Azért a törvényben igen.
Mondjuk az agrárkamara is megéri a pénzét, bár a táblázat feletti bekezdésben szerepel párszor a földműves szó, a táblázat tényleg félreérthető, pláne utána a haszonbérletnél.
Azért a törvényben igen.
Mondjuk az agrárkamara is megéri a pénzét, bár a táblázat feletti bekezdésben szerepel párszor a földműves szó, a táblázat tényleg félreérthető, pláne utána a haszonbérletnél.
Köszönöm, drbjozsef! :) Szerinted észre fogja venni?
Csuklósbusz, úgy értettem, hogy a hivatkozott törvényhelyet nézd meg jobban.
Mit foglalkozok én holmi tájékoztatókkal? Olyat én is írok bármikor.
Csuklósbusz,
Tényleg nem. És ez nem gondolkoztat el?
Ennek a pamfletnek a címe : "Földügyi szabályok változása"
Netán nem lehet, hogy ez nem változott? Eddig is földműves volt, eztán is az?
Egyáltalán miért olvasol ilyeneket, amikor egy jogi fórumon kérdezel? Miért nem a törvényt olvasod?
Egyébként : Fftv. 18.§.
„De azt nem írja hogy helyben lakó földműves.”
Dede. Nézd meg jobban!
Az új rangsorban azt látom hogy a helyben lakó a hatodik helyen van. De azt nem írja hogy helyben lakó földműves. Tehát akkor egy hektáros területig mint helyben lakó nem földműves azonos rangsorban vagyok egy regisztrált helyben lakó földművessel, aki nem használja azt a földet?
Elvileg így kellene lennie, de tavaly mikor felhívtam őket akkor nem így mondták.. akkor mindenféleképp kellett földművesnek lenni.
Ha kisebb az a föld 1 hektárnál, akkor nem kell földművesnek lenned.
A lenti szöveget írja egy árverési hirdetmény:
mondata szerinti körülmények fennállásáról szóló hatósági bizonyítványt (a megyei/fővárosi földhivatali
osztály állítja ki) és a fenti törvény 13-15. §-a szerinti – az ott előírt alakszerűségi előírásoknak megfelelő –
nyilatkozatokat csatolja.
http://www.kormanyhivatal.hu/…6%20hrsz.pdf
A törvényben ez a hivatkozott rész:
(3) * Föld árverése esetén az elektronikus árverés szabályait nem lehet alkalmazni. Az (1) bekezdés szerinti eljárás során a föld árverésen kívüli eladásának és a végrehajtást kérő általi átvételének nincs helye. Az árverésen az vehet részt, aki a tulajdonszerzési képességét az azt megalapozó okiratokkal, az árverés helyszínén és időpontjában igazolja, valamint a 13-15. §-ban foglalt esetekben, teljes bizonyító erejű magánokiratba, vagy közokiratba foglalt nyilatkozatokat csatolja. Az elővásárlásra jogosult e jogát az árverésen gyakorolhatja azzal, hogy az elővásárlási jogosultságát bizonyító okiratokat is csatolnia kell az árverés helyszínén és időpontjában személyesen.
Akkor a fenti árverésen történő részvételhez ehhez földművesnek kell minősüljek vagy sem?
Magyarul ha nem jön haza személyesen akkor nincs adásvétel, csere, ajándék sem...
Még az önkormányzatra sem hagyhatja ilyenkor?
A repjegy drágább mint az ingatlan értéke...
Frissítés: napokon belül életbe lép a módosítás, amely szerint az ügyleti meghatalmazásnak és a bejegyezéshez hozzájáruló nyilatkozatnak is biztonsági papíron kell készülnie.
(Ebből főleg a meghatalmazás az érdekes; innen kezdve nincs külföldön adott vagy közokiratba foglalt meghatalmazás. Se a konzulnak, se a közjegyzőnek nincs biztonsági papírja.)
