Albérlő jogai?

Nikolett34 # 2015.07.01. 08:42

megtettem a feljelentést és nem történik semmi...

Tegyek panaszt az ügyészségen?

MajorDomus # 2015.07.01. 20:07

Indokolt

Nikolett34 # 2015.07.03. 18:04

Ha közjegyzői szerződés lett volna akkor sem tehette volna ingô vagyonleltár nélkül és végrehajtô nélkül..

Ez nagyon szábalmas , ha ez meg lehet tenni ma Magyarországon

MajorDomus # 2015.07.03. 23:21

Meg, amíg vannak akik eltűrik.

zsuzsanlk (törölt felhasználó) # 2016.01.12. 15:56

Kedves Fórumozók!
Bérleti szerződésemben, jogszerű-e

1. felmondási idő 30 nap, amit a szerződés szerint közölhetnek írásban, szóban, viberen, sms-ben is.
  2. ki nem költözés esetén, összepakolhatnak, és még tárolási díjat is felszámolhatnak.

3 -"a felmondás után 1 napon belül, a Bérbeadó jogosult a lakást felnyitni, az ingatlanba belépni, tartózkodni, jogosult a lakás lezárására, zárcserére, stb… mindenféle következmény nélkül."
4. "Bérlő tudomásul veszi, és külön hangsúlyozottan engedélyt ad rá, , - amelyet a jelen okirat aláírásával hitelesít, - hogy a hatályos Ptk ellenére: a Bérbeadó 1 órán belül, akár sms, víber, vagy más, írásbeli, vagy akár szóbeli közlés után, ezeket értesitettnek tekinti, nyugtázás nélkül is, és időpont egyeztetés nélkül, a lakást felkeresheti, bemehet, zárat kinyithat, birtokolhatja a lakást (pl: bútor eladás, javíttatás, bérleti díj átvétel, biztosítási kárfelvétel, stb)
A Bérbeadó az ingatlanba bármikor beléphet, kinyithatja a lakást, bemehet, és teljes joggal ott tartózkodhat, minden külön előzetes értesítés nélkül is."
Köszönöm

pappcs # 2016.01.12. 19:07

Ezek az önkényes szerződések.... Akik ezt a sok hülyeséget összeirkálják szerződésbe, csak azt felejtik el hogy semmis a jogszabályba ütköző vagy törvénytelen kitétel egy szerződésben ha benne van akkor is... A kívánt joghatás kiváltására nem alkalmas.

efi99 # 2016.01.12. 19:47

Bérlő tudomásul veszi, hogy a hatályos Btk ellenére, amennyiben nem költözik ki 1 percen belül, a főbérlő szabadon lepuffanthatja.

zsuzsanlk (törölt felhasználó) # 2016.01.13. 08:47

Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2016.01.13. 09:39

Mindamellett az ilyennel nem vitatkozni kell, hanem nem üzletelni vele.

Zöldövezeti11 # 2016.01.13. 10:28

zsuzsanlk (törölt felhasználó) !

Annyira jó az a lakás hogy ilyen szerződést érdemes komolyan venni ?

És mint írták - nem ügyfélnek lenni.

Amúgy ez egy reakció egy lehetetlen jogi helyzetre.
persze vannak sokan akik ezt nem értik, jajjonganak , hogy nincs bérlakás. Normális vállalkozó nem is gondol ilyenre.

zsuzska263 # 2016.01.13. 14:48

Gondolom, hogy csak a tulajdonát akarta védeni, "Kedves Bérlőkkel" szemben, azért vannak ezek a szerződésben

MajorDomus # 2016.01.13. 22:09

Akkor szánjon rá néhány ezer ft-ot egy közjegyzői Hitelesítésre

camilla37 # 2016.06.09. 10:44

Kedves hozzáértök!

