Életképes vagy.
Albérlő jogai?
Sajnos a lakást fel kell újítani, az ajtó nem zár, ablak betört, gázkonvektor balesetveszélyes, vízcső sajnos elrepedt. A villanyt már leköttettem. Nem veszek ki nekik semmilyen albérletet, 8 hónapja nem fizetik a közüzemi számlákat, de 3d lcd tv, tablet mindenkinek, 2 satellit, stb. Anyám adataival meghatalmazást hamisítottak, magánokirat hamisítás miatt büntetőeljárás van ellenük folyamatban. Előbb fogom lebontani a fejük fölül a házat, mint hogy egy petákot adjak nekik. Ez elvi kérdés.
jobban jársz, ha segítesz nekik keresni egy házat, vagy addig 1-2 hónapra ti vesztek ki albérletet. tudom, nonszensz, de ez van. a villany visszakötése sem olcsó, ha egyébként nem szabványos a doboz, vagy valami baj van a vezetékekkel.
vizet nem köt ki a szolgáltató. legfeljebb szűkít, kívülről, ha nem tud bejutni, 40 000 ft minimum, utánna visszaalakítani ugyanennyi. ha tönkremegy az a 20kg ritka orosz lazackaviárjuk, amit a hűtőben tároltak, illetve kiolvad a lefagyasztott szarvasgomba a hűtőben, vagy nem működik az életmentő légtisztítókészüléke, akkor bajban leszel. sajnos, ilyen a magyar jog. a tulajt, pláne az óvatlan tulajt ki lehet használni.
Birtokvédelmi eljárás, kártérítési igény. Ellened.
Ebben a melegben a viz és az âram elég lesz.
Ebben a melegben a viz és az âram elég lesz.
Köszönöm a tanácsokat, akkor sajnos marad a B verzió.
Ajtó, ablak leszerelés, víz kikötés, villany-gáz kikötés.
Na, ezt kell elmondani a lakás használó nak, szerintem meggyorsitja a költözés t.
"De ilyenkor lehet e kártérítést is követelni az ilyen mozdulni nem akaródzó lakáshasználótól , Bérlő , szívességi lakáshasználó egy kutya." írta a kérdező. én erre reagáltam, ugyanis ez nem egy, hanem ez két kutya. Itt nincs bérleti szerződés, azaz max lakáshasználati díjat tud követelni. azt pedig nem fogja tudni megállapítani a bíró, igazságügyi szakértőt fog kirendelni. a saját tapasztalatom alapján.
Bea1 !
Miért kell oda igazságügyi szakértő ?
Egy biró nem tudja megállapítani, hogy egy bérleti díj reális vagy sem ?
Bár ahogy manapság a töketlen ténykedésük napvilágra kerül elképzelhető.
„ de aztán hogy hajtod be?”
Hogyan hogyan ?
Hát végrehajtóval. Fizetek nekie 300 eft -ot.
A háború mindig mindenütt pénzbe kerül.
Éppen van!
Nagyon nem mindegy hogy határozott idejű bérleti szerződéssel, vagy
Szívességi lakás használóként él valaki a lakásban. Szerződés nélkül.
Nincs itt vita a bérleti díjról.
követelni mindent lehet. egy lakáshasználati-díj megállapítás igazságügyi szakértővel 150 000-250 000 ft. de aztán hogy hajtod be?
Ez ok., hogy egy év.
De ilyenkor lehet e kártérítést is követelni az ilyen mozdulni nem akaródzó lakáshasználótól , Bérlő , szívességi lakáshasználó egy kutya.
Mert ha nem, akkor ennyi erővel lehet akár 10 év is az a procedura a bérlő/lakáshasználó szempontjából.
Nem veszít semmit sem.
Igen, a bíróságon!
Lakaskiűritesi per
1 év!
Na most akkor bérlő vagy szívességi lakás használó?
A NAV is olvassa a fórumot! (vicceltem)
Kedves Hozzáértők!
Az ingatlanomat bérlő családdal ügyvéd útján levélben közöltem, hogy a lakást saját célra szeretném igénybe venni, ezért 30 napon belül hagyják el az ingatlant. (szívességi lakáshasználók)
Most járt le a határidő de tegnap közölték, hogy amíg nem találnak másik lakást nem mennek sehova.
Nekem viszont a lányom költözik a párjától a gyerekkel muszáj hogy üres legyen a lakás két héten belül és még ki is kellene addig festenem.
Nálunk nem tud lakni mert a két testvére is itt lakik, egyszerűen nincs üres helyiségem.
Kérhetek-e kilakoltatást ilyenkor és ha igen, hol kell kérni?
Köszönettel.
Mire a fizetési Meghagyást kibocsátja a közjegyző, addig simán ki lehet fizetni,
S a végrehajtás nem indul meg! Sőt egyösszegben történő fizetéssel a képviselő eltekinthet az FM költségeitől!
Én is el szoktam engedni.
Nincs mit, teljesen ingyen volt. :)
Szakszerű és jogi válaszokat:)
Köszönöm a szakszerű :) válaszokat, a kivülállók szerinti helyzetet.
Ha te vagy a bérlő, láttad az emelésről szóló értesítést, feltűnhetett, hogy a kelleténél kevesebb közös költséget fizetsz. Ha te vagy a tulajdonos, pontosan tudod, hogy a társasházadban évente egyszer szó esik a közös költségről. Saját érdeked, hogy ez ügyben évente egyszer megeresztesz egy telefont a közös képviselőnek. Mindketten sárosak vagytok tehát, nem mutogatni kell egymásra, hanem fizetni. Szerintem ez elég szakszerű volt.
A kézbesítés szabályos volt, ha a bérlő nem adta át Neked, azt senkinek sem lehet felróni.
Akkor lehet szó kimentésről, ha írásban közölted a közös képviselővel a tartózkodási helyed.
Köszönöm BoriBori laikus válaszát. Kaphatnék egy jogi megoldást is a válasznál mélyebb problémára? Persze, ha hozzáértőnek van erre ideje. Köszönöm.
Deep
Nézd meg mi van a szerződésedben a felmondásra.
Szerintem fel, mert a bérbeadó nem biztosítja a bérlemény zavartalan!! használatát!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02