Van egy gépipari technikusi végzettségem, földműves nyilvántartásra nem jogosít, gyakorlatilag ha vele leadom a kérelmet a földhivatalban mit veszíthetek? Visszautasítják, esetleg átcsúszik..
Bárkit, aki azt vállalja.
Nyilván ha nincs aki puszira megcsinálná neki, akkor fizetnie kell érte. Van az a pénz. Mondjuk van ilyen, hogyishívják, ja, igen, ügyvéd, vagy micsoda. Keres egyet, megbízza a lebonyolítással, és egy másik ügyvédnél nyélbeütik az üzletet.
Külföldön ügyvéddel ír egy meghatalmazást de kit hatalmazzon meg ha itt nincs senkije?
Annyi mégis csak, hogy a meghatalmazásnak nem kell páncélpapíron készülni.
A meghatalmazásnak olyan alakisággal kell készülnie, mint amilyet az eredeti szerződésre adott törvény előír.
Ingatlannál kell ügyvédi ellenjegyzés, tehát a meghatalmazás is csak ilyen lehet.
Föld ingatlannál szerintem nincs eltérés, arra is a fenti vonatkozik - de külföldi keltezésű meghatalmazásra van plusz szabály : az apostille vagy felülhitelesítés.
Nincs neki itthon senkije akit meg tudna hatalmazni...
Valahol olvastam hogy nagykövetségre kell mennie hitelesítenie magát meg hasonlók, bonyolult folyamat...
De földtörvényre konkrétan még sehol sem láttam mi a menete.
Gondolod, hogy lelöki a páncélpapír magáról a meghatalmazott aláírását?
Ha Ázsiába tartózkodik a tanya tulajdonosa és angol nemzetiségű ( de hazajönni nem tud) úgy legálisan megoldható egy adásvétel távlatilag?
Vagy a földtörvényes biztonsági papíros dologgal ilyet nem lehet?
Nem.
Tisztelt Tanácsadó!
A Szüleimtől szántót örököltem a lakóhelyemtől távol. Nem értek a gazdálkodáshoz. A házukat el szeretném adni, de akkor a helyi illetőségem megszűnne. A kérdésem az, hogy a helybéli illetőség hiánya akadályozza-e majd a föld bérbeadását, illetve a termőföld majdani átörökítését?
Köszönöm szépen a segítségüket!
Pedig ezek mintha munkakört sugallnának.. :-)
Mert ha betanított akkor nem szakmunkás, ha nem szakmunkás nincs ilyen papírja.. mondta a gondolatmenetem.
Az önkormányzati földárverésen csak földműves vehet részt, múltkor egy társasházi lakásra nem tudtam licitálni mert papíron tanya és földtörvényes..
Az állami földárverésen (NFK) részt lehet venni nem földművesként is össz-vissz nem lesz meg a 1 ha.
De vannak olyan árverések amelyeken meg nem, függetlenül hogy nem óriási nagybirtokokról van szó hanem egy zártkertes nyaralóról vagy társasházról stb..
Szakképesítés. Vágod? (Nem munkakör.)
Egyébként egy hektárig - ami 10 000 m2 - akkor is birtokolhatsz, ha nem vagy földműves.
Földárverésen szeretnék részt venni de ugye földművesnek kellene lennem hiába csak 1000 nm2..
Elvileg ezek a végzettségek felelnek meg neki:
http://www.hermanottointezet.hu/…a-v%C3%A9tel
Traktorvezetői munkakörre kiadott mezőgazdasági betanított munkás
Falusi vendéglátó
Kerti munkás
Betanított szőlőmunkás
A fentiek is szerepelnek a táblázatban.
Nade ezzel hogyan regisztráljam magam mint földműves, a kerti munkás tág fogalom.. Vagy kertészeti cégnél kellene dolgozom aki erről igazolást ad? Ha közmunkás vagyok az nem jó? :-)
Nincsenek 100 ezreim kamu aranykalászosra... :-(
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |