Közös képviselőnél, társasház kezelőjénél lehet megnézni a közös költség bontását. Különösen abban az esetben, mikor a panelprogram részleteit is tartalmazza a közös költség. Azt nehogy már az albérlő fizesse ki. Ha a tulajdonos nem ért egyet, sajnos másik albérletet kell keresned.
Albérlő jogai?
MajorDomus !
És mit csináltak volna Győrben ?
A szalag mellé álltak volna luxus kocsit szerelni ?
"röghöz kötöttek vagyunk"
Jó kis demagógia.
Hol fizetnek ma egy melósnak 300 ezer nettót?
Mert ha lakást bérel és családja is van, ez a minimum a megélhetéshez.
Ha nyugdíjas leszek kössem fel magam? Mert nyugdíjam annyi nem lesz hogy lakást béreljek és megéljek.
A másik aspektusa a dolognak, hogy a lakás egy eléggé értékálló befektetés is öreg napjaimra.
„ hogy a lakás egy eléggé értékálló befektetés is öreg napjaimra.”
Hejde sokan vélték ezt a borsodi és szabolcsi falvakban, aztán nem jött be.
De nem kell olyan messzire menni. Elég az ország közepén megnézni egy alföldi kisvárost. Van 14 e lakosa és 550 eladó ingatlan.
Az ország közepe. ? A történelmi Mo.-é valahol Szarvas környékén, a jelenlegi Mo. -é meg Pusztavacs környékén. Ez az említett település Karcag, Kisújszállás Túrkeve, Mezőtúr által határolt térség.
De szét lehet nézni az Ormánságban is !
Igen!
Betanitott munkásokat kerestek kábelkötegelōnek!
Munkás szállás biztositva.
Hol fizetnek 300 ezer nettó bért?
A tegnapi és elmúlt 2 heti állás interjúk szerint,
Budapesten, számviteli vezetőnek,
2 felsőfokú nyelvvizsgával, mérlegképes könyvelői képzettség, gazdasági szaknyelvi ismeret, 3 év gyakorlat, adó tanácsadói szaktanfolyam folyamatban.
Na, erre fizetnek havi 460.000 bruttó bért ami pontosan 300 ezret nettó.
Business Law !
Köszönöm az elismerést. Foglalkozom a témával, így direktben nem tartom nagy biznisznek a lakás kiadást. De ha más nincs, jobb mint a semmi.
Lakást kiadni csak nagyon erős kontrol mellett érdemes.
Nagyon is sokan.
Egyetemek közelében 1 nap alatt ki lehet adni 1.000 ft/m2x(1,4x1fő).
Kedves Hozzáértők!
Lakáskiürítési pert hogyan lehet kezdeményezni és kb. mennyi a költsége?
Ügyvéd ajánlott
bíróság,
1 év
80 ezer
Plusz
a végrehajtó költségeit meg kell elōlegezned.
MajorDomus !
és az mennyi kb. ??
„Egyetemek közelében 1 nap alatt ki lehet adni 1.000 ft/m2x(1,4x1fő).”
Szerény ár. Az ismerőseim 39 m2 -es lakást 100 eft-ért akarnak kiadni.
Mondtam nekik legyenek visszafogottabbak és erre felkapták a vizet !
A lakáskiürítési pert nemperes eljárásban folytatják le, 60 nap alatt.
Mivel nem pénzkövetelés, kB 30 ezer
21.
Ja, bocs. Azt hittem peres illetékről beszéltek.
Meg sok türelem!
MajorDomus !
tehát kb. 30 eft lenne a megelőgezett végrehajtói díj ?
Jól értem ?
Tisztelt Fórumozók!
A kérdésem a következő lenne:
Önkényesen majd két év ott lakás után kiköltöztetett a cég egyik meghatalmazott ügyvezetője minden jogszabályt mellőzve..
Sajnos egy havi albérleti díjjal megcsúsztam, valamint közös költség hátralékom is keletkezett, amely közüzemi számlák a nevemen voltak..
Határozott idejű szerződés volt és egyszer hosszabbítottuk ezt, hiszen az első másfél évre szólt és úgy gondoltam vállalom a következő másfél évet is.
Nem voltam rosszhiszemű, hiszen emailben és szóban is többször jeleztem, hogy önhibámon kívül most sajnos nem tudom határidőben befizetni és intézkedem ez ügyben.
201.000 ft volt a kaucióm a szerződésben, a tartozásom ezt nem érte el..
Önkényesen , minden előzetes fizetési felszólítást és annak be nem tartása esetén a jogi figyelmeztetéseket mellőzve lecserélte a zárat, ahol birtokos voltam és be is voltam jelentkezve ideiglenes lakcímmel.
A szomszédasszonyomtól tudtam meg, hogy ha megyek ne lepődjek meg, mert még rendőröket is hívott és kizárt engem az összes nagyértékű ingóságaimtól, gyermekem játékaitól, ruháinktól, valamint használati tárgyaimtól..
Rendőri intézkedést kértem, de még a napi szükségleteim kielégítéséhez szükséges tárgyakat sem adta át, amelyek akkor még a lakásban voltak..
Szabadságon voltam a múlthéten és intézkedtem pl. a bíróságon birtokvédelmi eljárást kértem, amikor a vezetőm telefonált, hogy múlthéten pénteken - minden előzetes egyeztetés nélkül - a munkahelyen elé vitette egy teherautón az ingóságaim egy részét..
Hihetetlen, hogy egy cég ezt egyáltalán megmerte lépni..
A bútorszállíttatóknak is mutatott bérleti szerződést, melynek egy pontja állítólag tartalmazott olyan pontot, hogy 30 napon túli tartozásnál bemehet a lakásba a bérbe adó.. Ez az ügyvezető tanú a szerződésen..
A többszázezer forintos tv-m , valamint étkezőasztalon és nagyobb értékű lámpáim, valamint gyermekem nagyértékű játékait, rollerét és az erkélyen lévő dolgokat azt mondta visszaszolgáltatja, csak azok nem fértek fel a szállító járműre.
Feljelentettem magánlaksértésért, majd kiegészítettem ezzel a történettel a feljelentésem, de azóta már nem hajlandó visszaadni az ingóságaim, mert azt a tartozásom miatt visszatartja, ami a bútorszállítók díja, valamint a takarítás és festés.
A munkahelyemre is kétszer bejött és hivatkozott két pontra az ügyvezető, mely szerint tartozásom esetén közvetlenül kérheti levonatni az elmaradásom, amely ő szerint már 1,5 millió forint, mert a határozott idejű szerződést megszegtem és kiszámolta előre, hogy jövő év 9. hónapig még ennyi a tartozásom..
Ingó vagyonleltárt , tanúk előtt jegyzőkönyvet az ingóságaimról , tárgyaimról nem készítettet, bírósági kiűrítési pert nem indított a cég ellenem... Semminemű megállapodásra nem volt hajlandó..
Kérdésem S.O.S. , mert még gyermekelhelyezésem is folyamatban van, a gyermekem nem tudtam ellátni ezen a helyen és az egész történetet jelen esetben nem tudom hova sorolni - még ha tartozásom is volt, albérlőként jogaimat is gyakorolhatnám még jelenleg is.
Jegyzőhöz már hiába fordulok?
Lefoglalhat önhatalmúlag tárgyaimból kiválasztva, ami ráadásul gyermekjáték , asztal, bútorok valamint élettársi vagyonközösség megosztásában szereplő vagyontárgyak?
Előre is köszönöm a válaszukat!
( életem első albérlete és úgy gondolom ez ma Magyarországon nem fordulhat elő!)
Szerintem sem!
Azonnal fogadj ügyvédet, mielőtt hibát követsz el.
Igen, ebben igazad van...
Van itt egy ügyvéd, aki ezzel foglalkozik?:)
Bal oldali menü - Szolgáltatások - Ügyfél keres ügyvédet
Az ügyvéded azonnal tegyen feljelentést
maganlaksértés és birtokháboritás miatt.
Sokba fog ez kerülni neki.
Feljelentést tettem magánlaksértés miatt kb. két hete, birtokháborításért nem... akkor kiegészítem azzal is, viszont azóta még gyanúsítottként sem hallgatták meg a cég ügyvezetőjét... ezért panaszt jelentek be az ügyészségen...
Nem közjegyzői szerződés volt és nem is volt minden oldal aláírva...
Ez nekem erősen lopás.. Sem ingóvagyonleltárt nem készített tanúk előtt, sem pedig nem hívott a helyszínre, hogy mit foglaljon le zálogtárgyként...
Felhívott a cég ügyvédje, én pedig tájékoztattam a további lehetőségekről..
A gyermekem bútorait és játékait, tv-m vették el, a lakhatásunkat...
Nagyon kikészültem....
A rendőrségnek már akkor elő kellett volna állítani amikor kizárt a lakásból, nemde?
Már holnap a rendőrségre is tegyél feljelentėst lopás miatt.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02