poleva
Menj be a közjegyzőhöz és előtte mond fel a bérleti szerződést. Megküldi a bérlőnek és nincs vita. Drágább, de megtámadhatatlan. Szerintem, de nem biztos.
poleva
Menj be a közjegyzőhöz és előtte mond fel a bérleti szerződést. Megküldi a bérlőnek és nincs vita. Drágább, de megtámadhatatlan. Szerintem, de nem biztos.
A posta olcsóbb!
Ajánlott levél saját kézbe, így küldené a közjegyző is.
Én is ezt mondtam!
Nem tartózkodnak otthon, illetve nem nyitnak kaput senkinek. Így a levelet se veszik át. A postán pedig nem tudják átvenni, mert nincsenek bejelentkezve. A megállapodás szerint márciusig kiköltöznek (amit erősen kétlek), és csak ha mégse, akkor megfogadom a tanácsaitokat.
Hát úgy tényleg nehéz lesz!
Üdv!
Tavaly szeptemberben kötöttünk egy határozott idejű lakásbérleti szerződést. Én vagyok az egyik bérlő. Sajnos úgy alakult a helyzet hogy el kell jönnöm BP-ről, viszont egy barátom beköltözne helyettem. A főbérlő kéri, hogy mindenképp írjunk papírt az új lakóról. Mi ennek a pontos menete? Hogyan lehet átruházni a szerződést? Létezik erre formanyomtatvány?
Köszönöm előre is a választ!
Kedves Fórumozók!
Szeretném megkérdezni, hogy amennyiben a bérbeadó el szeretné adni a bérelt ingatlant, akkor vihet-e oda vevőjelölteket? Köteles-e a bérlő beengedni a bérbeadót és az érdeklődőket? Ha igen, milyen feltételekkel (milyen gyakorisággal, mennyivel előtte kell szólni, lehet-e fotózni stb.)?
Köszönettel :)
Termlszetesen
Igen
Egyeztetett időpontban
Lehet
norbi,
ha én lennék a tulaj, akkor azt kérném, hogy hárman üljünk össze, és kössünk egy új szerződést, amiben benne van, hogy a 3. ember az adott feltételekkel folytatja a bérletet, a Te előző szerződésed meg megszűnik. Valszeg csak ez védene attól, hogy ha Téged elengedlek, akkor utána mégse jönne szerződést kötni a barátod. Együtt, közös megegyezéssel bármiben meg lehet állapodni.
A lakás fotózása nem sért személyiségi jogokat!
drb tanácsa s legokosabb,egyezzetek meg a tulajjal hárman.
Köszönöm a válaszokat!
nonolet, az 1-es pont talán egyszerűbbnek tűnik nekem. Viszont a főbérlő ragaszkodik ahhoz, hogy hozzáértő írja meg a szerződést. Ebben esetleg tudsz nekem email-en keresztül segíteni? Persze nem lennék hálátlan. Sajnos nem ismerek senkit aki ilyenekkel foglalkoznik.
Én innen is űgyvéd!
Köszönöm szépen a segítséget.
Lenne még egy kérdésem határozatlan idejű bérleti szerződés megszüntetésével kapcsolatban. A szerződés szerint a felmondási idő hatvan nap. Beköltözéskor kéthavi kauciót fizettek, és jelenleg február 15-ig van kifizetve a bérleti díj. Én mint bérbeadó január 30-án emailben megírtam a bérlőnek, hogy rendes felmondással felmondom a szerződést, ők ezt elfogadták emailben. Abban állapodtunk meg, hogy másnap közös megegyezéssel megszüntetjük a szerződést. Sajnos nem tudtunk megállapodni, mivel ők ragaszkodtak ahhoz, hogy ők pár napon belül kiköltöznek, még a héten számoljunk el a közműveknél, a nagy rezsitartozást vonjuk le a kaucióból (egy havi kauciónak felel meg). A kaució többi részét adjam vissza, és akkor ők ideadják a kulcsot. Azt mondják, sok albérletben voltak már, és mindenütt "ez a szokás". Én ebbe nem szeretnék belemenni, mit tehetek? Korrekt szeretnék maradni, de azért hülyére se vegyenek.
Köszönöm szépen a válaszokat előre is.
Mi a probléma azzal, hogy párnapon belül kiköltöznek, számodra ez miért nem elfogadható?
A kaució visszaadására 30 napom van kiköltözéstől, hiszen: Fel kell mérnem a lakás állapotát és meg kell várnom a rezsiszámlákat, esetlegesen ki kell jelentkeznie a bejelentkezett személyeknek, stb.
Például a rezsitartozás levonható a kaucióból, különösen, ha ezt ők ajánlották fel, ez rendben van.
Ha kimennek, és különösebben nem okoztak kárt, illetve a tartozásuk levonása utáni kaució visszaadásán múlik a költözés, én a bérleti szerződés megszüntetése után visszaadnám nekik a maradék kauciót, ennyi rugalmasság belefér, a saját érdekemre tekintettel.
Ja hogy nem töltik ki a 60 nap felmondási időt? Így is sok a rezsitartozásuk, mi lesz még 60 nap alatt? Pláne, hogy lakbért se fognak fizetni felháborodásukban. Kevés lenne a kaució, ha még 60 napig maradnának szerintem.
Jogilag ragaszkodhatsz hozzá, évek múlva biztos meg is ítélné neked a bíróság.
