Átvételi elismervény

Sulyok_Zoltan # 2013.06.10. 09:46

Kedves Dániel!
Javaslom, hogy közös megegyezéssel módosítsák az albérleti szerződést. A jövőben érdemes lenne közvetlenül a tulajdonos részére megfizetni a bérleti díjat, így nem lehet indok a készpénzátadási bizonylat megtagadására.
Ha ez nem járható út, akkor a jövőben a lakbér átadásakor mindig legyen 2 tanú, aki a késöbbiekben igazolni tudja az Ön állításait.
Üdvözlettel S.Z.

Társasházi közös képviselet Budapesten.

NemethDaniel # 2013.05.29. 14:25

Tisztelt Fórumozók!

Márciusban kötöttem határozott idejű albérleti szerződést a lakás főbérlőjével. Szerződéskötéskor kihúztuk tollal azt a rendelkezést, miszerint a főbérlő köteles átvételi elismervényt kiállítani az albérlőnek a kifizetett lakbérről. Az volt az indok, hogy akkor neki is adóznia kellene utánam, holott a tulajdonos már adózik a főbérlő után. Eddig nem kaptam tehát semmilyen bizonyítékot, átvételi elismervényt az eddig átadott összegekről. Most erősen megromlott a kapcsolatunk, és attól tartok, hogy a szerződés lejártával követeli majd jogi úton a már kifizetett lakbért, hiszen nem tudom bizonyítani, hogy átadtam neki. A jövőben kérhetek átvételi elismervényt? Mit tegyek, ha nem egyezik bele sem a banki átutalással való rendezésbe, sem a készpénzben átvételi elismervény ellenében történő díjfizetésre? A szerződésben a fizetés módja nincs meghatározva.

Köszönöm a segítséget!