Olyan kérdésem lenne ki szeretnék költözni az albérletböl,mivel duplájára emelte a föbérlő a dijat, Arra hivatkozva tele van adosággal egyedül nevelem gyermekeimet. Múlt hónapbban telefonált költözünk ki a lakásból egy hónapom van rá,de nem találtam olyan gyorsan lakást,De hónap végén sikerült el is kezdtem ki pakolni a lakást de nem tud még róla.És azt szeretném kérdeni kell e egy hónap albérletett ki fizettnem,vagy elég a számlákat. plusz van még nála kaukció 20 ezer ft.És kb másfél éve le járt a szerződésünk amit nem hoszabitott meg.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.06.09. 11:08

Tessék?

camilla37 # 2016.06.09. 11:21

Nem tudom,nem jártam még igy ki kell- e fizetnem most az albérletett vagy elég a rezsit ki fizetni kérem segitsen

pazs # 2016.06.09. 13:48

Hát mi van a szerződésben? Miben állapodtatok meg?
Ki mondta fel és mikor a szerződést? Mennyi a felmondási idő?

wers # 2016.06.09. 13:51

camilla37, van valami olyasmitek, hogy szerződés? Abban van sok minden, amik egyoldalúan nem módosíthatók. Ilyen pl. a bérleti díj.

Silverkő # 2016.06.09. 14:19

Szeretném megkérdezni, ha bejelentem a /nem tudom hol, Önkormányzat?/, hogy évek óta külön élek a feleségemtől, halálom után így kaphatja az özvegyi nyugdíjat?

Immaculata # 2016.06.09. 16:14

:D

MajorDomus # 2016.06.09. 17:19

Ha nem vátatok el,akkor még házasok vagytok
hivatalosan!

camilla37 # 2016.06.10. 09:18

tavaj le járt a szerződés amit nem hoszabitott meg ö most ki tallálta duplájára emeli az albérletet ezt ugye nem irásban tette hanem telefonon.tegnap utánna érdeklödtem hátralékom kamatott számoltak fel neki mivel több honapja nem fizette be a közös költséget amit minden honapban el kért tölem számlákat nem láttam mindig kifogást keresett

camilla37 # 2016.06.10. 09:30

Bocsánat roszul irtam, de mérges vagyok mert nem tudom mire számithatok.Telefonon közölte fel emeli az albérletett 40 ezer ft-ról 80 ra utánna 55 ezer multhéten már 50 eret mondott és irásban nem adta!Én ki költöztem a lakásból de még nem tud róla vagy ha igen elég furcs amert nem keress hogy fizetni kellene. Igy hogy le járt a szerződés nincsen semmi indoklás ugye, hogy irásban közöljem vele ki költözünk

MajorDomus # 2016.06.10. 17:03

A kaucióból kipótolja a veszteségét!

aprilb # 2016.06.13. 00:02

Kedves szakértők!

A helyzet a következő: 1 éves albérleti szerződést írtunk alá, természetesen a 2 havi kaució nem jár vissza, ha hamarabb kiköltözünk. Nagyjából ez minden, ami a szerződésben volt.
A lakás 1,5 hónap után bojlerprobléma miatt csúnyán beázott. A falak már ezt megelőzően is itt-ott penészedni kezdtek, de azóta szinte mindenhol penész van. Minden alsóbb szekrényben levő holmi szintén folyamatosan penészedik, pedig már két hónap eltelt a beázás óta, a páradús levegőtől mióta nem fűtünk semmi nem szárad meg a lakásban, egy ideje pedig a mellkasom is fáj és nehezebben lélegzem.
A falak, holmijaink állandó tisztítása, takarítása és az emiatt okozott "állandó kirakodóvásár" az eleve 25 négyzetméteres lakásban szintén nem az, amiért szerződtünk eredetileg.
Minél hamarabb el szeretnénk költözni, a kaucióval és ha jogosultak lehetünk rá, akkor valamiféle kártérítéssel együtt. Milyen opciók vannak?
Még egy kérdés: ha ingóságaimra biztosítást kötök, ám az albérlet rejtett, -most már persze nyilvánvaló- hibáiból adódóan a kár keletkezése folyamatos, van értelme megkötni a biztosítást? Mit lehet tenni ilyen esetben?

Köszönöm előre is!

Bea1 # 2016.06.13. 03:04

Penészedésre (nekem) nem fizet a biztosító.

A kaució nem jár vissza 2 hónap után, sőt, a bérbeadó követelheti a szerződés teljes idejére járó bérleti díjat, ha nem tudja kiadni másnak a lakást, miután felmondtad a szerződést.