Igen, az a gondom, hogy nem töltik ki a felmondási időt. Én a szerződés ismeretében mondtam fel, ha tudom, hogy ők nem akarnak majd kivárni, akkor később mondtam volna fel, mivel hónapok múlva fogom eladni a lakást, és addig üresen fog állni.
Ők tartoznak egy csomó rezsivel, és még ők egyoldalúan akarnak feltételeket diktálni.
A felmondási idő azért van,hogy a bérlőnek legyen ideje másik lakást keresni,és nem,arra hogy a bérbeadó még 2 hóbapi dijat lehuzzon a kirúgott bérlőtől!
Igy jártál!
Majordomus
Miért lenne lehúzás, ha a szerződés szerint járok el? Szerződéskötéskor ők kértek 60 nap felmondási időt, nem én. A felmondási idő pedig mindkét félre érvényes tudtommal.
A két havi kaució fele rámegy a kezdettől fogva nem fizetett rezsire, a másik feléből kijön egy havi bérleti díj. És akkor az esetleges károkról még nem is beszéltünk, arra már eleve nem jut a kaucióból.
Szóval nem nagyon értem, milyen kaució járna nekik vissza.
mackolacko,
altalaban, a felmondasi idot ugy szoktak ertelmezni, hogy aki felmondast teszi, annak a kikotott idot biztositani kell a masik felnek, de a masik felnek nem kell elnie ezzel ha nem akar.
Ha a berbeado mond fel, akkor a lako kerheti hogy a felmondasi ido alatt ott lakhasson, hogy uj lakast talalhasson.
Ha a berlo mond fel, akkor a berbado kerheti, hogy a felmondasi ido vegeig vagy ott lakjanak, vagy ha nem, akkor is fizessek ki a fennmarado reszt, hogy uj lakot talalhasson.
Mindket felet vedi a felomndasi ido, de csak attol fuggoen, hogy ki mond fel.
Ha Te mondasz fel nekik, akkor szerintem, alapesetben, ha erre kulon nem ter ki a szerzodes, akkor nem KELL se ott lakniuk, se kifizetniuk a felmondasi idot. Neked kellett volna ugy felmondani, vagy legalabbis azt megbeszelni veluk, hogy akkor menjenek el, amikor neked - es nekik - az jo.
mackolacko mackolacko !
Hát nem egy életszerű logikád van. Mint B... is megmondta örülj, hogy minél előbb mennek. Főleg hogy te mondtál fel.
Minden nap ellened dolgozik , de talán meg is érdemled.
„mivel hónapok múlva fogom eladni a lakást, és addig üresen fog állni”.
legalább a mutogatáskor nem zavarod a bérlőket és a bérlők nem mutatnak lófaszt az érdeklődőknek.
Rendkívül praktikus.
Képzeld ha úgy mellékesen megjegyzik, hogy "ilyen szar lakás nincs a világon ".
macko,
egyet gondolj meg : ha par honap mulva eladod, akkor buksz par honap berleti dijat, nemi koltseged van a lakasra, de tudod mutogatni, rendberakni. Vesztesz par szazezer nem befolyo penzt, illetve par tizezer kiadando koltseget.
Ha laknak benne, akkor nem tudod mutogatni, nem koltoznek ki, huzzak a kilakoltatast, ha okosak fel evet siman, esetleg becsuszik a kilakoltatasi moratoriumba, egy ev, ugyved, perkoltseg. Nem fizetnek berleti dijat, felhalmoznak tartozasokat a lakasra. Vesztesz par milliot, egy reszet tovabbi koltseggel megprobalhatod behajtani, es nem tudod eladni a lakast.
En a biztos miatt orulnek, ha bekeben elmennek...
Igen, értem én, hogy örüljek, hogy kiköltöztek, mert az még rosszabb lenne, ha ki sem költöznének, de azért ez sem jó helyzet.
Ezzel a felmondási idővel csak az a gondom, hogy ha január 30-án felmondok, akkor a bérlő kap biztosítéknak 60 napot, akkor költözik ki, amikor akar, míg én nem tudok tervezni, mert nem tudhatom, hogy a bérlő január 31-én vagy március 31-én költözik ki. Nem "lenyúlni" akarom a bérlőt, hanem nekem sem mindegy, hogyan alakul a bevételem.
Ez a kiesett időszak sokat számít, mert nekem is van tartozásom, amit ebből a bérleti díjból fizetek ki. Egyelőre a lakást sem tudom még hirdetni, megmutatni, mert egy darabig még nem abban a városban tartózkodom.
Egyébként az OK, hogy "én mondtam fel", na de nem jókedvemben, hanem azért, mert nem fizettek rezsit.
Szóval én tényleg azt hittem, hogy a felmondási idő mindkét félre érvényes, mert mindkét félnek van veszíteni valója, nemcsak a bérlőnek.
Ha te mondasz fel, nem tudsz tervezni, igy van, CSEREBE ha a lako mond fel, te vagy bebiztositva, hogy a felmondasi ido vegeig fizet.
Ez igy mukodik. Van valamit valamiert, csak nem minden esetre szimmetrikusan.
Ha te mondasz fel, a lakot vedi. Ha ő mond fel, teged ved a felmondasi ido. Mindkettotoket egyszerre nem.
drb-nek jár a pont.
Még mindig jobban jártál,mert nem halmozzák a rezsitartozást. A kaucióból gyakorlatilag kijössz nullszaldósan az ügyből!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |