tisztelt Mindenki!

Segítséget, tanácsot szeretnék kérni!

A problémám a következő:
4éve költöztünk albérletbe párommal amikor én még terhes voltam. 4év után most sikerült munkát találnom. Közben páromnak tavaly augusztusban megszűnt a munkahelye. alkalmi munkából, gyesből éltünk. Amiből ugye olyan sok számlát és ételt nem nagyon kellett vennünk. Szépen lassan lecsúsztunk a lejtőn és most ott tartunk h el kellett költöznünk az albérletből. a számlák az én nevemen voltak ill. még vannak. fűtés, víz, villany persze tartozással. a villanyt közbe kikapcsolták.
a héten megyek a főbérlővel átíratni a számlákat az ő nevére.
Gondolom a közüzemi tartozást rajtam behajtják? Neki, hogy kötik vissza a villanyt ha én nem tudom kifizetni a tartozást? plusz vissza kötés 21500ft.???
Ha csak a vissza kötést fizeti be akkor még nem kapcsolják vissza neki az áramot? Ez mind az én saram vagy ráterhelik a lakásra mert közüzemi tartozás? ha muszály nem fizetek?

Mi van ilyenkor???

MajorDomus # 2010.05.23. 10:28

Nem !
Az az épülethez kapcsolódó teher, s független attól hogy lakott-e a ház ! A tulajdonjogból eredő kötelezettség.

bambino1 # 2010.05.23. 07:53

Azt kérdezném, hogy tulajdonos kifizettetheti-e a kommunális adót az albérlővel. A szzerződésben a víz, áram, közösköltség szerepel, de be vagyunk jelentve állandóra.

ko_rita # 2010.05.22. 11:53

kadaj01!

Én sem sértegettelek téged, kérlek, hogy te se tedd. Sajnállak.

MajorDomus!

A rezsi sokkal kevesebb, mint amit mi csináltunk. Kitenné az albérlet árát is, de a békesség kedvéért inkább kifizetjük. A pénzünk meg van, hogy kifizessünk mindent természetesen. Tehát ha úgy alakul kifizetjük. Tanácsért jöttem a fórumra.

kadaj01 # 2010.05.22. 08:52

ko_rita, nem kell nagy eszes embernek lennie ahhoz, hogy lássuk, egy idióta vagy. Kíváncsi vagyok amikor a ezt a "az élet másképp alakult" dolgot akarod mondjuk egy bankban beadni. Mellesleg, a legtöbb albérletben nem engednek semmilyen "felújítást", ha meg megcsinálják "titokban", úgy vágják ki mint a huzat. Szerencsétek volt a tulajjal, annak ellenére, hogy átvertétek.