Mit?
munkaköri leírás módosítása
- 1
- 2
És ha nem írod alá?
Na, látod, így van, te meg ezt teheted.
Ahogy nézem a kapcsolat már elég jó ahhoz, hogy túl sokáig ne tartson... de hát te tudod, mi a cél.
Molci,
Jogszerű.
A munkakör-munkaköri leírás viszonya egy elég rugalmas valami. Ha nem tetszik, egyeztethetsz a munkáltatóval, ha nem felel meg, felmondhatsz. Az, hogy eddig kaptál erre külön pénzt, most meg nem fogsz, az sem jogellenes.
Pályázatok intézése gazdasági ügyintézőként? Hát szerintem meg belefér. A takarítás, vagy főnök autójának a megszerelése az ami biztosan nem fér bele.
De, megjegyzem, ideiglenes jelleggel, akár erre is utasíthatna a munkáltató az Mt. szerint.
Lehet. Csak kettőnk között az a nagy különbség, hogy én nem kértem segítséget.
Tehát olvastad- csak nem értetted. Mint ahogy a mostani válaszomat sem.
A munkaköri leírást a munkáltató bármikor, egyoldalú nyilatkozattal, indoklás nélkül módosíthatja. (Ez a közalkalmazottaknál is így volt.)
Ez nem egy kérdés, hanem kettő. (Legalább.)
A munkaköri leírást a munkáltató egyoldalúan módosíthatja, abba új feladatokat betehet, meglévőket abból kivehet. Ezt egészen addig teheti amíg "a mennyiség át nem csap minőségbe" - vagyis amíg a szerződésben megállapodott munkakör határait nem lépi át.
A munkavégzés összes költségét (berendezés, energia, szállítás, anyag stb.) a munkáltató viseli, azokat a munkavállalóra terhelni nem szabad. (Pláne egyoldalúan.)
A munkábajárás költsége más dolog, de az már tényleg a harmadik kérdés.
Kedves KBS!
Kötelezhető-e a munkavállaló arra, hogy olyan feladatokat lásson el, amely korábban nem volt benne a munkaköri leírásában, úgy, hogy mindez plusz költséget (pl utazási költség) jelent a számára, amelyet semmilyen formában nem térítenek meg neki?
Válaszát előre is köszönöm!
„Ezzel azt is igazolták, hogy elfogadják?”
Nem. De nem is szükséges elfogadniuk, érvényes az anélkül is. (Amit nem lehet egyoldalúan módosítani, az a munkaszerződés.)
Sziasztok!
Egy cég az átalakulása (beolvadás) után több mint egy évvel végre kiadta az alkalmazottak részére a módosított munkaköri leírásokat. Az átadásnál a dolgozók csak egy "dokumentum elosztási ívet" írtak alá, igazolva, hogy átvették a munkaköri leírást. Ezzel azt is igazolták, hogy elfogadják?
Szabályos-e, illetve érvényes-e, ha a munkaköri leírást csak a munkáltató részéről írják alá, a munkavállaló nem, mivel nincs is kijelölt hely az aláírásra.
Bizonyos munkakörökre egységes szövegű leírást adtak ki azzal a megjegyzéssel, hogy a munkavállalóra vonatkozó részt (terméket) a közvetlen felettes jelöli. A cég profiljába többfajta termék gyártása, kereskedelme tartozik, de a különböző termékekkel más-más alkalmazott foglalkozik. A felettes nem jelölte meg a leírásokban az akalmazottakra vonatkozó terméket. Ebben az esetben a teljes leírás vonatkozik mindegyik munkakörre vagy hiányosnak tekinthető a munkaszerződés? Befolyásolja-e ez az érvényességét? Számonkérhet-e a munkáltató a gyakorlat, illetve a régi (beolvadás előtti) munkaköri leírás alapján az "A" termékkel foglalkozó dolgozótól a "B" termékkel kapcsolatos dolgokat?
Munkaköri leírással kapcsolatos lenne a kérdésem. Mi van akkor, ha valakivel olyan munkaköri leírást akarnak aláírattatni, ami tele van olyan feladatokkal, amihez a 9/1995. (II.3.) Korm. rendelet szerint a végzettsége nem megfelelő? A korm.rendelet szerint kiemelt munkaköri feladatok, úgyhogy mindenképp kell hozzá a végzettség. (Egyébként épp a munkahelyén dörgölték az orra alá néhány hónapja a jogszabályt és arra hivatkozva vettek el tőle feladatokat.)
Írásban jelezheted, hogy a megjelölt feladatok mindeddig nem tartoztak a munkaköri feladataid közé, így szerinted ehhez munkaszerződés módosítás lenne szükséges (aztán ezt vagy megteszik, vagy nem, esetleg megpróbálhatsz béremelés kérni a plusz feladatokért). Mondjuk ennek előfeltétele, hogy az új feladatok ne csak kis mértékű módosítást jelentsenek, hanem jelentőset.
Az idézett szöveg egy "gumi" szabály nem igazán szabályos, ellenben meglehetősen gyakori. A stb. viszont finoman szólva is vicces.
Sziasztok!
Én a munkakköröm mellé anno(4 éve) nem kaptam munkakköri leírást. Most irt egyet a vezetőség és olyan feladatok is vannak benne melyek eddig extra munkának minősültek.
Kötelességem elfogadni ha eddig nem kaptam? Mit tud tenni a munkaadóm ha nem fogadom el? Elbocsájthat?
Törvényes az ilyen sor a munkakköri leírásban?
"A munkakör betöltője köteles felettese utasítása alapján további olyan feladatokat is teljesíteni, melyek jellegüknél fogva a tevékenységi körükbe tartoznak, vagy ismeretei alapján szükségszerűségből rá kell, bízzák."
Helpdeskes vagyok egy IT-n és munkaköröm nagyon sokrétű ezáltal. Igy szinte minden lehet a tevékenységi körömhöz hasonló.
Felsorolásnál írhatja a munkáltató, hogy stb?
Köszi szépen!
Bogie!
Itt nézd meg: http://www.mhk.hu/…e2/jogsz.php?…
Ha már a hatályos Mt. szóbakerült, van valakinek kéznél egy link a neten, ahol éppen megtalálható?
Vagy elfogadja az új munakört, és akkor minden okés, vagy nem. Ebben az esetben amunkáltatónál van a labda, aki vagy rendes felmondással megszünteti a munkaviszonyát, munkaerőfeleslegre hivatkozva, vagy azt küldi el, aki helyettesítette, de a választás a munkáltatóé, és nem kell indokolnia a választását.
sziasztok!
A következő kérdésem lenne: Ha valaki 9 hónapig betegállományban van, és ezalatt más tölti be a munkakörét, (akit ki is akarnak nevezni a helyére), emellett neki másik munkakört kínálnak fel (más terület, de a juttatások nem változnak), amit nem akar elfogadni, akkor milyen lépésekre számíthat a munkáltatótól? Köteles a munkáltató visszavenni a régi munkakörébe?
Mit lehet ebben a helyzetben tenni?
Köszönöm a segítséget előre is!
Kála értelek,nincs semmi gond!!:)))))
...köszönöm a segítséget! Örök hála! Ha bármi fejlemény lenne, ismét segítségeteket kérem!
Lacca, olyan, hogy áthelyezés (ami alatt végleges új munkakört, vagy végleges új munkahelyet értek), olyan a munkajogban nincs. Olyan van, hogy munkaszerződés módosítás, ehhez viszont nyilván két ember kell, a munkáltató és a munkavállaló - magyarán, ha aláírod a szerződésed. Igaza van blackynek, egy kivétel van, ha jelenleg a munkahelyed változó munkahelyként van megjelölve a szerződésedben.
Blacky egy deka rossz szándékom nem volt, csak nem te vagy az első, aki nem hatályos Mt.-ből dolgozik - gondoltam, szólok, hogy a kiküldetéses rendelkezés nem egészen úgy van, ahogy írtad.
ja és..Kála ,Lacca leírta hogy a tôle kért munkára miszerint buszt vezessen, megvan a képesítése,amit nyilván a munkáltató is tudott, és ezért nem a jogosítvány nélküli másik kollégát utasította más munkára.
persze az egész storno, ha a munkaszerzôdésben a munkavégzés helye eleve változóként van bejegyezve, vagy egy címen lévô több kis objektumból álló helyen pakolják át a munkavállalót a legrosszabb helyre..
én nem írtam azt hogy ez módosítás, csak annyit hogy köteles a munkavállaló különlegesen indokolt esetben más munkát is elvégezni,max a Mt számot írtam szarul, viszont az ídézet szó szerint volt.sôt azt is gondoltam hogy ezért nem fogja kirúgni a munkavállalót, és láss csodát úgy fest áthelyezés lesz .Áthelyezés ami viszont mivel a munkavégzés helye nem csak 5 percre fog változni,ha igazán berágott a munkáltató,a munkavégzés helye (ami ugye a szerzôdés kötelezô tartalmi eleme) Már nagy valószínìséggel szerzôdésmódosítással kell hogy járjon,mivel egy munkaügyi revizor akár ebbe bele is köthet...
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02