megtettem a feljelentést és nem történik semmi...
Tegyek panaszt az ügyészségen?
megtettem a feljelentést és nem történik semmi...
Tegyek panaszt az ügyészségen?
Indokolt
Ha közjegyzői szerződés lett volna akkor sem tehette volna ingô vagyonleltár nélkül és végrehajtô nélkül..
Ez nagyon szábalmas , ha ez meg lehet tenni ma Magyarországon
Meg, amíg vannak akik eltűrik.
Kedves Fórumozók!
Bérleti szerződésemben, jogszerű-e
3 -"a felmondás után 1 napon belül, a Bérbeadó jogosult a lakást felnyitni, az ingatlanba belépni, tartózkodni, jogosult a lakás lezárására, zárcserére, stb… mindenféle következmény nélkül."
4. "Bérlő tudomásul veszi, és külön hangsúlyozottan engedélyt ad rá, , - amelyet a jelen okirat aláírásával hitelesít, - hogy a hatályos Ptk ellenére: a Bérbeadó 1 órán belül, akár sms, víber, vagy más, írásbeli, vagy akár szóbeli közlés után, ezeket értesitettnek tekinti, nyugtázás nélkül is, és időpont egyeztetés nélkül, a lakást felkeresheti, bemehet, zárat kinyithat, birtokolhatja a lakást (pl: bútor eladás, javíttatás, bérleti díj átvétel, biztosítási kárfelvétel, stb)
A Bérbeadó az ingatlanba bármikor beléphet, kinyithatja a lakást, bemehet, és teljes joggal ott tartózkodhat, minden külön előzetes értesítés nélkül is."
Köszönöm
Ezek az önkényes szerződések.... Akik ezt a sok hülyeséget összeirkálják szerződésbe, csak azt felejtik el hogy semmis a jogszabályba ütköző vagy törvénytelen kitétel egy szerződésben ha benne van akkor is... A kívánt joghatás kiváltására nem alkalmas.
Bérlő tudomásul veszi, hogy a hatályos Btk ellenére, amennyiben nem költözik ki 1 percen belül, a főbérlő szabadon lepuffanthatja.
Köszönöm
Mindamellett az ilyennel nem vitatkozni kell, hanem nem üzletelni vele.
zsuzsanlk (törölt felhasználó) !
Annyira jó az a lakás hogy ilyen szerződést érdemes komolyan venni ?
És mint írták - nem ügyfélnek lenni.
Amúgy ez egy reakció egy lehetetlen jogi helyzetre.
persze vannak sokan akik ezt nem értik, jajjonganak , hogy nincs bérlakás. Normális vállalkozó nem is gondol ilyenre.
Gondolom, hogy csak a tulajdonát akarta védeni, "Kedves Bérlőkkel" szemben, azért vannak ezek a szerződésben
Akkor szánjon rá néhány ezer ft-ot egy közjegyzői Hitelesítésre
Kedves hozzáértök!
Olyan kérdésem lenne ki szeretnék költözni az albérletböl,mivel duplájára emelte a föbérlő a dijat, Arra hivatkozva tele van adosággal egyedül nevelem gyermekeimet. Múlt hónapbban telefonált költözünk ki a lakásból egy hónapom van rá,de nem találtam olyan gyorsan lakást,De hónap végén sikerült el is kezdtem ki pakolni a lakást de nem tud még róla.És azt szeretném kérdeni kell e egy hónap albérletett ki fizettnem,vagy elég a számlákat. plusz van még nála kaukció 20 ezer ft.És kb másfél éve le járt a szerződésünk amit nem hoszabitott meg.
Tessék?
Nem tudom,nem jártam még igy ki kell- e fizetnem most az albérletett vagy elég a rezsit ki fizetni kérem segitsen
Hát mi van a szerződésben? Miben állapodtatok meg?
Ki mondta fel és mikor a szerződést? Mennyi a felmondási idő?
camilla37, van valami olyasmitek, hogy szerződés? Abban van sok minden, amik egyoldalúan nem módosíthatók. Ilyen pl. a bérleti díj.
Szeretném megkérdezni, ha bejelentem a /nem tudom hol, Önkormányzat?/, hogy évek óta külön élek a feleségemtől, halálom után így kaphatja az özvegyi nyugdíjat?
:D
Ha nem vátatok el,akkor még házasok vagytok
hivatalosan!
tavaj le járt a szerződés amit nem hoszabitott meg ö most ki tallálta duplájára emeli az albérletet ezt ugye nem irásban tette hanem telefonon.tegnap utánna érdeklödtem hátralékom kamatott számoltak fel neki mivel több honapja nem fizette be a közös költséget amit minden honapban el kért tölem számlákat nem láttam mindig kifogást keresett
Bocsánat roszul irtam, de mérges vagyok mert nem tudom mire számithatok.Telefonon közölte fel emeli az albérletett 40 ezer ft-ról 80 ra utánna 55 ezer multhéten már 50 eret mondott és irásban nem adta!Én ki költöztem a lakásból de még nem tud róla vagy ha igen elég furcs amert nem keress hogy fizetni kellene. Igy hogy le járt a szerződés nincsen semmi indoklás ugye, hogy irásban közöljem vele ki költözünk
A kaucióból kipótolja a veszteségét!
Kedves szakértők!
A helyzet a következő: 1 éves albérleti szerződést írtunk alá, természetesen a 2 havi kaució nem jár vissza, ha hamarabb kiköltözünk. Nagyjából ez minden, ami a szerződésben volt.
A lakás 1,5 hónap után bojlerprobléma miatt csúnyán beázott. A falak már ezt megelőzően is itt-ott penészedni kezdtek, de azóta szinte mindenhol penész van. Minden alsóbb szekrényben levő holmi szintén folyamatosan penészedik, pedig már két hónap eltelt a beázás óta, a páradús levegőtől mióta nem fűtünk semmi nem szárad meg a lakásban, egy ideje pedig a mellkasom is fáj és nehezebben lélegzem.
A falak, holmijaink állandó tisztítása, takarítása és az emiatt okozott "állandó kirakodóvásár" az eleve 25 négyzetméteres lakásban szintén nem az, amiért szerződtünk eredetileg.
Minél hamarabb el szeretnénk költözni, a kaucióval és ha jogosultak lehetünk rá, akkor valamiféle kártérítéssel együtt. Milyen opciók vannak?
Még egy kérdés: ha ingóságaimra biztosítást kötök, ám az albérlet rejtett, -most már persze nyilvánvaló- hibáiból adódóan a kár keletkezése folyamatos, van értelme megkötni a biztosítást? Mit lehet tenni ilyen esetben?
Köszönöm előre is!
Penészedésre (nekem) nem fizet a biztosító.
A kaució nem jár vissza 2 hónap után, sőt, a bérbeadó követelheti a szerződés teljes idejére járó bérleti díjat, ha nem tudja kiadni másnak a lakást, miután felmondtad a szerződést.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |