Miből gondolod, hogy szerződés nélkül a kérdésedet meg tudjuk válaszolni?
A kaució dolgot meg nem is értem. Nem a bérlet időtartamához kapcsolódik, hanem a rendezetlen költségek fedezetére.
Miből gondolod, hogy szerződés nélkül a kérdésedet meg tudjuk válaszolni?
A kaució dolgot meg nem is értem. Nem a bérlet időtartamához kapcsolódik, hanem a rendezetlen költségek fedezetére.
Miért van igaza?
Hisz a megállapodásban nem szerepel, az, hogy mikortól veszi bérbe a bérlője, csak az, hogy kiadta.
És Ő kiadta.
Szeretném hozzáértő ember válaszát kérni.
igen,igaza van,mert az már nem részarányos teljesités
Albérlőként megegyeztem a tulajdonossal,- mivel idő előtt szóban felmondtam a közöttünk lévő szerződést- hogy amennyiben kiadásra kerül az ingatlan, részarányosan visszakapom a kaukciót.(mindketten megteszünk mindent, hogy bérlőt találjunk)
Tulajdonos december 14-én kiadta ( lefoglalózták) az ingatlant, de január 1-től. Erre közölte velem, hogy nekem egy fillér sem jár vissza.
Kérdésem az lenne, hogy valóban igaza van-e, hisz a megállapodásunkban, mely írásos, csak az van benne, hogy amennyiben kiadásra kerül, az nincsen benne, hogy a birtokba adás mikor van. Hisz az ingatlan már nem mutatható, igy nekem esélyem sincsen rá bérlőt vinni.
„Így nekem ki fog esni a bérleti díj ugyebár”.
naja , ennyi veszteséget le lehet nyelni !!
glamchild !
Tény ,hogy nektek van igazatok, de gondold át
.Jó e ha egy nem szeretem lakó a lakásban lakik ? Mennyi kárt tud az még csinálni. Folyamodj cselhez , helyezd kilátásba a kaució visszadását, aztán ha már költöznek, visszakozz.
Mint máshol is írtam a határozott idejű bérlés nem reális nálunk. komolytalan albérlő ( jellemző, hogy még az albérlete és a bérletet se tudják megkülönböztetni ).
Amúgy KBS-nek egy határozott idejű bérlwetet is fel lehet mondani - csak egyezkedni kell !
andreas_h !
Elvileg jár nektek az a lakbér a hátralévő időre, de kicsi a valószinűsége, hogy 7 - 8 hónap bérleti díjat kifizetne.
Így elvileg a kauciót nem kéne vissza adni, sőt még követelésed is lehet, de inkább szabadulj meg az ilyen bérlőtől.
Helyezd kilátásba a visszaadást, aztán amikor megfordíthatatlan a folyamat, mond neki , hogy még neked van követelésed.
Tanulság : határozott időre soha se köss szerződést.
A magyaroszági viszonyok ezt nem teszik lehetővé.
Tiszteletem,
Ingatlanunkat 2012 szeptember 1-től 1 év határozott időre albérletnek kiadtuk. Az albérlő kifizette a két havi kauciót és december 1-ig (3 hónap) kifizette az albérleti díjat is.
December 4-én felmondta a bérleti szerződést és kéri a kaució visszafizetését.
Kérdéseim a következők lennének:
Előre is köszönettel,
Andreas
Köszönöm válaszát Kovács_Béla_Sándor,
A probléma azonban az, hogy december 15-ig fizetniük kéne az e havi részletet. De nem fogják. Így nekem ki fog esni a bérleti díj ugyebár.
A szerződés alapján ha az aktuális hónap 15-ig nem fizetnek, akkor én mondhatok fel.
Tehát most ha december 15-ig nem történik változás, azaz nem fizetnek, akkor felszólítást követően januárban én bontom fel a szerződést. Mivel azonban ez egy hónap fizetés nélkül zajlik, ezért a tartozást levonom a kaucióból. Továbbá a közüzemi számlák tartozását is levonom, így nem jár vissza semmi.
Ők nem mondhatnak fel, én viszont díjtartozás miatt felmondhatok. És így a pereskedést is elkerüljük mindketten.
Glamchild, semmiféle érdeketek nem fűződik az egyezkedéshez. tarsatok ki amellett, hogy határozott idejű szerződést felmondani nem lehet.
Üdv
szeretnék segítséget kérni, van egy lakásom melynek egyik szobáját albérletbe szerettem volna adni, a lány aki kivenné a lakás megtekintése napján elutalt nekem foglaló néven 20ezer ftot, mert csak pár nappal később tud költözni. Sajnos közben úgy alakult hogy nem tudom a szobát albérletbe kiadni. A foglalóról sem irtunk papírt, albérleti szerződést sem kötöttünk. A foglaló dupláját kell visszaadnom neki, mivel én miattam nm jön létre a szoba kiadás, vagy csak az alapból küldött 20ezer, mert nincs róla semmilyen papír, hogyan kell eljárnom ilyen esetben?
Üdvözletem,
A helyzetünk a következő:
Határozott idejű szerződést kötöttünk az albérlőinkkel, akik ezt felmondták idő előtt, olyan indok miatt, mellyel már a bérleti szerződés megkötésekor is tisztában voltak. A döntésüket tudomásul vettük, azonban felmondási szerződést nem írtunk még velük alá.
Az ingatlan sajnos eléggé vidéki (Tolna m.) és ritkán jár erre bérlő, főleg decemberben. Nyáron sikerült kiadni (májusban) de a bérlők a mai napig nem költöztek be.
Mivel a bérleti szerződés határozott időre szólt, ezért a felmondással a bérlő magára vállalja annak következményét, hogy az egész éves díjat, mint kárt, számunkra megfizeti. Legalábbis az eddigi bérlőkkel ez így történt. Azonban ők nem akarnak fizetni. A kaució (két havi, 90.000 HUF) azonban arra pont elég lenne, hogy a télen lakó nélkül maradt lakást fűteni tudjuk, hogy ha ne adj' Isten, valaki mégis bérbe venné, akkor ne kelljen egy átfagyott falú házat felfűtenie. Éppen ezért a kaucióhoz ragaszkodunk.
Kérdésem az lenne, jogszerű eljárás e az, hogy a kauciót nem adjuk vissza, ellenben elállunk a hátralék kifizetésétől. A szerződésben a kaució óvadékként történő hasznosítása is szerepel, amire mi hivatkozunk, hiszen minket kár ért azzal, hogy a tél közepén mondták fel a szerződést és az ingatlan karbantartását nem végezték el megfelelően.
Előre is köszönöm a válaszokat,
G.C
Attól függ, miben tudtok megállapodni. Ha csak abban, hogy mondjuk van két hónap felmondási idő, és azt te már nem lakod le, attól még ez a tartozásod fenn fog állni, és annak fejében pl. megtarthatja.
Köszönöm a válaszokat!Igen ez lesz a legjobb ha határozatlan időre kötjük innentől,felmondási idővel.Gondolom a kauciót ilyenkor is visszaadja,ha minden rendben van a lakással?(2 havit adtunk beköltözéskor)
T. edith76 !
Javaslom mint az előttem szóló, hogy kérdezd meg a tulajt a határozatlan idejű szerződésről. Ez a praktikusabb megoldás. Általában 30 napos felmondással kötik meg , ami természetesen mind akét félre vonatkozik.
( egyes albérlők csa ka bérbeadóra értik és ha ők menni akarnak hát mennek . )
Én pl. soha nem kötök határozott idejű bérleti szerződést ! Sok hátránya van !!
Természetesen olyan bérlővel meg nem szerződök aki hangotatja, hogy csak rövid időre jönne. Arra ott vannak a panziók !!
Hát kérdezzétek meg, hogy a bérbeadó hajlandó-e határozatlan idejű szerződést kötni, és ha igen, milyen felmondási idővel.
2011.dec.01 óta bérelünk egy lakást,rendes bérleti szerződés van.Minden rendben van,időre fizetünk,a tulaj is nagyon rendes.A kérdésem,ilyenkor hogy letelt az 1 év,új szerződést kell csinálni,és kikötni benne újabb időpontot?Mert majd jövőre lakást szeretnénk venni,csak a hónap még nem biztos,viszont a 2 havi kauciót elbukni sem szeretnénk,ha pl.aláirunk megint decemberig és megvesszük a lakást pl.szeptemberben.vagy ilyenkor megy tovább a szerződés folyamatosan?
RoseBerry !
„Ezek közül egy példa: a lakásban lévő konnektorok 90 %-a nincs leföldelve, a másfél éves kisfiam mutatta meg, hogy ráz a mosógép (szerencsére nem történt baleset). A bérbeadó csak annyit mondott, hogy biztosan rossz a mosógépünk, ezek után nézettük meg a konnektorokat egy szakemberrel.”
Az igaz, hogy a mosógép zárlatos és ezért kell az ilyen gépeket védőföldeléses konnektorba dugni.
Tehát először a mosógépzárlatát kell megszüntetni, majd a 10 % védőföldeléses konnektorok egyikébe dugni a masinát.
Pl. hosszabítóval. Különben agyon vághat az áram !
Valamikor egyáltalán nem volt védőföldelés.
De már vagy 50 éve létezik. Először csak a vizeshelyiségekbe tettek, majd vagy 30 éve már mindenhóvá - dugljaknál és vagy 5 éve már a világítótesteket is védőföldeleéssel szabad telepíteni.
De a régiek maradhatnak. Így a saját biztonságotok érdekében megszivlelnén a mosógép javítást - természetesen a védőföldelés kell !!
Azt gondolom. De azért lehet benne olyan rendelkezés, ami általánosságban ezt is tartalmazza.
Nem rögzítettünk kárpittisztítást benne.
Attól függ, mit ír a szerződés.
Tisztelt fórumozók!
Mikor 2 éve beköltöztem egy lakásba, megírtuk az albérleti szerződést, amiben mindent rögzítettünk, és 30 ezer kaukciót fizettem. Idén Okt.31.-vel kiköltöztünk a lakásból, mikor beköltöztem a lakásban volt egy ágy és egy szőnyeg, béreltem egy kárpittisztítót és kitakarítottam mert hát nem volt tiszta....most hogy átadtam a kulcsokat, a tulaj is megcsinálta ugyan ezt, de ő le akarja vonni a kaukcióból. Jogilag helyes ez? Nem csak kár esetén vonható pénz, elég buta voltam, mert voltak kisebb csináltatások a lakásban amit saját költségemen csináltattam meg, 23000 Ft-ot akar levonni, a tisztításért....
Eshet eső, lehet sár.
Kedves Fórumozók!
Kérlek, segítsetek válaszokkal nekünk!
Köszönöm!
Kedves Fórumozók!
Segítségeteket szeretnénk kérni!
Szeptember 15 óta bérlünk egy lakást, rendes bérleti szerződéssel, 6 hónapos határozott időre, 2 havi kaucióval. Amikor a lakást megtekintettük, nem vettünk észre néhány, csak lakva kiderülő hiányosságot, amiről a bérbeadó nem tájékoztatott. Ezek tudatában biztosan nem béreltük volna ki a lakást. Ezek közül egy példa: a lakásban lévő konnektorok 90 %-a nincs leföldelve, a másfél éves kisfiam mutatta meg, hogy ráz a mosógép (szerencsére nem történt baleset). A bérbeadó csak annyit mondott, hogy biztosan rossz a mosógépünk, ezek után nézettük meg a konnektorokat egy szakemberrel.
Tudom, hogy a puding próbája az evés, de úgy gondolom, hogy sok lényeges dologról nem kaptunk tájékoztatást, illetve csak félinformációkat említettek.
Ilyen esetben a szerződés felmondható? Következményekkel kell számolnunk, illetve a kauciót visszakérhetjük-e?
Köszönöm a válaszokat!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |