Üdvözlök Mindenkit!
Segítséget szeretnék kérni.
Volt feleségemmel közösen hitelt vettünk fel használt lakás vásárlásra.Meg is vettük a lakást , de ma már nem élünk együtt. 1/2-1/2 tulajdoni hányaddal rendelkezünk, én vagyok az adós, az exem pedig az adóstárs. A hitelt is 50-50 %- ban vettük fel. Ez a fent említett hitel életbiztosítással kombinált. Tehát ha jól tudom a biztosító fogja kifizetni a bankot a futamidő (30 év) lejártakor.A tőke részt ugye ami forintban van. A kezelési költséget és a kamatot CHF -ban fizetjük.Ebből a 3 elemből áll a havi törlesztőnk.Váláskor ügyvédnél írtunk egy megállapodást, hogy az exem használja a lakást, ennek fejében ő fizeti a hitel kamat és kezelési költség részét (80% kb) én pedig az életbiztosítást ami évenként bizonyos százalékot emelkedik. A válásnál megegyeztünk mindenben és ezt az ügyvédi megállapodást is csatoltuk hozzá, ami jogerőre is emelkedett. Most arra a bankszámlára utaljuk minden hónapban a törlesztőrészletet, amelyről a bank intézi a levonást.Mindenki a saját részét.A bank nem tud a válásunkról és a megállapodásról, de tudja vonni minden hónapban a törlesztőt. Szeretném megkérdezni,hogy ha esetleg a párom nem fizeti a saját részét milyen lehetséges lépéseket tudok tenni,illetve ha megbeszélnénk hogy kiszállok a hitelből és Az exem és a 20 éves dolgozó fia átvállalná a hitelt, miközben én lemondanék a tulajdonjogomról a fiú javára azt hogy lehetne megoldani.Kérem ha valaki ért ezeknek a dolgoknak a hátteréről segítsen picit,mert aggódom hogy a végén úgy járok hogy fizethetem a hitelt egyedül, miközben ők laknak a lakásban, ami egyenlőre még közös tulajdon.
Minden segítséget előre is nagyon köszönök!!!!